Unicorns & Fairytales
My life

As we speak #14

Er zijn weer een aantal maanden voorbij gegaan dus een persoonlijke update kan nooit kwaad. Wat houdt ons bezig en wat zijn de plannen? De nieuwsgierige mensen onder ons lezen dit graag en stiekem lees ik dit ook altijd graag bij anderen. Ach, je bent een curieuzeneus of je bent het niet zeker?

Druk bezig met…

Het einde van het schooljaar. Ik ben leerkracht in het zesde leerjaar (dit jaar halftijds) en dat wil zeggen dat er veel geregeld moet worden: eindtoetsen afnemen, verbeteren, nog eens verbeteren, rapporten maken, evalueren, proclamatie voorbereiden enzovoort. Gelukkig zijn we met zijn drietjes in het zesde en kunnen we goed rekenen op elkaar. Ook voor Vince zijn het de laatste weken. De laatste tijd heeft hij het best moeilijk, mijn gevoelig mannetje. Maar in juli en augustus kunnen we het allemaal weer rustiger aan doen. We kijken er al naar uit.

Leest…

Momenteel ben ik bezig in een zeer interessant boek: How2Talk2Kids. Geschreven door professionals en het gaat over hoe je beter kan communiceren met je kinderen. Geschikt zowel voor grote als kleine kids. Ik heb er al veel uit geleerd en ik probeer de tips toe te passen. Het werkt wel. Het doet me helemaal anders tegenover de gevoelens van mijn kinderen staan en het helpt ook gewoon om die woedeaanvallen die er soms nog eens zijn (maar toch veel minder) in de kiem te smoren op een rustige manier.

Kijkt…

Nog steeds Netflix en Home & Away. Op Netflix zijn we net klaar met 13 reasons why , Timeless en Dynasty. Het is nu weer wachten op nieuwe seizoenen. Momenteel kijken we naar Designated Survivor. Ook een goede! Sinds wij Netflix hebben kijken we niets anders meer. Tips voor leuke series altijd welkom by the way.

Blij met…

Mijn moederdagcadeau is aangekomen! Ik moest er even op wachten maar hij is er: de ligstoel! Sinds wij alleen wonen (en dat is al een hele poos) wil ik een ligstoel. Wil je nou geloven dat ik dat nog niet had? Het is pas NU dat ik er eentje heb en man, wat ben ik blij. Eindelijk al liggend een boekje lezen, al liggend een wijntje drinken en als de kinderen in de tuin spelen kan ik ook eens even gaan relaxen. Het is allemaal ook onderdeel van mijn nieuw project: de tuin restylen. Nog nodig: enkele planten en bloembakken, een vloerkleed voor buiten, onze nieuwe tuinset die onderweg is en wat deco. Eigenlijk is er nog veel dat er moet gebeuren. Maar hey, ik heb dus mijn ligstoel al wel en daar ben ik heel blij mee. We bestelden hem bij collishop en ze kwamen hem aan de deur leveren. Hij was meteen gebruiksklaar. Olé. bedankt liefje om aan mij te denken. Me happy!

Eten…

Sinds een dikke maand of twee ben ik beginnen letten op ‘gevarieerd en gezond eten‘. Vooral voor mijn kinderen. Ik merkte dat ze gewoontes creëerden die ik niet zo graag had: elke dag een appelsapje, koekje, vaak hetzelfde eten. Ik begon, dankzij mijn ambassadeurschap van Danone, te experimenteren met lekkere kindvriendelijke receptjes en tussendoortjes en nu is het al bijna een gewoonte om voor een fruitje te kiezen in plaats van een koek en ook voor mezelf… ‘s Morgens kies ik vaker voor havermout met fruit en ‘s avonds probeer ik ook de koeken te laten staan. Natuurlijk wordt er bij ons thuis ook wel gesnoept hoor. Ik las sommige commentaren van anderen op Facebook van mensen die dat dom vinden en veel werk vinden. Niet op mijn post maar op een bericht van iemand die vroeg wat kinderen meekregen naar school als snack. Want ‘kinderen moeten nog groeien en hebben vetten nodig’ dus een koek kan toch geen kwaad. Nou, dan geef ik mijn kinderen liever gezonde vetten van bijvoorbeeld vis, olie of noten dan vetten en suikers uit koek. Maar goed, ieder zijn ding dan zeker. Dat het meer tijd in beslag neemt dan gewoon een boterham of koek nemen is zeker niet waar. Deze week heb ik daar een interessante blogpost over.

topper bij ons thuis: drakenspaghetti

Nieuwsgierig naar…

Wij moeten woensdag naar het ziekenhuis om de uitslagen te bespreken van de bloedtest en zweettest van Lex. Het is met een dubbel gevoel. Langs de ene kant wil je dat er iets gevonden wordt, zodat het vele ziek worden verklaard word, maar langs de andere kant ook niet. Hopelijk groeit hij gewoon overal uit… Het is altijd afwachten wanneer hij weer ziek wordt. Niet fijn…

perfect kind - unicorns & fairytales

Kijkt uit naar…

Wij gaan volgende week een weekendje naar Center Parks. Vroeger gingen we elk jaar met mijn ouders, tante, nonkel en neef. Deze keer trekken we naar de Kempervennen. Ik ben al gaan kijken op hun website en dat ziet er mega leuk uit. We blijven maar een weekend dus we moeten eens zien wat we kunnen doen. De Escape Room lijkt me ook wel erg leuk. Er is een kinderboerderij en zoveel meer. Spannend.

Genoten van…

Het schoolfeest. Samen met enkele collega’s organiseerden we een topper van formaat. Nou ja, al zeggen we het zelf. Thema Cowboys en Indianen. Het is zo fijn om je kind en de andere kinderen te zien genieten. Ik was helemaal als Indiaan verkleed dankzij de mooie verkleedkledij van Vegaoo! Vince en Lex hebben ook verkleedkledij gekregen en dat steken we graag in de verkleedkoffer thuis.

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Moederschip
  11 juni 2018 at 13:02

  Heel benieuwd naar je review van de Kempervennen. Wij gaan er in september op familieweekend met 18 personen 🙂

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2018 at 11:51

   ik laat het zeker weten :-)))

Leave a Reply