Unicorns & Fairytales
apps om planten te identificeren - unicorns & fairytales
Digitaal My life Op stap Spelen STEM uitstappen in openlucht

10 Apps waarmee je planten en dieren kunt herkennen

Ontdek de natuur met deze geweldige apps om planten te herkennen… Samen met je kinderen wandelen in de natuur wordt veel minder saai als ze op ontdekkingstocht mogen gaan. Ik geef je graag enkele tips.

Dieren en planten spotten? Identificeer ze!

Als je graag de natuur verkent en meer wilt leren over planten, dan zijn er tegenwoordig handige apps en websites beschikbaar die je kunnen helpen bij het identificeren van verschillende plantensoorten. Of je nu een ervaren natuurliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in de wereld van planten, deze apps zijn een zalig om je te helpen bij het herkennen en ontdekken van de natuur om je heen. In dit artikel zullen we enkele van de beste apps om planten te herkennen onder de loep nemen, zodat je snel aan de slag kunt gaan! Geef je kinderen voor een keer die smartphone, ze zullen met plezier fauna en flora opzoeken…

lees ook: Zo pimp je die ‘saaie’ wandeling voor kinderen

Verschillende apps om planten te herkennen

1. PlantNet

Met de PlantNet-app kun je planten identificeren door simpelweg een foto te maken. Deze app maakt gebruik van beeldherkenningstechnologie en vergelijkt de genomen foto met een uitgebreide database van plantensoorten. Het toont je vervolgens mogelijke overeenkomsten en biedt gedetailleerde informatie over de plant. Of je nu wandelt in de Ardennen, langs de kust of in je eigen achtertuin, PlantNet is een geweldige metgezel voor natuurliefhebbers van alle leeftijden in België.

2. PictureThis

Wil je meer te weten komen over een specifieke plant in België? PictureThis is de app die je nodig hebt. Met behulp van geavanceerde beeldherkenningstechnologie kan deze app je helpen bij het identificeren van planten en biedt het uitgebreide informatie over hun eigenschappen en groeiomstandigheden. Of je nu geniet van de natuur in de Hoge Venen, de bossen van de Kempen of in een stadspark, PictureThis is een geweldige educatieve tool voor kinderen en volwassenen die geïnteresseerd zijn in de Belgische flora.

3. iNaturalist

iNaturalist is een geweldige app voor natuurliefhebbers van alle leeftijden in België. Met deze app kun je niet alleen planten identificeren, maar ook dieren en andere organismen. Je kunt foto’s uploaden en de gemeenschap van iNaturalist zal helpen bij het identificeren van de soort. Bovendien kun je je waarnemingen delen met andere natuurliefhebbers in België en over de hele wereld en zelfs bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

4. Leafsnap

Voor degenen die specifiek geïnteresseerd zijn in bomen in België, is Leafsnap een must-have app. Met deze app kun je bladmonsters fotograferen en vervolgens de boomsoort identificeren. Het heeft een uitgebreide database van bladmonsters en biedt gedetailleerde informatie over de verschillende boomsoorten die je in België kunt tegenkomen. Het is een geweldige manier om meer te leren over bomen en hun unieke kenmerken in dit prachtige land.

5. Flora Incognita

Flora Incognita is een app die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om planten te identificeren. Je kunt foto’s maken van planten en de app zal proberen de soort te herkennen. Deze app is vooral gericht op wilde bloemen en is een handige tool voor het verkennen van de Belgische flora.

6. Floristic Plant Identification

Deze app is specifiek ontworpen voor het identificeren van wilde planten in België. Het bevat een uitgebreide database van inheemse plantensoorten en biedt gedetailleerde informatie over hun kenmerken, leefgebieden en ecologie. Met behulp van foto’s en beschrijvingen kun je planten in België gemakkelijk herkennen.

7. Plantifier

Plantifier is een community-gebaseerde app waarbij andere gebruikers je kunnen helpen bij het identificeren van planten. Je kunt foto’s uploaden en een beschrijving geven van de plant die je wilt identificeren. Vervolgens kunnen andere gebruikers in de community hun kennis delen en je helpen bij het vinden van de juiste identificatie.

8. obsIdentify

obsIdentify is een app ontwikkeld door iNaturalist. Met behulp van kunstmatige intelligentie en beeldherkenningstechnologie kan deze app je helpen bij het identificeren van planten, bloemen en andere organismen. Je kunt foto’s maken en de app zal mogelijke overeenkomsten suggereren op basis van de visuele kenmerken van de planten.

9. FlowerChecker

FlowerChecker is een app waarbij je foto’s kunt uploaden en laten beoordelen door een team van experts. Deze experts zullen de foto’s analyseren en proberen de plantensoort te identificeren. Deze app is handig wanneer je te maken hebt met complexe planten of unieke exemplaren waarvan de identificatie lastig kan zijn.

10. PlantSnap

PlantSnap is een populaire app voor plantenidentificatie. Met deze app kun je een foto maken van een plant en vervolgens zal de app proberen de soort te herkennen. Het heeft een uitgebreide database met informatie over duizenden plantensoorten, waardoor je gedetailleerde informatie kunt verkrijgen over de geïdentificeerde plant.

En werkt datte zo’n apps om planten te herkennen?

Het is belangrijk om op te merken dat de effectiviteit van plantenidentificatie-apps kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de foto, de zeldzaamheid van de plant en de beschikbaarheid van gegevens in de app’s database. Het is altijd een goed idee om meerdere apps om planten te herkennen uit te proberen en de resultaten te vergelijken voor een nauwkeurigere identificatie.

Met deze extra suggesties heb je een bredere selectie van apps om planten te herkennen. Veel succes met je plantenidentificatieavonturen!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply