Unicorns & Fairytales
monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales
creatief DIY kids musthaves Musthaves Spelen

DIY monochrome poppenhuis

Af en toe kom ik op sociale media leuke DIY projecten tegen die ik fantastisch vind. Ik vroeg aan Debbie van der Steen of ze ons wou uitleggen hoe ze haar fantastisch poppenhuis heeft gemaakt. Ik vroeg haar hoe ze het heeft gedaan en om wat leuke foto’s en dit is het resultaat.

Monochrome Poppenhuis

Hoe is het monochrome poppenhuis ontstaan? Afgelopen september ben ik begonnen met het opknappen van oude poppenhuizen en deze helemaal modern in te richten. Ik scroll regelmatig door Pinterest heen en daar zag ik een modern poppenhuis voorbij komen. Dat wil ik ook proberen dacht ik en zo is alles begonnen. Ik heb geen dochters, maar een zoontje van (toen bijna) 1 jaar en dus besloot ik om voor hem een dierenhuis te maken. Omdat ik lang moest wachten op de houten dieren die ik had besteld, heb ik op Marktplaats een oud poppenhuis gekocht om daar mee verder te gaan. Dit werd een zwart / wit huis en is uiteindelijk weer verkocht aan een liefhebber. Het opknappen van poppenhuizen is mijn nieuwe hobby geworden. Ik kreeg via Instagram zoveel leuke reacties en verzoekjes of ik het echt niet wilde verkopen. Ik had de smaak te pakken.

Volgen jullie Unicorns & Fairytales trouwens al via Instagram

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

Bunny theme

Daarna heb ik weer een nieuw poppenhuis gekocht dat ik kon opknappen en daar ben ik nu druk mee bezig. De laatste die verkocht is, is dit Monochrome Bunny huisje. Dit poppenhuis is volledig zwart / wit met een Bunny thema. Soms koop ik de huizen met standaard meubeltjes en knap ik de meubels ook op om weer terug te plaatsen in het huis, maar veel maak ik zelf. Ik vind het leuk als meubels en accessoires herkenbaar zijn voor iedereen. Zo heb ik in een huis een IKEA speelhoekje gemaakt met de STUVA kasten in miniatuur en de BESTA kastjes als tv meubel. Ook het ballenbadje van Misioo heb ik eens gemaakt. In het Bunny huisje vind je een mini Tripp Trapp kinderstoel, moderne lightbox en mini Skippy Koe. Deze heb ik gemaakt van klei en bekende mini tijdschriften zijn ook in het huis te vinden.

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

Mini meubels

De meeste meubels zijn gemaakt van houten (speel)blokken zoals de eettafel, eetbankje, bank, bed, lockerkast en de kinderbedden. Deze zaag je op maat en zet je in elkaar en uiteindelijk verf je deze in de kleur die je wilt. De DIY werkwijze van de Tripp Trapp kinderstoel heb ik op Pinterest gevonden en zelf geprobeerd. Deze is gemaakt van Balsahout. Wat kwetsbaar hout, maar door de stoel te lakken wordt hij uiteindelijk goed stevig. De eetkamerstoelen, het bad, lamp, piano en krukje zijn standaard meubels die ik heb opgeknapt. De vloerkleden, beddengoed, kussens en bad textiel heb ik ook zelf gemaakt. Ik maak zelf babykleding en heb dus genoeg stoffen op voorraad en naaimachines tot mijn beschikking. De stoere zitzak is een sleutelhanger van de H&M en de Bunny hoofdborden van de kinderbedden zijn eigenlijk decoratie wandhaken voor aan de muur. Alle kleine accessoires zijn uiteindelijk gekocht.

lees ook: DIY IKEA dollhouse

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

Druipmuur

De druipmuur op in de kinderkamer vind ik zelf ontzettend gaaf geworden. Je ziet het tegenwoordig veel in hippe kinderkamers, dus wilde ik dat ook graag hier! Eerst heb ik de boel goed afgeplakt met tape en daarna de zwarte lambrisering geverfd. Daarna met een penseel druppels witte verf aangebracht. Het druipt vanzelf naar beneden en uiteindelijk is dit het resultaat.

Ik kan niet alles zelf maken. Sommige dingen koop ik bij anderen creatieve mensen om te gebruiken in het poppenhuis zoals miniatuur eten, muurstickers of gehaakte kleedjes en manden.

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

Verzoekjes? Nee, een hobby…

Ik krijg veel vragen of ik ook poppenhuizen op verzoek maak. Veel moeders hebben al een poppenhuis maar niet de tijd en handigheid om deze op te knappen. Ik vind het lastig om een huis naar de smaak van iemand anders in te richten en met eventuele deadlines te werken. Voor nu doe ik dat nog niet, maar wie weet dat ik later in de toekomst wel huizen op verzoek ga maken. Uiteindelijk ben ik gewoon een werkende moeder die in de avonduurtjes bezig is met poppenhuizen. E zit er veel tijd en geld in een poppenhuis, maar ik ben ontzettend dankbaar voor de waardering die ik krijg voor het opknappen van een poppenhuis.

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

 

Pin it!

Love it? Pin it!

DIY monochrome dollhouse

Meer zien van de huizen waar ik aan werk? Instagram @mini.huisjenr32

XOXO

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  San
  12 januari 2018 at 09:45

  Dat is zoooo mooi! Helaas heb ik een dochter die liever schreeuwerige kleuren (lees: alles roze) ziet dus met zoiets zou ik haar niet blij kunnen maken.

  • Reply
   Nathalie
   13 januari 2018 at 16:32

   hahahaha dat is normaal eh

 • Reply
  Meinke
  12 januari 2018 at 18:24

  Wat ontzettend gaaf en zo leuk om deze blog te lezen. Ik ben je meteen gaan volgen op Instagram…

Leave a Reply