Unicorns & Fairytales
herfst schattentocht met eierdoos - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops creatief Educatief educatieve activiteiten Op stap uitstappen in openlucht upcycling (kosteloos materiaal)

Herfstschatten zoeken in het bos en een schatkist maken

Dit ideetje ga je ongetwijfeld al superveel gezien hebben en zo niet, dan is dit een goede tip want het is makkelijk en de kinderen vinden het heel leuk om te doen. Een schattentocht met eierdoos. Al wat je nodig hebt is een lege eierdoos en een printable (gratis). Wij deden het voor de eerste keer enkele jaren geleden met Vince en ik deed het met Lex opnieuw. Hij genoot.

Kosteloos materiaal is heaven

Deze schattentocht met eierdoos kan je overal doen en in elk thema. Een lege eierdoos is een ideaal knutselitem of bewaaritem. Wij maakten nog niet zo lang geleden een onderwaterwereld van een eierdoos en ook een rekenmonster: een educatief hulpmiddel om te rekenen tot 10. Kosteloos materiaal, daar word ik zelf vrolijk van. Dan gaat mijn creatief brein in overdrive. Ik zie meteen allerlei leuke dingen die ik kan doen met de kinderen.

lees ook: Originele knutselwerkjes met kartonnen bekers, bordjes en eierdozen met dat extraatje meer !

Schattentocht met eierdoos

Enkele jaren geleden deed ik deze schattentocht al eens met Vince. Nu deed ik het ook met Lex. Hij was mega enthousiast. Al wat je nodig hebt is een grote lege eierdoos en deze gratis printable. Je kan er altijd zelf maken natuurlijk. Ik printte hem uit en kleefde het erop. Vanbinnen freestylede ik wat ūüėȬ†Wil je liever enkel herfstvruchten of enkel verschillende blaadjes zoeken? Dan kan dat ook natuurlijk. Jij doet wat je het beste lijkt.¬†

schattentocht met eierdoos - unicorns & fairytales

Daarna trek je naar het bos of een park. Vertel hen dat ze zoveel mogelijk vakjes moeten vullen van hun schatkist. Je kan meteen ook leuke gesprekjes aanknopen met je kinderen. Want hey, wisten ze al dat ze tamme kastanjes kunnen eten? Proef er eens! Maar kunnen e ook wilde kastanjes eten? En moeten ze oppassen voor bepaalde planten en bessen? Het is echt leerrijk en je bent meteen een hele wandeling en zoektocht aan het doen. Lex vond het mega spannend, zijn schattentocht met eierdoos. 

schattentocht met eierdoos - unicorns & fairytales

Zijn jas en laarzen komen van NUNUNU

Samen met Lex trok ik erop uit en we deden de schattentocht met eierdoos. Ik nam een pistolet mee, drinken en een koekje en we hadden samen veel plezier. Lex vond het ook leuk om mooie grote bladeren te zoeken. Dan gingen we meteen even kijken van welke boom ze kwamen. 

schattentocht met eierdoos - unicorns & fairytales

Enkele tips

Je kan ook een determinatieblad afprinten waar verschillende bladeren opstaan of je kan de app downloaden die je kunt vinden op bomen-determineren.com  Super leerrijk en interessant. 

Liever gewoon eerst een wandeling maken en de schattentocht met eierdoos doen? Misschien kan je dan allerlei verschillende bladeren meenemen en nadien determineren. Hoeveel verschillende bomen staan er in het bos? Nadien kan je eens naar een andere plek gaan en daar verschillende bladeren determineren. Sommige bomen staan niet in bepaalde bossen of parken. 

Je kan natuurlijk ook knutselen met de gevonden schatten: 

11x Knutselen met dennenappels

DIY // Herfstvruchten beschilderen

5x inspiratie om te knutselen rond het thema herfst en een leuke boekentip

schattentocht met eierdoos - unicorns & fairytales

En andere leuke herfstactiviteiten…

Letters ontdekken en schrijven op een leuke manier in thema herfst, thuis en in de klas

Herfstdiertjes maken met speeldeeg en anders frutsels

Leuke herfstbomen knutselen met je kinderen

Leren tellen? Leuke speelse teloefeningen in de herfst met (natuurlijke) materialen

Een herfsttafel met je kinderen maken

DIY // Herfst Play Dough Kit

Leuke kinderboeken over de herfst voor grote en kleine kinderen

Leren tellen tot 10 met deze speelse activity trays met als thema herfst

5x inspiratie om te knutselen rond het thema herfst

Een sensory basket voor baby’s in thema herfst

Lekkere en makkelijke Halloween receptjes om samen met je kinderen te maken

 

Pin it

herfst schattentocht met eierdoos - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply