Unicorns & Fairytales
villages nature paris - unicorns & fairytales
My life Personal

Ik ga eindelijk dat goed voornemen waarmaken…

Ik zeg het al sinds vorig schooljaar maar deze keer ga ik het echt DOEN. Ik had een heel goed voornemen: met de fiets gaan werken. Toch heb ik het amper gedaan. September staat weeral bijna voor de deur en ik ga er met volle moed aan beginnen. Iemand zei me ooit: gewoon doen. Start er gewoon mee want anders komt er toch niets van. Dus dat doen we dan maar. En zo heb ik me al voorbereid…

Met de fiets gaan werken

Ik wil met de fiets gaan werken. Voor meer dan één reden. De allerbelangrijkste reden is eigenlijk omdat ik een klein beetje milieubewuster wil zijn. Toegegeven, die auto is wel heel makkelijk. Maar dat denken veel mensen. Misschien moet ik even beginnen met het schetsen van mijn woonsituatie. Wij wonen aan een redelijk drukke baan waar ‘s ochtends en ‘s avonds veel verkeer komt. Ik sta geregeld stil met de auto, langs welke kant ik ook ga. Moest er geen file zijn dan ben ik op 7 minuten (getimed en al!) op mijn werk (de school van mijn kinderen). Jammer maar helaas is dat een utopie en doen we er gemiddeld een kwartier tot 20 minuten over en al zeker wanneer de brug openstaat. Die brug, dat komt omdat ik aan de vaart woon. Ga de tuin uit en nog een honderdtal meters en ik zit op het pad naast de vaart, waar je zonder verkeer en veilig kunt fietsen. Op 20 minuutjes ben ik met de fiets op mijn werk.

met de fiets gaan werken - unicorns & fairytales

Euh, waarom doe je dat dan niet?

Wel, waarom zou ik dan niet met de fiets gaan werken?  Eigenlijk is dat een heel goede vraag. Ten eerste omdat ik regen haat en het regent veel… Nat aankomen op je werk is niet leuk. Maar daar zijn oplossingen voor. Dus dit is geen goede reden…Ik bestelde bij Lidl (in hun webshop) een regenjas.  Ten tweede omdat ik bij slecht weer niet vooruit geraak en al zeker niet met een kind achterop. En dat is best een goed reden. De wind kan erg fel zijn en je gaat soms een flink stuk omhoog. Ik geraak dan amper vooruit en het plezier is ver te zoeken…  Ten derde trapt mijn fiets gewoon mega zwaar. Ik liet een collega fietsen en ze bevestigde het. Maar uiteindelijk zijn dat allemaal excuses en waar en wil is is een weg.

Maar zo lukt het wel…

Maar ik wil met de fiets gaan werken en als je iets wil, dan moet je het gewoon doen en een oplossing zoeken. Ik schaf me binnenkort een elektrische fiets aan. Eerst ga ik een tijdje die van mijn collega lenen. Deels omdat ik eerst even wil sparen (mijn verjaardag komt eraan!) en deels omdat ik het eerst eens wil proberen. Thuis hebben we twee fietsstoelen en een fietskar van Thule waar beide kinderen in kunnen zitten dus zo kan ik eerst Lex gaan wegdoen als hij naar de onthaalmoeder gaat. Indien hij niet naar de onthaalmoeder gaat kan ik ons fietsstoeltje gewoon gebruiken en wanneer ze beiden naar school gaan kan ik elke dag de kar gebruiken. Ik heb ook even gedacht over een bakfiets… Maar wij gaan met de klas vaak op uitstap met de fiets en om dan met een bakfiets mee te rijden lijkt me misschien moeilijk … en daarvoor moet ik nog langer sparen.

met de fiets werken - unicorns & fairytales

Ik bereid me voor…

Met de fiets gaan werken wil dus zeggen dat ik ook voorbereid moet zijn op slechter weer… en ik moet vaak boeken meezeulen… Wanneer ik met de fietskar ga dan is er plek om de boekentassen van de kinderen in op te bergen. Wanneer Vince alleen achterop de fiets mee gaat dan ga ik voor zijn boekentasje een hoes kopen. Zelf heb ik een boekentas van Rains die ik mocht kiezen in de webshop van Duifhuizen tassen & koffers. Die is waterbestendig en heeft voldoende ruimte voor boeken, schriften en mijn laptop. Je kunt de schouderbanden ook verstellen. Dat kwam dus heel goed uit! Ze hebben ook kleinere versies van deze handige boekentassen zodat je kinderen er ook plezier van hebben. Ik koos echter de messenger bag omdat ik veel moet meenemen en omdat Vince en Lex nog iets te klein zijn en dat net echt nodig hebben in de kleuterklas.

met de fiets gaan werken - unicorns & fairytales

 

met de fiets gaan werken - unicorns & fairytales

Pluspunten

Elke keer wanneer ik het wil opgeven ga ik aan de pluspunten denken:

 • milieubewust
 • file vermijden
 • langs de vaart en genieten van de natuur
 • lichaamsbeweging
 • gezond
 • fietsvergoeding
 • ….

Dus we gaan ervoor.

Gaan jullie met de fiets werken? Eventuele tips? hihihihi. Wish me luck! 

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Moederschip
  24 augustus 2018 at 09:28

  Héél goede beslissing! Ik heb al enkele jaren een Batavus diva, en een croozer kid for 2 fietskar. Beste aankoop ooit 🙂

Leave a Reply