Unicorns & Fairytales
masker van een eierdoos - unicorns & fairytales
creatief DIY Educatief educatieve activiteiten Knutselen knutselen rond een thema My life upcycling (kosteloos materiaal)

/ DIY / Vossenmaskers maken + gratis printable werkomschrijving

Soms zie ik iets en dan denk ik… ja! Dat gaan we doen. Ik had al langer het idee om een masker van een eierdoos te maken. Toen Vince zei dat hij een masker wou, dacht ik: ja dit is het moment! Ik maakt er zelf eentje en nadien wou Vince er zelf een van papier maken. Beide versies zijn mega leuk! Kijk je mee? 

Vossen masker van een eierdoos

Ik maakte een masker van een eierdoos door er eerst twee gaten in te maken en het een beetje in de vorm van een vos te knippen. Ik nam er een foto van een echte vos bij via de computer, waterverf (een leuke waterverf carrousel van de Banier) en een penseel en ging aan de slag. Eigenlijk ging het supergoed. Mijn creatieve kant komt eens te meer naar boven tijdens deze lockdown en samen met mijn kinderen doen we veel. Ik bevestigde rekkers aan de zijkanten van dit vossenmasker en klaar was Kees. Je kan er veel kanten mee uit! 

lees ook: Paaseieren knutselen & leuke activiteiten met eieren

masker van een eierdoos vossenmasker - unicorns & fairytales

masker van een eierdoos vossenmasker - unicorns & fairytales

DOWNLOAD DE GRATIS WERKOMSCHRIJVING VAN HET  Vossenmasker uit een eierdoos deel 1 en deel 2

 

Masker van papier 

Vince wou ook graag een vossenmasker maken, maar geen masker uit een eierdoos. Ik nam een stuk papier waar ik een vorm uitknipte, knipte uit de overschot ook twee ogen uit en liet hem aan de hand van een foto van een echt vos ook aan de slag gaan. Hij moest goed observeren welke kleuren de vos allemaal had. Hij vond het superleuk. Dit is meteen ook een leerrijke oefening om te leren kijken naar iets. Ik was echt trots op het resultaat dat hij neerzette. Hij heeft nadien heel de namiddag met zijn masker rondgelopen. Ook Lex ging aan de slag met een masker. Hij genoot van de verschillende kleurtjes en tegelijk zijn hun motorische vaardigheden aan het oefenen. Kinderen houden ervan om zich te verkleden en maskers op te zetten. Door middel van rollenspel ontwikkelen ze zich. Het werd een boeiende namiddag bij ons…

lees ook: knutselen met kosteloos materiaal

masker van een eierdoos vossenmasker - unicorns & fairytales

masker van een eierdoos vossenmasker - unicorns & fairytales

Pin it 

Vind je dit masker van een eierdoos de moeite? Pin het dan! 

masker van een eierdoos vossenmasker - unicorns & fairytales

Heb jij wel eens een masker van een eierdoos gemaakt?

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply