Unicorns & Fairytales
ijskoffie dalgona koffie - unicorns & fairytales
My life

3 Verwendrankjes voor mama’s en papa’s, want die verdienen dat!

Moeders en vaders zien af dezer dagen met hun kroost fulltime in huis én nog werken. Daarom… verwen jullie zelf maar met wat lekkers! Hier 3 verwendrankjes die zeker gaan smaken. Met de oh zo populaire Dalgona koffie, een ijskoffie eigenlijk. Misschien kan je best ook wel even je sportschoenen weer uit de kast halen, want misschien zijn het ook wel caloriebommekes… Maar hey, je leeft maar één keer zeggen ze, dus geniet ervan! 

Dalgona koffie – ijskoffie

De Dalgona koffie, een lekkere ijskoffie,  is een trend die overgewaaid is uit Zuid-Korea en razend populair blijkbaar. Ik kwam hem nog maar net tegen dus ik ben helemaal niet hip denk ik hahaha. Omdat ik alles altijd wil uittesten en ijskoffie echt wel mijn favoriet is, wilde ik hem dan ook zo snel mogelijk maken. En ja… hij is dan ook mega lekker en ideaal tijdens warmere dagen én als tussendoortje. Deze ga ik in de zomermaanden nog veel maken denk ik. Ik ga mijn loopschoentjes maar al klaarzetten. Ik postte deze vorige week op mijn Instagram Feed en ik kreeg veel reactie, dus besloot ik hem hier voor jullie te zetten…

dalgona koffie ijskoffie - unicorns & fairytales

Hoe maak je dat? 

– 4 el oploskoffie
– 4 el kristalsuiker
– 300 ml (plantaardige) melk
– ijsklontjes

Je mixt de koffie, de suiker en het water met een handmixer tot een romige massa. Vul een glas met ijsblokken, vul het met (plantaardige) melk en doe de whipped coffee (het koffiemengsel dus) op de melk. Roer door en ENJOOOOOOOY. Ik deed er een beetje kaneel bovenop en een oreo koekje… Nom nom nom… Ik kon het amper weerstaan…

Freakshake

Oh hier kan je zo zot mee doen als je zelf wil. Principe is : je maakt een milkshake naar keuze (dat kan ook een gezonde smoothie zijn,  een vegan versie, een gezondere versie…)  en je tuigt het ding op als een kerstboom. Liefst met de zotste dingen zoals een donut en lekkers, maar je kan ook overdrijven met fruit en een gezonde versie maken natuurlijk… Wie graag nicecream maakt, die kan dat er ook ingieten. Voor iedereen wat wild, ik beloof het.

Leuk is dat je de binnenkant van het glas decoreert met saus of coulis, dan je milkshake erin giet en afwerkt met (vegan) slagroom en lekkers en nadien een week niet meer eten om die calorieën te verbranden, maar een mens mag ook zijn pleziertjes hebben hé….

Vegan Freakshake by RAWBERRYFIELDS

Lekker zonnig apero’ke: punch bowl

Na de lekkere Dalgona koffie en de calorierijke Freakshake, gaan we voor iets alcoholisch. Een mooi roze drankje mét prosecco. Yes baby. Ik vond dit bij de recepten van Sodastream, kwestie van ons toestel voor goede zaken te gebruiken ;)))

 • 150 ml SodaStream Pink Grapefruit
 • 1 fles rosé wijn
 • 1 fles droge Prosecco
 • 1 verse citroen, in plakjes
 • 1 verse citroen, in plakjes
 • 1 kleine roze grapefruit, in plakjes en in vieren
 • 30 g verse eetbare bloemen
 • 10 takjes verse tijm
 • SodaStream bruisend water

Giet de Soda Press Co. Sirop – Old Fashioned Pink Lemonade in een kom met punch. Roer voorzichtig en voeg prosecco toe. Werk af met SodaStream bruisend water en versier met takjes en bloemen!

 

Nog meer food & drink inspiratie

2 gezonde smoothies met de smaak van Bounty en Snickers!

3 lekkere smoothies

Vier moederdag virtueel in de Efteling mét deze lekkernijen die je zelf maakt!

Heerlijke (gemakkelijke) gerechtjes voor een geslaagde brunch

FOOD // Naan maken samen met je kinderen

Lekkere frisse mocktails, ijsthees en fruit infusions met deze My Lemonade

De lekkerste combinaties van infused water volgens jullie

Pin it

Vind je de Dalgona Koffie, de ijskoffie lekker? Pin hem dan!

dalgona koffie ijskoffie - unicorns & fairytales

 

Wat ga jij eens maken? De Dalgona koffie, een Freakshake of apero’ke? Wat je ook kiest: schol! 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply