Unicorns & Fairytales
zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales
Op stap Personal Theater uitstappen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties

Zomervakantie tip voor ontdekkers: wonderweekend en Zomerfestival in Bokrijk + WIN

Voor de gezinnen die graag dingen gaan ontdekken en doen zijn deze twee activiteiten een ware droom denk ik. Wij zouden heel erg graag eens het Wonderweekend doen en slapen in een kartonnen tent maar we kunnen dat weekend niet omdat het dan de benefiet van Jack is. Het Zomerfestival in Bokrijk duurt nog tot 2 september. Tijd genoeg dus… Benieuwd?

 

Zomerfestival in Bokrijk + win gezinstickets

Er is zoveel te doen in Bokrijk tijdens de zomervakantie. Je kan uit verschillende dingen kiezen:

Start je weekend helemaal ‘zen’ met een yoga-sessie op zaterdagochtend in het mooie decor van het Openluchtmuseum. De yogales is van 10 u. tot 11 u. Breng je je eigen yogamatje mee? Dan krijg je 2 euro korting. Je betaalt € 10.5 in plaats van € 12,5 per volwassene bij toegang vóór 10u. Voor families zijn er aangepaste sessies van 11.30 u. tot 12 u.

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

Deze zomer komt vakmanschap uit verleden, heden en toekomst uitgebreid in beeld in Bokrijk. Wekelijks kan je meer dan 50 vakmensen aan het werk zien! Je kan ook zelf meehelpen met de imker (elke dinsdag) of een workshop smeden volgen (elke zondag). Ook toppers zoals ontwerpster Lotte Martens en Sep Verboom, de winnaar van de Young Talent Henry Van de Velde Award, én jong talent van PXL-MAD en Luca School of Arts zijn deze zomer te gast in Bokrijk. Op 6, 7 en 8 juli kan je jouw witte T-shirt, handdoek of sweater een tweede leven geven door er een uniek stuk van te maken in een gratis zeefdrukatelier. En op 11 juli en 15 augustus is het Modemuseum Antwerpen van de partij met het kinderatelier ‘zachte textielcollages om te kussen’.

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

In juli en augustus zetten we de restauraties extra in de kijker. Bokrijk restaureert momenteel alle 120+ museumgebouwen. Met “Restauratie 120 tegen 2021” biedt Bokrijk een hele waaier aan activiteiten rond deze restauraties aan. Zo kan je deze unieke gebeurtenis van op de eerste rij volgen. Elke woensdag zie je de eigen vakmensen van Bokrijk in actie tijdens de werken in het museum. Maak zelf een vakwerkconstructie op maat in de workshop vakwerkbouw (elke maandag en donderdag) of volg een begeleide wandeling met gids. Je kan ook dagelijks samen met de kinderen spelenderwijs aan de slag rond bouwen en wonen in de architectuurstudio i.s.m. Art Basics for Children.

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

Elke woensdagnamiddag staat er een boeiende theatervoorstelling voor kinderen op het programma. Gegarandeerd een succes bij de kleinsten onder ons!

De allereerste editie van ‘Zomeravonden’ op 3, 4 en 5 augustus laat je net iets langer van Bokrijk genieten dan anders. Met een bijzonder avondvullend programma met muziek, hapjes en drankjes blijven de deuren van het museum geopend tot 23 uur. Langer spelen in de speelschuur, een verrassend muzikaal programma in samenwerking met B Classic en unieke performances zullen er telkens een onvergetelijke en sfeervolle avond van maken.

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

De tentoonstelling ‘DO YOU REMEMBER’ rond textiel in samenwerking met Tim Van Steenbergen blijft de hele zomer (t/m 21 oktober!) opgesteld op en rond het erf van Hooghuis Tessenderlo (museumdeel Kempen) tijdens de openingsuren van het Openluchtmuseum, van dinsdag tot en met zondag, van 10u – 18u.

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

Nog meer activiteiten? Ga op ronde met de boer, help mee bij de imker, maak een kruidenwandeling, leer smeden, geniet van kindertheater op woensdagnamiddag of volg op zaterdag een yoga-sessie met de kids. Kortom heel wat te beleven! Uiteraard kan je ook steeds terecht in de vernieuwde speelschuur voor traditionele volkssporten en -spelen zoals kegelen, krulbollen, bikkelen en reeplopen, maar dan in een modern kleedje. Wat dacht je van je eigen broodje bakken of een coole shoppingtas met je eigen ontworpen print? In de atelierschuren kan je terecht voor het zelfgemaakt souvenir.

www.bokrijk.be 

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

Wonderweekend in de plantentuin van Meise

WonderWeekend, het meest magische festival van het land, gaat zijn derde editie in met een spetterend programma. Wat dacht je van een overnachting in een kartonnen tent, een etentje in het Restaurant Zonder Bestek of een feeërieke fakkeltocht?

Kruis het weekend van 17 augustus aan en beleef met het hele gezin een geweldig wonderonsje in de Plantentuin van Meise.

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

WonderWeekend, waar je met het hele gezin van de ene verwondering in de andere tuimelt. Waar je samen slaapt in een kartonnen tent, die je natuurlijk eerst zelf hebt beschilderd. Waar je kan kokkerellen op een zelfgemaakt kampvuur of met je handen kan eten in het Restaurant Zonder Bestek. ‘s Avonds geniet je van een magische avondshow, een feeërieke fakkeltocht en marshmallows aan het kampvuur. Om de volgende ochtend te ontwaken in de mooiste tuin van het land en in alle rust nog samen te ontbijten aan de grootste picknicktafel ooit.

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

WonderWeekend is al toe aan zijn derde editie op rij. Vier papa’s kregen in 2016 het idee om een festival op te zetten waar ouders en kinderen samen dingen kunnen doen. Weg van de afzonderlijke kinderprogrammaties, maar mét elkaar beleven en ontdekken. Zoals zo vaak zijn de simpelste ideeën het geniaalst 😉 De eerste editie telde al 957 festivalgangers, dit jaar worden meer dan 5.000 ouders en kinderen verwacht in de prachtige Plantentuin. 

Het programma

De vier papa’s zaten niet stil en WonderWeekend 2018 bevat heel wat nieuwe activiteiten. Megalomane springkastelen zijn er niet, maar de organisatie biedt je in ruil massa’s verwondering, beloofd!

>>Bewonder levensgrote dodo’s die in het wild rondlopen. Om te weten wat een dodo is, moet je maar langskomen 😉

>>Maak kennis met Meneer Blanko, een witgeschminkte man in wit kostuum die door de kinderen en hun ouders van kop tot teen mag worden beschilderd.

>>Huiver mee met Culbuto de evenwichtsartiest.

>>Wanneer de avond valt, kijk je best even naar boven, want er is nu al een vreemde vogel gesignaleerd boven de Plantentuin. Otto leidt je met zijn luchtballon naar de avondshow die we nog even geheimhouden. 

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

>>Ook hun Troubadour is weer van de partij, hij komt met zijn gitaar bij je langs aan het kampvuur, om je met de mooiste deuntjes de nacht in te loodsen. 

>>Tijdens het festival wordt ook het eerste WonderWeekend-boek gelanceerd, met 101 activiteiten om samen met het gezin te doen. Zodat elk weekend een WonderWeekend kan worden! 

>>De magie blijft nog op andere manieren nazinderen, want er komt ook een permanent Verwonder-je-voeten-pad in de Plantentuin. Verwacht je aan een creatieve invulling van het klassieke blotevoetenpad. 

Kort…

WonderWeekend loopt van 12u ’s middags tot de middag daarop. Je kan kiezen voor een aankomst op vrijdag 17 of zaterdag 18 augustus. 24 uur lang zijn er activiteiten: artiesten, voorleessessies, theatershows, dans, muziek en alles waarvoor er nog geen naam bestaat. Iedereen blijft er slapen, en dat gebeurt in kartonnen tenten (per 2 personen). Wie het wat sjieker wil, kan ook in een WonderTipi overnachten. Bij aankomst krijg je alles wat je nodig hebt om je tent te versieren en zo wordt de Kamping van Karton een echt kunstwerk! 

zomerfestival en wonderweekend - unicorns & fairytales

EN NOG …

Da’s nog niet alles, want 24 kinderen kunnen al vanaf woensdag 15 augustus overnachten in de Plantentuin tijdens Wondersteboven, een kinderkamp ineengebokst door jeugdwerkorganisatie Koning Kevin. Dat zijn dus 94 hectaren natuur voor slechts 24 kinderen … de wonderen zijn de wereld nog niet uit! De ouders van de lucky 24 sluiten gewoon aan op vrijdagmiddag.

WAKOSTDA?

Klaar voor een rollercoaster van een weekend? Boek dan nu je WonderPas! De prijs voor het WonderWeekend bedraagt 75 euro voor volwassenen en 40 euro voor min 18-jarigen. Baby’s (onder de 2 jaar) mogen gratis binnen. 

Je festivalticket geeft je toegang tot alle activiteiten en shows en is inclusief overnachting en ontbijtbuffet. De helft van de winst gaat naar SOS Kinderdorpen. Het volledige programma vind je terug op www.wonderweekend.be

PSSST …

WonderWeekend spreidt zijn vleugels uit en strijkt vanaf volgend jaar ook neer in Nederland! Ook Nederlandse kinderen en hun ouders zullen er van de ene verbazing in de andere vallen. 

Nog meer vakantie tips?

25 dingen om te doen in de Kempen en meer! 

Kindvriendelijke plekjes op Linkeroever

 

of ga naar de categorie ‘TRIPS’ en ontdek leuke uitjes!

 

WIN

Wil jij graag een bezoekje brengen aan Bokrijk? Ik mag 5 gezinstickets wegschenken zodat jullie gratis toegang hebben. Niet mis, toch? Laat me even weten dat je graag zou gaan in de comments en deel met vrienden!

 

En? Heb je al zin gekregen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

23 Comments

 • Reply
  Heidi Lambrecht
  4 augustus 2018 at 07:27

  Ik waag heel graaf een kans voor mijn lieve zoon. Hij wil heel graag naar Bokrijk met zijn broertje en zusje. Dit zou echt de max zijn. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

 • Reply
  Anna
  4 augustus 2018 at 07:44

  Echt wel heel graag! Zelf als kind al daar geweest..!

  Facebook: An Na

 • Reply
  Gerty Van den Cruijce
  4 augustus 2018 at 08:19

  Ohh zalig zo’n dagje bokrijk. We zijn al eens geweest en Rune heeft heel de tijd zijn ogen uitgekeken. Als je hem vraagt of hij het liefst naar Bokrijk of een pretpark gaat, is zijn antwoord steevast Bokrijk. Wij wagen dus graag een kansje!

 • Reply
  Elke
  4 augustus 2018 at 09:42

  Nog nooit in Bokrijk geweest,dus wij wagen graag onze kans met deze wedstrijd. Zo te lezen écht de moeite! 🍀🤞🤞

 • Reply
  Rebecca
  4 augustus 2018 at 09:53

  Ooooh zalige activiteiten in Bokrijk!!! Lijkt me de moeite om te winnen. 😘

 • Reply
  Lisa
  4 augustus 2018 at 13:35

  Als kind ging ik elk jaar met mijn ouders naar Bokrijk. Super tof! Ondertussen hebben we zelf een dochtertje. Ze wordt deze maand 8 maanden. Nog heel jong dus, maar ze kijkt zooooo graag rond! Bokrijk is dus echt iets voor haar! ❤️

 • Reply
  Niels
  4 augustus 2018 at 19:42

  Ik zou heel graag gaan!!

 • Reply
  marleen prinsen
  4 augustus 2018 at 21:23

  Ons gezinnetje van zes met een baby van 6 maanden is het heerlijk om er te gaan wandelen in de mooie omgeving en omringd door groen pure nostalgie en heerlijk om samen te doen een dagje Bokrijk is voor ons pure ontspannig .

 • Reply
  Baetens Luc
  4 augustus 2018 at 22:56

  ook wij zouden graag onze kans wagen om met kinderen en kleinkinderen eens dit wondermooie museum te bezoeken. Zijn er twintig jaar geleden geweest met onze kinderen en zouden nu graag hetzelfde nog eens overdoen en dan zou een gezinsticket winnen voor ons een slok op de figuurlijke borrel schelen.
  Fantastische aktie.

 • Reply
  lilly goormans
  6 augustus 2018 at 19:29

  echt iets om er naartoe te gaan met de kleinkinderen een super leuk familie uitje zalig toch

 • Reply
  Eve
  6 augustus 2018 at 21:21

  Waww dit zou wel super leuk zijn om met onze dochtertje te doen 🙂 duimen maar. Zelf super goeie herinneringen aan mijn eigen jeugd 🙂

 • Reply
  kim
  7 augustus 2018 at 10:55

  Lijkt mê superleuk uitstapje met het gezin!! waag graag kansje

 • Reply
  anita kempenaers
  7 augustus 2018 at 14:32

  doe graag mee , zou leuk zijn voor mijn kleinzoontjes die er nog iets van kunnen leren

 • Reply
  maldoy
  7 augustus 2018 at 19:54

  staat al zeer lang op ons verlanglijst. Boeiende uitstap met onze kleinkinderen!!

 • Reply
  Ann Van Eenaeme
  8 augustus 2018 at 07:34

  Heel graag! Een uitstapje naar Bokrijk is steeds boeiend!

 • Reply
  De Couck Stef
  8 augustus 2018 at 07:36

  Een uitstapje naar Bokrijk met de kids van de familie lijkt mij superleuk! Ik waag mijn kans.

 • Reply
  Sabrina
  9 augustus 2018 at 20:14

  Ik doe heel graag mee! Nog een leuk uitstapje voor het bijna einde van de grote vakantie.
  Ideaal voor het gezin!

 • Reply
  Evi de Kam
  9 augustus 2018 at 20:26

  Een dagje Bokrijk is het altijd leuk! Zeker op een leuke zomerdag. Wij zijn fan!

 • Reply
  Katja van impe
  9 augustus 2018 at 20:57

  Graag!
  Met mijn koters naar Bokrijk lijkt mij geweldig…hun katapulteren in de Belgische geschiedenis…i’m in❤

 • Reply
  Anna
  9 augustus 2018 at 21:00

  Lijkt me heel leuk! Ik doe graag mee

  Facebook: An Na

 • Reply
  Eline
  10 augustus 2018 at 20:05

  Ik doe graag mee 🙂
  wij vinden Bokrijk supermooi en zouden er graag nog eens heen gaan.

 • Reply
  Emmy
  12 augustus 2018 at 17:30

  Oh bokrijk staat al even op ons lijstje maar we zijn er nog niet geraakt. Ik doe graag mee (hopelijk ben ik niet te laat)

 • Reply
  william de groote
  23 juli 2019 at 11:26

  ware heel leuk om met het hele gezin een eens dagje op stap te kunnen gaan , ik hoop het eens te mogen mee te maken ( we zijn met 5 )

Leave a Reply