Unicorns & Fairytales
boekenkast - unicorns & fairytales
Boeken creatief decoration Interieur kidsroom livingroom

5 manieren hoe ik onze boeken opberg

“Hebben we nog geen boeken genoeg?”, vroeg mijn vriend laatst. Huh dikke vette NEE. Hoe kan je nou in godsnaam boeken genoeg hebben? Boeken heb je nooit genoeg! Ik ben ZOT op boeken. Wat een domme vraag vond ik dat. Natuurlijk moeten we die boeken kunnen wegzetten en ik hou er niet van om ze in een donkere kast weg te stoppen. Daarom heb ik allerlei manieren waarop ik de boeken doorheen ons huis uitstal. Zo zal Vince ze ook sneller nemen. Een leuke boekenkast hoort daar zeker bij!

 

1>> Plankjes

Geen boekenkast maar wel plankjes! Ik ben nog altijd super tevreden met mijn boekenplankjes. Ze zijn stijlvol en passen goed in Vince zijn kamer. De boeken geven kleur en gezelligheid aan het plekje vind ik. Het leuke aan deze plankjes (van IKEA) is dat je ze overal kan hangen. Een aanrader dus.

lees ook: 10 tips voor een gezellige leeshoek + inspiratie

2>> Mandjes

Mandjes en boxen zijn ook altijd een goed idee. Die kan je ook op verschillende plekken zetten: in de boekenhoek, mee naar beneden nemen, ergens onderzetten, netjes in de boekenkast opbergen… Het geeft weer iets extra. Mooi en handig.

dino's - unicorns & fairytales

3>> Opbergbox met klok

Van Tidy Books heb ik ook een opbergbox met klok. Twee vliegen in één klap als je het mij vraagt want Vince is ook fan van klokken en voor later, wanneer hij gaat leren kloklezen is dit ook leuk. Dat kan dan de box met educatieve boeken zijn. Allemaal samen opgeborgen. Deze box staat in Vince zijn slaapkamer en soms zetten we het uur waarop zijn wekker staat zodat hij kan zien wanneer hij mag opstaan.

unicorns & fairytales

4>> Open kast

Beneden zetten we ook boeken, in onze open kast. Elke avond lezen we een boekje. Hij mag zelf een boek kiezen en naargelang het boekje lezen we het één of twee keer voor. Dat vindt hij heerlijk. Het hoort bij ons avondritueel en we doen het nooit anders. Boeken in huis… ik zou het niet anders willen. Zo goed voor de woordenschat, zinsbouw en algemene kennis. Niet te vergeten ook ideaal om te ontspannen.

5>> Mooie boekenkast

Van Tidy Books kreeg ik de vraag of ik geïnteresseerd was in een boekenkast. “Ja! Natuurlijk”. Dit aanbod kon ik niet weigeren want ik vond ze oprecht mooi en met al onze boeken kon ik een extra boekenkast wel gebruiken. Ze hebben niet enkel boekenkasten maar ook andere dingen om op te bergen, notitieborden enz… Ik koos deze boekenplank in het wit zonder letters erop. Ideaal om in onze speelkamer te zetten. Je moet deze boekenkast wel tegen de muur vijzen. Je kan hem er ook tegenzetten maar dan moet je zeker zijn dat de kinderen er niet aanhangen.

boekenkast - unicorns & fairytales

 

Hebben jullie veel boeken in huis? Hebben jullie een leuke boekenkast? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Roelina
  22 september 2017 at 08:57

  Wij hebben heel veel boeken in huis! En mega veel boekenplankjes en mandjes ook. Ik vind de kast van tidy books echt super, ga meteen even kijken

  • Reply
   Nathalie
   24 september 2017 at 08:15

   Ja die is echt leuk he!

 • Reply
  Jess
  22 september 2017 at 09:02

  Hier ook de plankjes van Ikea, vanaf ze groter is en ook de boeken met het gewone papier kan lezen, zal ik iets anders moeten vinden, want ik het er zoveel. Beroepsmisvorming? 🙂

  • Reply
   Nathalie
   24 september 2017 at 08:14

   Hahahaha, dat kan… Maar ik ben van kinds af aan al verslaafd aan boeken dus ik denk dat het er al in zat…

 • Reply
  zebrazonderstrepen
  22 september 2017 at 12:57

  leuke boekenkast!

  • Reply
   Nathalie
   24 september 2017 at 08:14

   Thanx!!!!

 • Reply
  Gaëlle | Bestkidever.be
  22 september 2017 at 13:08

  Super gedaan! Ik heb het ook met plankjes van de Ikea voorzien… Die liggen daar helaas al een jaar ofzo naar ons te staren. Ik moet er dringend werk van maken 🙂

  • Reply
   Nathalie
   24 september 2017 at 08:14

   Bedankt! en zeker werk van maken, is zo leuk!

 • Reply
  Claudia Diependaal
  23 september 2017 at 04:05

  Die kast is idd geweldig! En de plankjes van Ikea ook. Waar komt het poppenhuis vandaan?

  • Reply
   Nathalie
   24 september 2017 at 08:11

   Dat heb ik laten maken! 🙂 Manowoods

 • Reply
  Amy
  19 januari 2018 at 15:50

  Je kan inderdaad NOOIT genoeg boeken hebben! Ik heb 1 boekenkast en die zit echt volgestampt, vind ik echt heel jammer. Ik ga denk ik ook eens werk maken van zo een fancy boekenrekje zodat ik alle boeken die ik heb kan bewonderen 🙂

Leave a Reply