Unicorns & Fairytales
sociaal - unicorns & fairytales
My life Personal

Het meisje met de meest sociale man…

Daar zat ze dan, opgemaakt en mooi aangekleed, aan een tafeltje in een authentiek Grieks restaurantje. Alles zorgde voor de perfecte sfeer: de omgeving (je bent in Santorini!), de muziek, de blauwe stoeltjes, typische tafelkleedjes, leuke schilderijtjes en de geur van lekker eten. Ze zag er blij uit en keek trots rond zich heen. Ze genoot duidelijk van het avondje uit en had de mooiste kleren aangetrokken, dat kon je zien.

Het eten werd voorgeschoteld en gracieus begon ze eraan, alsof ze een prinses was. Onze ogen kruisten elkaar en met een blik van ‘ben je nou niet jaloers op me?’ zag ze naar mij. Over haar zat haar man, of partner. Ik zag dat hij het minder belangrijk vond om zich op te kleden. Een duidelijk verschil. Maar verschillen mogen er zijn, dat maakt het leven net interessant. Maar na een tijdje zag ik het vrolijke meisje veranderen in een onzekere dame, niet zo goed wetende hoe ze zich moest gedragen. Hoe moest ze zitten, wat moest ze met haar handen doen? Even drinken? Rondkijken? Ze strekte haar armen in een poging om de hand van haar man te nemen. Die nam haar hand vast en wreef erover met in zijn andere hand zijn smartphone.

Terwijl andere tafels genoten van elkaars gezelschap, het lekkere eten en een goed gesprek, genoot hij duidelijk van andere dingen. Pogingen om zijn aandacht te trekken mislukten. Ze besloot dan maar rond te kijken en wat er in haar hoofd afspeelde wil ik niet weten, maar ik kon het al raden. Nu keek ze naar mij met een gevoel van jaloezie. Het vuur was uit haar ogen gedoofd. Uiteindelijk nam ze dan maar zelf haar telefoon. Hij was waarschijnlijk de meest sociale man van de avond, dacht hij. 

Het hele gebeuren deed me zelf wel een beetje nadenken. Zijn we met zijn allen niet teveel bezig met het hele sociale media verhaal? Ik ben er mee schuldig aan, als blogger zit je voortdurend op het net. Maar de momenten waarop je op het net zit kunnen wel anders gekozen worden. Want hoe fijn is het niet om échte gesprekken te hebben. Met elkaar, met andere mensen. In deze week praatten we met mensen van verschillende nationaliteiten. Het is bijzonder hoe je allemaal op een bepaalde plek samenkomt en ik vind het enorm interessant om met die mensen échte gesprekken te hebben. Zo kwam ik meer te weten over het onderwijs en leven in Griekenland, Zweden, Denemarken, Chicago en Phoenix. Het is verbazingwekkend hoe leuk het is als je je openstelt voor anderen. 

Dus… wanneer je in gezelschap bent, probeer dan niet teveel naar je smartphone te grijpen. Hou die momentjes beperkt en geniet van elkaar.

In Real life. The best.

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply