Unicorns & Fairytales
paaseieren knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen feestdagen knutselen rond een thema knutselen seizoenen My life Sensopatisch speelgoed Spelen

Paaseieren knutselen & leuke activiteiten met eieren

Yay, we kunnen leuk knutselen rond Pasen. Ik geef je graag enkele mogelijkheden en tips rond knutselen met paaseieren of de activiteiten met paaseieren. Welke vind jij leuk? Laat je het weten? 

Paaseieren knutselen

Knutselen rond Pasen kan op vele manieren maar daar horen natuurlijk ook paaseieren knutselen bij! Je kan op ontzetten veel manieren creatief bezig zijn. Er zijn miljoenen mogelijkheden. Ik geef je graag enkele ideetjes…

1. Motiefjes op paaseieren 

Met Mod Podge kan je een afbeelding op een ei zetten, door uit een serviet een motief te knippen. Je kan die er makkelijk opsmeren. Kook je eitjes hard en serveer deze mooierds tijdens een paasbrunch

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

2. Kartonnen ei beschilderen 

Je doet meteen aan upcycling: paaseieren knutselen uit karton. Snijd enkele vormen uit en laat je kinderen ze schilderen. Je kan gewone verfborstels geven, maar je kan ook laten schilderen met sponzen, stempelen met kroonkurken en ander materiaal klaarleggen. Denk even out of the box. Misschien met hun handjes? Gebruik dan vingerverf. Heel leuk! 

3. Met kaarsvet eieren versieren

Nog een andere manier om mooie presentabele eetbare eieren te verkrijgen is met kaarsvet aan de slag gaan. Dit is een typisch Limburgse traditie volgens Valerie en ze nam mij stap voor stap mee in het proces. Wil jij ook weten hoe je deze paaseieren kunt knutselen? Check dan deze blog:  Paaseieren versieren met kaarsvet en uienschillen

paaseieren versieren met kaarsvet - unicorns & fairytales

4. Een ei met pasta, glitters of andere zaken

Geef ze een uitgeknipt ei uit stevig papier of karton en geef er verschillende materialen bij. Kinderen vinden het heerlijk om zelf te mogen versieren. Je kan ze ook laten opvullen met zaden en pasta.

Goed voor de motoriek : lijntjes trekken en de kinderen moeten op die lijntjes steentjes of andere zaken kleven. 

lees ook: 25+ manieren om de schrijfmotoriek van je kind te oefenen

knutselen lente - unicorns & fairytales

5. Suncatcher paasei maken 

Je kan op twee manieren een leuke suncatcher maken: een glas-in-lood look of met kleeffolie. Ik maakte een suncatcher rond Halloween (klik voor de werkbeschrijving) en een hartje in glas-in-lood look (klik voor de werkwijze) 

6. Een ei uit papier maché (of een piñata maken) 

Met een ballon, behangerslijm en krantenpapier kan je grote eieren maken en dan versieren. Nadien kan je ze ergens leggen, er leuke zaken in verstoppen of gewoon ophangen. Je kan ook natuurlijk een leuke piñata maken en het ei vullen met snoep en kleine paaseitjes of cadeautjes.  Wij maakten met keukenrol trouwens een kei leuk PAASMANDJE van een half ei. 

paasmandje knutselen

7. Een echt ei uitblazen en beschilderen

Old school maar blijft leuk: een ei uitblazen en beschilderen. Er bestaan ook plastieken of houten eieren die je kan verven. Het is wat je zelf wil. Handig is wel zo’n houdertje waar je je eieren kan tussenplaatsen. Dat vind je al snel in verschillende winkels. 

Bekijk hier mogelijkheden om eieren te schilderen

knutselen rond Pasen - unicorns & fairytales

8. Eieren versieren met gekleurd zand 

Je kan op karton of stevig papier een ei tekenen en dan dat ei vullen met doorschijnende lijm. Je kan zelf gekleurd zand maken en dat op de tekening strooien. Dat laat je drogen en dan heb je een gekleurd paasei. Het overtollige zand kan je weggooien. 

9. Eieren versieren met zout en ecoline

Teken op een stevig papier of stuk karton een ei met witte lijm. Strooi er dan zout over. Als je dan druppelt met ecoline geeft dat een heel mooi effect. 

paaseieren knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

 

10. Speeldeeg / klei : eieren versieren

Je kan met speeldeeg of klei de vorm van een paasei maken en kinderen deze laten versieren. Dat kan met zaden, glitters, stempels enz… Het is sensopatisch en gewoon heel erg leuk om te doen. 

lees ook: DIY Zelf Play Dough maken op 5 verschillende manieren

paaseieren knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

11. Paaseieren stempelen 

Snijd een aardappel in de helft en maak er tekeningen in. Nu heb je een stempel. Verf de verschillende delen van de stempel en druk met de aardappel verschillende paaseieren. 

knutselen met Pasen - unicorns & fairytales

12. Eieren marmeren

Je kan ook eieren marmeren. Dat doe je door scheerschuim te spuiten, er druppels verf of ecoline in druppelen en met een stokje mooie effecten te maken. Je legt je ei er in en laat even trekken. Na een tijdje kan je je ei afkuisen en heeft dat ei een mooie kleur. Je kan dit ook doen door het ei in een badje van gekleurd water te stoppen. Dat kan met natuurlijke ingrediënten. zo maak je met rode kool bijvoorbeeld een paarse kleur. 

 

13. Paasei tekenen op de ramen 

Je kan met raamstiften de vorm van een paasei tekenen en je kinderen dat laten versieren. Ook kan je het laten verven met acrylverf waar je een scheutje afwasmiddel bijdoet. Zo kan je dat nadien gemakkelijker van de ramen doen. 

14. Kleikaart 

Je kan FREE PRINTABLE PASEN OPDRACHTEEN afdrukken en met kinderen aan de slag gaan. Er zit ook een kleikaart in. Die kan je dan laten vullen met speeldeeg. Leg er wat bio cutters bij. De speeldeeg en de cutters heb ik van INVITATION TO IMAGIN

15. Paaseieren natuurlijk kleuren 

Je kan eieren natuurlijk kleuren. Dat is een superleuk experiment. Wil je graag zelf aan de slag gaan? Bekijk dan de werkwijze hier: Eieren met natuurlijke ingrediënten kleuren

eieren natuurlijk verven - unicorns & fairytales

 

Activiteiten met paaseieren 

1. Wegen en meten wat het meeste en grootste is

Je kan paaseieren in een bakje leggen. Op kaartjes kan je de hoeveelheden zetten en je kinderen laten wegen wat het zwaarste is. Je kan ook zelf plastieken paaseieren vullen met iets en de kinderen laten wegen wat het zwaarste weegt. Laat ze goed verwoorden, want dat is belangrijk. Ook kan je verschillende groottes van paaseieren nemen en ze van klein naar groot leggen of andersom. 

2. Kleurplaten van eieren laten inkleuren 

paaseieren knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

Ik drukte een kleurplaat af en zette er nummers op. Naargelang de leeftijd van de kinderen of de soort opdracht kan je dan die nummers koppelen aan een kleurtje. Je kan sommen maken, vermenigvuldigingen of andere zaken. Je kan ze laten kleuren, verven, maar ook met speeldeeg laten beleven. 

3. Eieren versieren met penstreken 

Je kan ook een paasei tekenen en er weer die lijnen op tekenen. Nu moeten dan de kinderen met de juiste pengreep en een pen of potlood die lijnen overtrekken. Dit is een voorbereiding op schrijven. 

4. Sensory bin Pasen

paaseieren knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales paaseieren knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

Je kan een Sensory Bin maken thema Pasen. Met rijst of andere pasta (je hebt ook zo van die leuke pasta voor Pasen bij Lidl), eieren en schepjes. Alles wat je vindt in verband met pasen leg je erin. Superleuk en daar zijn ze een tijdje mee zoet. 

5. Eieren verstoppen en zoektocht maken

Wij organiseerden enkele jaren geleden een zoektocht in het huis met allemaal surprise eieren, omdat onze kinderen nog te klein waren voor chocolade. Daar deden we allemaal kleine onderdeeltjes in van een Playmobil setje. Dat was enorm leuk. Ook maakte ik enkele jaren later voor grotere kinderen gratis printables die je tijdens de zoektocht kunt inzetten. 

Lees: Paaseierenraap zonder chocolade

FREE PRINTABLE PASEN OPDRACHTEN

 

6. Kleuteridee 

Op de website Kleuteridee vind je interactieve praatplaten, liedjes, spelletjes en werkblaadjes rond thema de Lente. Enorm leuke dingen vind je daar. 

 

Nog meer knutselen rond Pasen

Nog meer inspiratie nodig? Knutselen rond Pasen is enorm leuk en je kan er veel kanten mee op. Onderstaande artikels kunnen jou ook weer inspiratie geven:

8x knutselen met Pasen

Leuke knutselactiviteiten en spelletjes rond Pasen met kinderen

Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

Educatieve en leuke speurtocht Pasen voor kinderen

Zo kan je die massa’s paaseieren van Pasen herwerken tot lekkernijen!

 

Pin it

Vind je deze tip over knutselen met paaseieren of de activiteiten met paaseieren leuk? Pin ze dan aub. Thanx. 

paaseieren knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

Ga jij ook knutselen met paaseieren of de activiteiten met paaseieren doen? Welke vind jij leuk? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply