Unicorns & Fairytales
stained glass suncatcher - unicorns & fairytales
cadeautips creatief knutselen feestdagen knutselen rond een thema moederdag My life valentijn

DIY // Een glas-in-lood (kidsproof) raamhanger maken

Raamhangers maken is oh zo leuk voor kinderen. Deze glas-in-lood raamhanger is volledig kidsproof, leuk om te maken en gaat niet stuk als hij valt. Op Pinterest kan je het vinden onder Stained glass suncatcher. Wij maakten er eentje voor Valentijn, maar je kan dus eender wat maken met deze werkwijze. Wat gaan jullie maken? 

Glas-in-lood raamhanger maken

Deze stained glass suncatcher is superleuk en makkelijk om te maken met kinderen. Vince vond het super. De basis is altijd hetzelfde: neem transparant papier in een witte kleur. Je kan er natuurlijk ook gekleurde nemen maar dan kan je het niet inkleuren. Als je geen transparant papier (overhead sheets) hebt, kan je er ook maken door een lege lamineerhoes te lamineren. Teken je gewenste vorm op een wit papier. Je kan ook moeilijkere illustraties maken of figuren afprinten die je kan overtekenen zoals bijvoorbeeld een eenhoorn. De tekening kan je nu onder je transparant leggen en je kan beiden even vastkleven aan elkaar en de tafel met een stukje plakband.

[bol_product_links block_id=”bol_5e37df55e935b_selected-products” products=”9200000049767837,9200000109154771″ name=”lamineer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Een hart voor Valentijn

glas-in-lood raamhanger kinderen - unicorns & fairytales

Wij gingen voor een hart in stukjes voor Valentijn. Vince besloot de raamhanger te maken voor oma en opa. Ik tekende het hart en verdeelde het in stukken. Zo kon Vince nadien de lijnen overtrekken. Grotere kinderen kunnen dat natuurlijk zelf.

Zwarte lijmverf maken

glas-in-lood raamhanger kinderen - unicorns & fairytales

Om een leuke glas-in-lood raamhanger te kunnen maken, ga je met zwarte lijmverf over de tekening. Zwarte lijmverf maak je gemakkelijk zelf door een half busje doorschijnende lijm te mengen met een half busje zwarte acrylverf. Zo blijft het een heldere zwarte kleur. Goed schudden en je busje lijmverf is klaar. Kies voor een busje met spitse punt zodat je er meteen mee kan tekenen. Laat de contouren goed drogen op de transparant. Dat kan enkele uurtjes duren. Voor het beste resultaat zou ik pas de volgende dag stap 2 doen…

De suncatcher inkleuren

stained glass suncatcher - unicorns & fairytales

Wanneer de zwarte verflijm van jouw stained glass suncatcher opgedroogd is kan je beginnen inkleuren. Ik kocht de glassmarkers van Action in verschillende kleurtjes. Daarmee kan je makkelijk de vlakjes inkleuren. Laat je kind van boven naar beneden inkleuren anders gaat hij met zijn handje over het gekleurde deel en vaagt hij alles weg. Laat weer goed drogen en na een tijdje is het klaar. Nu kan je het uitknippen en een dikke rand overlaten waar je een gaatje in kan maken zodat je er een koordje kan aan bevestigen. Nu is jouw glas-in-lood raamhanger klaar. Tadaaaaaa….

Je kan dit nog op andere manieren doen…

Kidsproof Suncatchers maken kan je op verschillende manieren doen. Je kan met zijdepapier werken of met doorschijnende kleeffolie.

Lees ook: Heel makkelijke suncatchers maken met je kinderen

TIP: Mijn boek SPEEL!

Ben je op zoek naar inspiratie rond Sensory play of gewoon… spelen met je kinderen? Mijn boek SPEEL! biedt een antwoord op al je vragen. Hoe speel ik met kinderen? Moet ik altijd meespelen? Waar berg je al die werkjes op? Hoe begin ik aan sensopatisch spel?  Je krijgt honderden speeltips en recepten. Het boek is na amper een jaar al in tweede druk gegaan en is ook zeer populair bij leerkrachten, therapeuten, speelkampbegeleiders en meer…

Je vindt mijn boek oa HIER

Pin it please

stained glass suncatcher - unicorns & fairytales

 

Wat vind jij van onze stained glass suncatcher? 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply