Unicorns & Fairytales
huis zomerklaar - unicorns & fairytales
Boeken creatief decoration Doeboeken Get inspired Interieur My life Personal

Je huis zomerklaar maken in 5 stappen

De meeste mensen gaan heerlijk genieten in de tuin maar ook binnen in huis wil je natuurlijk van de zomer kunnen genieten. Dan wordt het natuurlijk wel tijd om de woonkamer aan te passen aan het zomerse weer. En wanneer het weer dan ook nog eens tegenslaat kunnen we die druilerige momentjes gebruiken om wat in huis te veranderen.

Huis zomerklaar maken

Je huis zomerklaar maken in 5 stappen. Met deze tips weet je weeral wat te doen. Een grondige poets en opruim en wat veranderingen aan het interieur, wat ontspullen enz… Misschien dat je wel wat tijd hebt gehad met de corona crisis en anders vind je onwaarschijnlijk hier en daar wel eens een gaatje…

1. Nog geen lentepoets gedaan? Doe dan de zomerpoets?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen echte lentepoets gehouden heb. Ik vind het wel leuk om tijdens iets minder hete zomerdagen een grote poets te houden. Dan krijg ik ook zin om spulletjes te verzetten en ook eens te bekijken wat ik niet meer gebruik. In een vorig artikel kon je leuke poetstips lezen met handige trucs die je nog niet allemaal wist (ben er bijna zeker van). Ik heb ook erg veel weggedaan, verkocht en weggeven de laatste tijd.

2. Opruimen, weggooien, sorteren…

Yes! Vooral dat… Ik word gek als er dingen niet goed bij elkaar horen. Daarom ben ik beginnen sorteren. Wat mocht er weg? Wat hoort bij elkaar? Ik kocht in Ikea allemaal doosjes en sorteerde de losse spulletjes. Daardoor hadden we een overzichtelijke, nette kast in plaats van een verzamelplek voor prullen. Ik heb een plan gemaakt: ik ga ruimte per ruimte aanpakken. De garage is voor manlief, de rest voor mij. Omdat ik dat liever zelf doe. Maar de garage, daar kom ik niet graag. Ook het bergkot is helemaal gesorteerd momenteel. Je kan er nu makkelijk binnen en op de planken staat reservegerief. Heel mindfulness allemaal…

lees ook: meer overzicht in het leven

3. Pimp een oud item

Verf eens een oud kastje, geef textiel of vloeren een nieuwe kleur. Ik deed inspiratie op in het boek ‘Annie Sloan verft werkelijk alles’ (In de boekhandel te koop – Kosmos uitgevers). Annie Sloan maakt haar eigen merk verf (chalk paint) en verft er alles mee (textiel, glas, hout, en steen). In dit boek vind je 40 DIY projecten. De verf kan je meteen gebruiken en dankzij stap-voor-staptechnieken kan ook jij wel wat ideetjes opdoen denk ik.

huis zomerklaar - unicorns & fairytales

4. Gebruik accessoires

Met een paar vrolijke accessoires haal je alsnog de zomer in huis. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde kussens. Hierdoor heeft je kamer ineens een stuk meer uitstraling. Wij gaan sowieso voor meer groen. In Vince zijn kamer heb ik stilaan al het wart witte weggedaan en daar vind je nu leuke bruintinten. Ook de kamer van Lex gaat misschien wel wat anders worden. Vince heeft ook een nieuw bed gekregen: een hoogslaper met vele voordelen.

voordelen halfhoogslaper - unicorns & fairytales

5. Houd je kamer koel

In de zomer geniet je van de warmte. Maar de warmte is ook uitputtend. Probeer daarom je huis zo koel mogelijk te houden. Dit kun je op een aantal manieren doen. Zo kun je je gordijnen dichthouden waar de zon op staat. Wij doen ook vaak de rolluiken dicht. Daarnaast is het verstandig om s’ nachts je huis goed door te laten waaien. Is dit niet genoeg en wil je een heerlijk gekoelde kamer in de zomer? Overweeg dan een airco te kopen. Door het aanschaffen van een airconditioner ben je zeker dat je heerlijk uitgerust de zomer doorkomt.

6. Speelgoed sorteren

Mijn huis zomerklaar maken wil ook zeggen dat we alle spullen gaan sorteren. Ook het speelgoed van de kinderen moet er vaak aan geloven. Dan gaan we samen kijken waarmee ze nog wel of niet willen spelen. Vaak gaan het om kleine zaken waar ze te groot voor zijn geworden. Duplo en Lego houden we uiteraard bij, maar makkelijke puzzels en spelletjes heb ik verkocht op mijn verkoopsaccount op Instagram. Altijd welkom!

7. Kledij verkopen of weggeven

Ook idem aan het speelgoed: kledij! Vooral van de kinderen. Kledij en schoenen die te klein zijn geworden zetten we op Instagram, Vinted of geef ik weg. Dan hebben we een extra centje om grotere kledij te kopen, want die kinderen groeien als kool!

8. Tuintje weer summerproof

Ook de tuin nemen we dan meestal onder handen: het terras wordt afgespoten, de speelgoedbakken worden gesorteerd en het gras wordt gemaaid. Nu met onze draadloze Black & Decker grasmaaier (Power connect serie) gaat dit vanzelf. Hij is niet enkel draadloos, maar werkt ook op batterijen die ook in de andere toestellen kunnen gestoken worden. Zo hebben we ook een draadloze steelstofzuiger van Black and Decker en die werken allemaal prima. Geen gedoe !

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Unicorns & Fairytales blog (@unicorns_and_fairytales) op

9. Voortuin

Wij zijn absoluut geen mensen met groene vingers dus ik ga ook mijn voortuin onder handen laten nemen door iemand die er iets van kent. Hij gaat onkruid wieden en pampasgrassen zetten. Ook gaat hij zorgen voor een mooie bodembedekker zodat ook onze voortuin zomerklaar is!

10. Bloemen, nieuwe accessoires, planten…

Steeds meer mensen halen de natuur naar binnen. Deze trend wordt ook wel de urban jungle genoemd. Op deze manier waan je jezelf binnen toch ook een beetje in de natuur. Wil jij weten hoe je deze zogenaamde urban jungle kunt creëren? Dat is eigenlijk heel gemakkelijk. Zorg ervoor dat je planten in verschillende soorten en maten koopt en in je kamer neer zet. Zorg ervoor dat je het speels neerzet zodat het er zo natuurlijk mogelijk uit ziet.

Aan de andere kant hou ik nu ook wel meer van dat minimalistische… Maar wel met mooie pampasgrassen en gedroogde bloemen bijvoorbeeld. Supermooi….

 

Hoe ga jij je huis zomerklaar maken? Of is dat altijd al zo? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply