Unicorns & Fairytales
huis zomerklaar - unicorns & fairytales
Boeken creatief decoration Doeboeken Get inspired Interieur My life Personal

Je huis zomerklaar maken in 5 stappen

De meeste mensen gaan heerlijk genieten in de tuin maar ook binnen in huis wil je natuurlijk van de zomer kunnen genieten. Dan wordt het natuurlijk wel tijd om de woonkamer aan te passen aan het zomerse weer. En wanneer het weer dan ook nog eens tegenslaat kunnen we die druilerige momentjes gebruiken om wat in huis te veranderen.

Huis zomerklaar maken

Je huis zomerklaar maken in 5 stappen. Met deze tips weet je weeral wat te doen. Deze week was Vince op kamp en heb ik de tijd die ik meer had gebruik gemaakt om wat orde op zaken te stellen. Grondige poets en opruim en wat veranderingen aan het interieur.

1>>Nog geen lentepoets gedaan? Doe dan de zomerpoets

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen echte lentepoets gehouden heb. Ik vind het wel leuk om tijdens iets minder hete zomerdagen een grote poets te houden. Dan krijg ik ook zin om spulletjes te verzetten en ook eens te bekijken wat ik niet meer gebruik. In een vorige blog kon je leuke poetstips lezen met handige trucs die je nog niet allemaal wist (ben er bijna zeker van).

2>>Opruimen, weggooien, sorteren…

Yes! Vooral dat… Ik word gek als er dingen niet goed bij elkaar horen. Daarom ben ik beginnen sorteren. Wat mocht er weg? Wat hoort bij elkaar? Ik kocht in Ikea allemaal doosjes en sorteerde de losse spulletjes. Daardoor hadden we een overzichtelijke, nette kast in plaats van een verzamelplek voor prullen. Ik heb een plan gemaakt: ik ga ruimte per ruimte aanpakken. De garage is voor manlief, de rest voor mij. Omdat ik dat liever zelf doe. Maar de garage, daar kom ik niet graag. Ook het bergkot is helemaal gesorteerd momenteel. Je kan er nu makkelijk binnen en op de planken staat reservegerief. Heel mindfulness allemaal…

lees ook: meer overzicht in het leven

3>>Pimp een oud item

Verf eens een oud kastje, geef textiel of vloeren een nieuwe kleur. Ik deed inspiratie op in het boek ‘Annie Sloan verft werkelijk alles’ (In de boekhandel te koop – Kosmos uitgevers). Annie Sloan maakt haar eigen merk verf (chalk paint) en verft er alles mee (textiel, glas, hout, en steen). In dit boek vind je 40 DIY projecten. De verf kan je meteen gebruiken en dankzij stap-voor-staptechnieken kan ook jij wel wat ideetjes opdoen denk ik.

huis zomerklaar - unicorns & fairytales huis zomerklaar - unicorns & fairytales huis zomerklaar - unicorns & fairytales

4>>Gebruik accessoires & Urban Jungle

Met een paar vrolijke accessoires haal je alsnog de zomer in huis. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde kussens. Hierdoor heeft je kamer ineens een stuk meer uitstraling. Wij gaan sowieso voor meer groen. In Vince zijn kamer zou ik graag het zwart-witte stilaan weg willen doen en vervangen door een kleurtje.

Steeds meer mensen halen de natuur naar binnen. Deze trend wordt ook wel de urban jungle genoemd. Op deze manier waan je jezelf binnen toch ook een beetje in de natuur. Wil jij weten hoe je deze zogenaamde urban jungle kunt creëren? Dat is eigenlijk heel gemakkelijk. Zorg ervoor dat je planten in verschillende soorten en maten koopt en in je kamer neer zet. Zorg ervoor dat je het speels neerzet zodat het er zo natuurlijk mogelijk uit ziet.

0bb07c39e0012b88fee19eff754b1706 - Je huis zomerklaar maken in 5 stappen

5>>Houd je kamer koel

In de zomer geniet je van de warmte. Maar de warmte is ook uitputtend. Probeer daarom je huis zo koel mogelijk te houden. Dit kun je op een aantal manieren doen. Zo kun je je gordijnen dichthouden waar de zon op staat. Wij doen ook vaak de rolluiken dicht. Daarnaast is het verstandig om s’ nachts je huis goed door te laten waaien. Is dit niet genoeg en wil je een heerlijk gekoelde kamer in de zomer? Overweeg dan een airco te kopen. Door het aanschaffen van een airconditioner ben je zeker dat je heerlijk uitgerust de zomer doorkomt.

 

Hoe maak jij je huis zomerklaar? 

XOXO Nathalie

 

 

pinit fg en rect red 28 - Je huis zomerklaar maken in 5 stappen

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Fancy Fair voor moedige Jack en een mooie brief van zijn mama

    Op 10 april 2014 werd Vince geboren... Maar ook Jack, het zoontje van een vriendin! Deze twee jongens zijn dus...

    Sluiten