Unicorns & Fairytales
black friday - unicorns & fairytales
Fashion fashion kids fashion mama My life Webshoptips

Zijn jullie klaar voor Black Friday met véél kortingen?

Binnenkort is het weer Black Friday. Voor wie nog niet weet wat dit is: goed nieuws. Het is namelijk een dag waarop vele winkels kortingen geven ondanks het geen soldenperiode is. Een dagje SALE SHOPPEN dus! In België en Nederland is het meer en meer aan het opkomen en daar ben ik niet rouwig om.

Black Friday

Black Friday vindt elke vierde vrijdag van november plaats, de dag na het Amerikaanse Thanksgiving. Dit jaar valt Black Friday 2017 op 24 november. Zet deze dag dus maar in je agenda. Op deze dag doet iedereen massaal inkopen, vanwege de extra hoge kortingen die winkels en webshops geven. Het is overgewaaid vanuit Amerika en Black Friday heerst nu ook meer en meer in ons land. Steeds meer winkels en webshops doen hieraan mee.

Black Friday is ontstaan in Amerika. De term werd voor het eerst in 1951 gebruikt. Veel mensen namen de vrijdag na Thanksgiving vrij om van een lang weekend te genieten. Op die dag was het vaak erg druk in het verkeer. De wegen zagen  “zwart van de auto’s” . Later is men de term gaan gebruiken, omdat de winkels en straten “zwart zagen van de mensen” die op de vrijdag na Thanksgiving Day kerstinkopen gingen doen. Traditioneel starten veel Amerikanen op deze dag al met het inslaan van cadeaus voor de kerstdagen.

black friday - unicorns & fairytales

Ook in België!

Black Friday België wordt steeds populairder en bekender. Of het even populair wordt als de solden in januari en juli dat weet ik niet maar het leuke is wel dat ook veel online winkels hieraan deelnemen. (ook hippe kidsfashion shops!!) Je kan dus uit je luie stoel of tijdens de pauze op het werk even naar de deelnemende shops gaan kijken. Vorig jaar heb ik zo wel leuke items geshopt. Plan 24 november maar al in je agenda. Oh ja en ook leuk: vaak blijven de kortingen een heel weekend tot aan cyber monday lopen! Yes!

 

lees ook: besparen op je babyuitzet doe je zo

 

Ken jij Black Friday? Ga jij shoppen? Happy shopping!! 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply