Unicorns & Fairytales
knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen rond een thema My life upcycling (kosteloos materiaal)

Originele knutselwerkjes met kartonnen bekers, bordjes en eierdozen met dat extraatje meer !

Je kan heel leuk knutselen met kartonnen bekers en bordjes. Dat wisten we natuurlijk al. Ik maak daar ook dankbaar gebruik van. Je hebt heel eenvoudige knutselwerkjes met kartonnen bekers en borden en eierdoosjes, maar je hebt er ook met dat extraatje meer, waar iets meer werk aan is en waar je samen met je kinderen veel plezier aan gaat beleven. Kijk je even mee naar deze leukerds? Wij maakten onder andere een trekpop en draaischijf. 

Knutselen met kartonnen bekers en bordjes

Je hebt enorm veel voorbeelden van knutselen met kartonnen bekers en bordjes, dat weten we. Maar toen ik ging kijken op Instagram en Pinterest, dan kwam ik bepaalde dingen tegen die ik zelf ook wel eens wou proberen. Wat ik dan altijd doe ik mijn eigen ding ervan maken. Meestal komt die inspiratie als ik bezig ben. Ik lijk wel gek dan. Het gaat dan van ‘ooooh, dit kunnen we doen’ en ‘of hey, als we nu dat eens doen…’. Echt grappig. Wat vind je van de volgende DIY projecten met kartonnen bekers en bordjes..

Basisbenodigdheden voor je trekpop diertje…

 • Minstens 2 kartonnen bekers 
 • Een kartonnen bordje of stevig papier 
 • Lijmpistool (of stevige plakband en lijm)
 • plakkaatverf naar keuze 
 • schaar
 • koord
 • wiebeloogjes 

Knutselen met kartonnen bekers

Dinosaurus

knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales

Deze dino lijkt ingewikkeld maar eigenlijk is het dat helemaal niet! Ik heb de dino gebruikt om de uitleg te kunnen geven over hoe je de bek laat bewegen. Als je dat weet, dan kan je eigenlijk andere dieren maken ook. Je hebt daarvoor twee kartonnen bekers en een kartonnen bord nodig en alles van het basislijstje. Onderaan dit artikel vind je het Youtube filmpje met instructies over hoe je makkelijk deze dino kunt maken. 

Pinguïn of vogel 

knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales

Het principe van de koordjes en de bekers blijft hier hetzelfde als bij de dino. Je maakt extra vleugels, knipt de bek iets anders en maakt een staart. Vervolgens kleef je alles goed vast, schilder je de bek en het lijf en voilà, je hebt je pinguïn of vogel die je wil. Door de kleuren kan je natuurlijk allerlei vogels maken. 

Unicorn! 

knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales

We maakten ook met twee kartonnen bekers een unicorn. Deze keer geen unicorn die met zijn bek kon bewegen al is dat natuurlijk mogelijk als je dat op dezelfde manier in elkaar steekt als de dino. Maar goed. Deze keer bevestigden we de bekers anders, zoals je op de foto kunt zien en we kleefden ze stevig vast met een lijmpistool. Als je dat nog niet hebt dan raad ik dat echt aan, zo handig!! Vervolgens maakten we het hoofdje dicht door er een stuk van een kartonnen bordje uit te knippen, slipjes in te geven en eerst een tros gekleurd wol door te steken. Je lijmt het stuk vast en klaar. 

Wanneer alles vastkleeft, kan je gaan schilderen. Wij mengden paars en wit zodat we een lichtpaarse kleur kregen. Zorg dat de manen van de unicorn niet in de verf hangen. Laat drogen. Na het drogen kan je oogjes en steentjes naar wens aanbrengen met het lijmpistool. De neusgaten tekende ik met stift. De hoorn maakte ik van klei en schilderde ik in kleurtjes. Die bevestigde ik weer met een lijmpistool. 

Raket

knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales

knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales

knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales

Deze raket is geweldig. Het lijkt alsof die echt opstijgt door een zakje met snippers. We nemen daarvoor twee bekers die niet even groot zijn. je zet de grotere op de kleinere en lijmt die vast. Knip uit stevig karton vleugels en een snuit en versier die naar wens. Wij schilderden ze en kleefden er sterretjes op. Lijm ze na het drogen vast aan de raket. In een plastic boterhamzakje doe je gele en rode snippers. Maak het zakje vast maar steek er een rietje in. Bevestig met kleefband het zakje met snippers een het rietje omdat het er een stuk insteekt en als je blaast, het zakje gevuld wordt met lucht. Maak een gaatje in de onderste beker van je raket. Steek het zakje en een stukje rietje door het gaatje en in de raket. Laat je kind blazen en het lijkt alsof de raket opstijgt. 

Pom poms schieten

Zeer eenvoudig en kei leuk om te maken; een schieter. Je blaast een ballon heel zacht op zodat je een knoopje kunt leggen. Knip de top eraf. Snijd uit een kartonnen bekertje de onderkant eruit en bevestig dit stuk over de open kant. Nu kan je schieren. Try! 

Paasmandje

paasmandje knutselen - unicorns & fairytales

Je kan ook makkelijk met kartonnen bekers enkele leuke paalmandjes knutselen. Wij maakten er verschillende. Het is een eenvoudige en mooie oplossing en de eitjes passen er natuurlijk goed in! 

Lees: Een leuk paasmandje knutselen om eitjes te verzamelen

 

Knutselen met kartonnen bordjes

Rituelen voor kinderen / dag / nacht

knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales

Je kan met een kartonnen bordje een soort draaiwiel maken. Knip een raampje uit het bordje, plaats een stuk stevig papier (waar je een cirkel hebt uitgeknipt) met de splitpen achteraan en voilà. Het bordje kan je versieren en op het wieltje kan je allerlei zaken kleven en plaatsen, zoals symbolen voor een ochtend -en avondritueel. 

Bouncy slang

knutselen met kartonnen bordjes - unicorns & fairytales

Als je in een spiraal knipt, in een bordje, wordt dat een slang. Als je aan het hoofdje een touwtje bevestigd, dan kan je het zo laten bouncen. Versier eerst het bordje en laat het goed drogen. Nadien kan je het knippen en nog oogjes en een tong aan maken. 

Kip

knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales

Als je het bordje een keer in het midden vouwt, kan je een eenvoudige kip maken. Verf het kipje geel, bevestig een bekje , pluimen en ogen en je het een leuke kleuterknutsel. Eenvoudig en toch leuk! 

Kerstboom

kerstbomen knutselen met pasta - unicorns & fairytales

Goed voor de motoriek en een zeer leuke knutsel voor kerst. Je kan er natuurlijke allerlei tekeningen in maken. Het hoeft geen kerstboom te zijn. Je maakt gaatjes waardoor kinderen kunnen rijgen. Hier en daar kan je ook pom poms kleven als je wil. 

 

Knutselen met eierdozen

Draak

Maak een toffe draak met veel kleur en glitter en papier met eierdozen. Wij gaan alvast aan de slag! 

Vos

masker van een eierdoos - unicorns & fairytales

Je kan met eierdozen een leuk masker maken. Wij maakten er eentje van een vos. Door goed te kijken naar echte foto’s van het dier maakten we deze leukerd. Hier kijk je hoe en vind je een werkbeschrijving: / DIY / Vossenmaskers maken + gratis printable werkomschrijving

Rups

rups uit eierdozen - unicorns & fairytales

Nog leuk knutselen met eierdozen: een rups. Na het lezen van Rupsje Nooitgenoeg maakten we zelf een rups. Zeer eenvoudig en kinderen kunnen hun rups versieren naar wens. Kijk maar: Rupsje (Nooitgenoeg) knutselen met eierdozen

Maskers

knutselen tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

Ook als je op een andere manier je eierdozen knipt, kan je toffe maskers maken. Wij maakten deze tijdens krokus! Lees ook: Tips om te knutselen tijdens de krokusvakantie

 

Pin it 

Vind je knutselen met kartonnen bekers, bordjes en eierdozen zelf heel erg leuk? Pin deze ideetjes dan. 

knutselen met kartonnen bekers en bordjes - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply