Unicorns & Fairytales
villages nature paris - unicorns & fairytales
My life Op stap op vakantie Travel uitstappen

Wij gingen naar het wondermooie Villages Nature Paris

De tweede week van de zomervakantie gingen we naar Villages Nature® Paris. Het was welgekomen na die eerste week in mineur. Op 3 uurtjes en half rijden van onze thuisplaats bevindt zich dit wondermooie park waar we zo nieuwsgierig naar waren. Vanaf het eerste moment voelde ik me hier goed en ik vertel je graag waarom. Dit is niet te vergelijken met andere parken van Center Parcs.

Natuur

In Villages Nature Paris staat één ding centraal: de natuur. Niet verwonderlijk gezien de naam van dit vakantiepark maar dit park is er voor al wie de natuur liefheeft in al zijn facetten. Villages Nature® Paris is ontstaan uit een idee van Euro Disney SCA en de groupe Pierre et Vacances Center Parcs. Hier is alles bijzonder. Vanaf het eerste moment worden natuur en architectuur één en vormen een unieke wereld. Het viel me meteen op dat men heel erg heeft ingezet op ecologie. Pluspunt! De speeltuintjes voor de kinderen dagen uit tot ontdekken. Ze bieden ruimte voor nieuwsgierigheid, plezier en ontspanning. Vince wou meteen ‘werken’ in het speeltuintje aan de “Lake Promenade”. Met katrollen en bakjes houten schilfers vervoeren, meer had hij niet nodig. Lex wou op ontdekking en vond alle bloemetjes wel mooi. Hij wil gewoon stappen en ontdekken.

villages nature paris - unicorns & fairytales

Rust

Wat me ook enorm opviel was de rust die Villages Nature Paris over zich had. Geen drukke bedoening, nergens. De cottages en appartementjes passen perfect in het plaatje en liggen in het groen. Misschien is het omdat dit park nog niet zo lang open is maar ik hoop een beetje dat het zijn rust kan bewaren, want dat is toch iets unieks. Het park is nog niet helemaal af, al lijkt het wel zo. Maar er kunnen nog cottages bijkomen. Dat zal fase twee worden en start in 2019 dacht ik gelezen te hebben.

villages nature paris - unicorns & fairytales

5 werelden

Villages Nature Paris is ‘opgedeeld’ in 5 werelden. Ze lopen over in elkaar dus je moet niet denken dat het 5 aparte eilandjes zijn. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen unieke karakter en activiteiten. Zalig wanneer je met de fiets een toertje doet. Ik voelde me echt happy hier. Het zonnetje op mijn snoet, kindjes achteraan op de fiets en heerlijk genieten van al dat moois. Overal is wel iets te doen voor groot en klein. Er zijn geen dode momentjes en plezier verzekerd zowel tijdens mooi als slecht weer.

villages nature paris - unicorns & fairytales

BelleVie Farm

Wat een mooie boerderij is dit. Heel netjes met mooie stallen, een verzorgde omgeving, waar de kinderen diertjes kunnen ontmoeten en meer kunnen leren over het leven op de boerderij. Hier zijn verschillende activiteiten voor kinderen te doen: honing maken, brood bakken, chocolade maken, ponyrijden en meer. Behalve de activiteit leren de kinderen hier ook effectief iets bij. Het draait hier om leren en doen. Ik kan dit alleen maar toejuichen. Je betaalt hiervoor wel een extra toeslag, al valt die best mee. Er zijn ook gratis activiteiten in Villages Nature Paris.

villages nature paris - unicorns & fairytales

villages nature paris - unicorns & fairytales

Wij bakten brood, een leuke activiteit voor Vince die graag zulke dingen doet. Hij at nadien zijn broodje maar al te graag op en deelde met zijn broertje.

Hier is ook een geweldige binnenspeeltuin voor kinderen. Lait’s play daagt kinderen echt uit om te spelen en je ziet de invloeden van de boerderij. Veel hout, kurk… Ik was zelf fan. Geen drukke kleurtjes, lichtjes en geluidjes maar originele spelvormen en rust. Geweldig. De mama’s en papa’s kunnen hier dan ook genieten van een kopje koffie, verse sapjes of ijsjes.  Met goed weer is buiten vertoeven ook echt heel fijn! Er zijn hangmatten, ligstoelen en allerlei speeltuigen voor kinderen en je hebt er een lekker restaurant waar Vince en ik een fijn mama-zoon momentje hadden en iets gingen eten terwijl Lex sliep in de cottage met papa.

Aqualagon

Dit is wel echt hét grootste en mooiste waterpark dat ik al gezien heb in Europa. Er zijn zoveel leuke dingen te doen voor groot en klein. De 7 glijbanen zijn wel pas vanaf een jaar of 8 of vanaf een bepaalde lengte maar er zijn ook mini glijbanen voor kleinere kinderen. Vince en Lex hadden hier de tijd van hun leven. Buiten zijn er ook nog grote baden waar het zalig is. Het water is heerlijk warm en ook hier vind je voor groot en klein waterplezier. Het is écht groot én mooi én wat nog het belangrijkste is: proper. Wanneer het goed weer is kunnen de kleine kinderen ook buiten met water spelen waar er een speciaal kindergedeelte is. Hier is knap over nagedacht. Je kan in een afgeschermd gedeelte ook genieten van een hapje en een drankje en gelukkig niet over heel het domein. Eten en drinken bij de zwembaden is verboden. Yes! Zo blijft alles netjes.

villages nature paris - unicorns & fairytales

Forest of Legends

Wat is dit een mooie speeltuin. Kinderen gaan zich hier enorm kunnen uitleven. Ook hier is weer een gedeelte voor de kleinere kinderen en een deel voor de grotere kinderen. Vince en Lex waren eigenlijk nog nét te klein om hier van te kunnen genieten maar samen met papa zijn ze toch van de glijbanen gegleden. Er zijn creatieve workshops te doen, binnenkort een schattenjacht en je kan hutten bouwen. Dit is nu al een topper en gaat volgens mij nog veel meer kansen bieden.

villages nature paris - unicorns & fairytales

Extraordinary Gardens

Een wandeling door de prachtige thematische tuinen, gebouwd aan de hand van vier elementen: water, lucht, vuur en aarde. Het is een leerzame wandeling en overal staan bordjes met uitleg. Hier en daar zijn spelletjes waar de kinderen zich kunnen uitleven en je komt meer te weten over tuinieren. Tijdens bepaalde uren kan je ook een praatje komen maken met de tuinman. Ideaal voor liefhebbers van de natuur en mensen met groene vingers en nieuwsgierige kindjes. Vince vroeg op het einde van de dag of we de dag nadien nog een naar de tuinen gingen. Dan denk ik…missie geslaagd… Vooral de watervallen waren populair bij Vince en Lex.

villages nature paris - unicorns & fairytales

Lakeside Promenade

Dit is het centrum van Villages Nature Paris. Het is een promenade aan het meer met restaurants, een bakker, de ‘receptie’, shops , de kids club en meer. Alles om je verblijf aangenaam te maken en voor ieder wat wils. Voor wie graag zelf kookt in zijn cottage heb je het winkeltje waar je veel keuze hebt. Ik ben altijd nieuwsgierig dus ik ben een aantal keren door de rekken gegaan. Je kan hier een gezonde maaltijd koken en hebt een uitgebreide keuze aan verschillende producten.

villages nature paris - unicorns & fairytales

Voor de liefhebbers van een snelle hap en lekker wijntje is er de Italiaan Vapiano. Prachtig ingericht, met basilicum en olie op tafel en veel keuze uit pasta of pizza. Het enige nadeel is dat je moet bestellen aan de inkom. Indien er veel volk is schuif je volgens mij toch wel een tijdje aan. Indien je dan ook verschillende gerechten kiest komen ze niet tegelijk aan. Misschien is dit een uittestfase, maar als ik van hen was zou ik opteren voor bediening aan tafel. Zeker op drukke momenten gaat dit voor problemen zorgen. De gerechtjes zijn verzorgd en het is gezellig tafelen in Vapiano.

villages nature paris - unicorns & fairytales

Wie iets ‘chiquer’ wil dineren kan Cépages gaan, een restaurant en wijnbar. Hier vind je regionale gerechten. Je krijgt niet overdreven veel maar het is wel heel lekker! Een aanrader. Ook de kindjes smulden hier.

Voor biologische versnaperingen en vegan gerechtjes moet je in Pur etc. zijn. Het was heel moeilijk kiezen voor mij daar want ik wil alles altijd proberen. Je krijgt je gerechtjes daar in een bokaaltje.

villages nature paris - unicorns & fairytales

Dan is er ook nog het fijnproeversmenu in Délices de La Ferme. Daar ben ik met Vince gaan eten. De opties zijn degelijk en het is er ongelooflijk gezellig. Je kinderen zullen zich er ook niet snel vervelen met de binnenspeeltuin next door en de boerderij.

Dit park is niet goedkoop. De prijzen zijn vrij hoog, ook als je gaat eten. Wie dus liever wat bespaard raad ik aan om zelf in de cottage te koken.

Duurzaamheid en ecologie

Bij het ontwikkelen van het vakantiepark zijn bronnen geslagen tot zo’n 1800 meter diepte die voor de verwarming van de baden en vakantiehuizen zorgen. Heel ecologisch. Ook kan je best een fiets huren zodat je je snel met je kroost kan verplaatsen. Het centrum zelf is verkeersvrij. De cottages en appartementen liggen verdeeld over de werelden die als dorpen zijn opgezet maar je hebt absoluut niet het gevoel dat het volgebouwd is. De natuur is enorm mooi. Er rijden ook shuttle busjes die 100% op elektriciteit rijden en die je in een loop in het park vervoeren of naar Disneyland brengen, dat op een boogscheut van Villages Nature Paris gelegen is.

 

Wij hadden een geweldige midweek in Villages Nature Paris en wij komen zeker binnen een aantal jaren terug. 

Hier vind je al onze foto’s

[FAG id=26404]

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Moederschip
    6 augustus 2018 at 06:57

    Op deze review zat ik te wachten 😉 Als diehard centerparcs fan is een nieuw park altijd een beetje kerstmis. Maar omdat het in het hoogseizoen echt heel duur is, gaan we nog wat afwachten tot lente/zomer volgend jaar. Het ziet er alleszins echt prachtig uit. Iets om naar uit te kijken!

Leave a Reply