Unicorns & Fairytales
fotoprinter - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops creatief Musthaves My life

Mooie herinneringen creëren voor onze kinderen en kleinkinderen

Laatst was ik te gast op een evenement van Canon. We kregen de Pixma printer te zien. De man die de uitleg gaf zei iets dat me aan het denken heeft gezet. Vroeger hadden we fotoboeken om door te bladeren, hadden we een fototoestel met een rolletje. moesten we goed nadenken aan wat we die ene fotomogelijkheid gingen verspillen. Nu hebben we duizenden foto’s in onze broekzak steken, op onze telefoon. En we doen er vaak niets mee. We kregen de kans enkele mooie foto’s af tre drukken met de nieuwe Canon Pixma fotoprinter TS8151.

30 000+ foto’s en meer

Lang leven die fotoprinter! Het is waar… ik heb enorm veel foto’s op mijn telefoon staan (meer dan 30 000), op schijven, USB sticks en doorheen heel mijn computer. Ik heb wel enkele foto’s thuis, afgedrukt. Daar komt nog bij dat ik vele mooie herinneringen op deze blog heb staan. Ook Instagram hoort daarbij. Maar niet iedereen heeft dit. Ook niet alle foto’s komen hierop te staan uiteindelijk. Het zijn net die foto’s die we niet met iedereen willen delen die soms de mooiste verhalen bevatten. We leggen alles vast, op verschillende manieren. Nemen 10 foto’s van eenzelfde moment en hebben keuze genoeg. Maar wat doen we uiteindelijk met die foto’s? Ze steken in onze broekzak of zitten vast op onze telefoon.

fotoprinter - unicorns & fairytales

Samen snuisteren door fotoboeken

We doen dat niet meer zoveel, fotoalbums aanmaken. Toch niet met tastbare foto’s. In het digitale tijdperk en de mogelijkheid om een fotoboek te maken met meteen de foto’s in wordt het zelden nog gedaan. Vroeger plakten we naar hartelust na elke vakantie, huwelijk of geboorte onze foto’s in een dik boek. Wie kent het niet? Op bezoek bij de bomma (of zelfs thuis) en de fotoalbums doorbladeren. Er was een tijd dat ik het als hobby deed. Ik verzamelde allerlei spullen en kleefde dat erbij: inkomticketjes van zaken, briefjes die geschreven waren en maakte er tekeningen bij. Het is fijn om dit allemaal terug te zien en ze gaan van generatie tot generatie. We zijn dat een beetje verloren. Niet iedereen, ik ken mensen die hun foto’s nog steeds in albums steken. Of laten maken, digitaal. Dit wou ik doen, maar ook dat liet ik na twee keer voor bekeken. We nemen soms de tijd er niet meer voor.

lees ook: mooie foto’s maken met je smartphone

fotoprinter - unicorns & fairytales

Herinneringen

Toch moeten we blij zijn met de technologie van tegenwoordig vind ik. Zelf heb ik amper foto’s van bepaalde mensen die me heel dierbaar waren. Ze zijn er nu niet meer en ik zou er alles voor doen om meer foto’s te hebben. Dat is dus één van de redenen dat ik het me niet aantrek dat ik 100 foto’s per dag neem. Later kunnen we genieten van onze mooie momenten. Maar het zou wel fijn zijn om dat samen, met een koffietje en een koekje, te kunnen doen met onze (klein)kinderen, familie of vrienden. Daarom ben ik blij met een fotoprinter want dan kan je wanneer je maar wil een foto afprinten. Ideaal ook voor een last minute cadeau.

Ik maakte weer een fotoalbum aan

Na het bijwonen van het Canon event was ik terug verkocht. Ik printte zelf foto’s af met de Pixma Printer van Canon en ging naar de HEMA, kocht een mooi craft boek en ging aan de slag. Erg ontspannend moet ik zeggen. In winkels zoals Hema, Action enz… kan je leuke scrapbook spulletjes en stickers kopen om alles op te fleuren. Leuk toch? Met de fotoprinter kan je allerlei formaten afprinten naar hartelust en als je het uitrekent betaal je evenveel aan inkt dan aan het printen van je foto’s online.

fotoprinter - unicorns & fairytalesfotoprinter - unicorns & fairytales

Deel jouw mooiste 3 herinneringen & WIN…

Wereldwijd worden er jaarlijks miljoenen foto’s gemaakt. Zonde dat die herinneringen vaak gewoon op onze smartphone en camera blijven staan. Eigenlijk verdienen deze herinneringen een lijstje!
Door de foto’s te printen komen de verhalen die erachter zitten weer tot leven. Helemaal als je er een creatieve draai aan geeft. Upload HIER jouw mooiste 3 herinneringen en maak zo kans op geweldige Canon-PIXMA prijzen. Je kan elke week een printer winnen en ook een artikel in Flair! Vergeet ze niet met je vrienden te delen via #mijnmooiste3.

fotoprinter - unicorns & fairytales fotoprinter - unicorns & fairytales

 

Foroprinter

Deze draadloze witte fotoprinter kan je winnen door je foto’s dus up te loaden naar de website. Hij kan uiteraard ook gewoon documentjes printen. Succes!

 

Maak jij nog steeds fotoalbums?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sarah
    21 augustus 2018 at 09:07

    Ik hou een soort dag- week- maand-boekje bij. Van alle leuke (én soms ook minder leuke) gebeurtenissen schrijf ik een korte tekst neer. Dit kan gaan van een dagje uit met het gezin, maar ook van het minder leuke bezoekje aan de dokter of een periode van ziek zijn. Verjaardagen, Kerstmis of paaseitjes rapen komen bv. ook aan bod. Bij elke tekst kleef ik één of meerdere foto’s van dat moment in een schriftje uit de Action 🙂 Af en toe neem ik het even vast en lees ik het eens door. Altijd leuk om herinneringen op te halen 🙂

Leave a Reply