Unicorns & Fairytales
het ontdekstation in Tilburg - unicorns & fairytales
My life

Uitstap tip / Het ontdekstation in Tilburg

Zijn jouw kinderen ook zo fan van STEM-gerelateerde activiteiten? Mijn kinderen dus wél. Houtbewerking, programmeren, bouwen, knutselen, ontdekken… Dat doen mijn kinderen het liefst van allemaal. Op een feestdag, toen we met zijn drietjes thuis waren trokken we over de grens naar Tilburg, om het ontdekstation te bezoeken. Wat was dat voor leuke ontdekking!!!! Ik raad iedereen deze uitstap aan…

Zelf doen!

In het Ontdekstation in Tilburg draait alles rond het zélf ontdekken en maken. Laat dat nu iets zijn wat onze kinderen graag willen doen. Vince was al helemaal om toen hij hoorde dat ze zelfgemaakte dingen mee naar huis mochten nemen. We kregen bij aankomst een rondleiding met de andere mensen die net waren aangekomen. Medewerkers van het ontdekstation legden uit waar ze wat konden doen en wat de regels waren. Oh boy, er is ook zoveel te doen voor kinderen: ze konden hun eigen podcast opnemen, met elektriciteit werken, bouwen met steentjes, dingen in elkaar zetten, stopmotion filmpjes maken, programmeren, met LEGO education aan de slag gaan, met de BEE-bot programmeren, knutselen én er is een hele scraphoek, waar ze met hout iets kunnen maken. Ook buiten is er vanalles te doen! Een blotevoetenpad en een speelhoek met water. Sensorische ervaringen zijn er dus genoeg. Ook ideaal voor hoogbegaafde kinderen die op hun honger zitten.

Houtbewerking

Vince was niet weg te slaan uit de timmerhoek. Hij ging aan de slag met hout, een boormachine en een zaag. Ik dacht eerst: oh my god nee, ik weet zelf niet goed wat ik met een boormachine moet… Gelukkig staan de medewerkers paraat om iedereen te helpen met vragen. Bleek dat ik mijn zoon helemaal niet moest helpen, want hij ging gewoon zelf aan de slag en sloeg erin om een vogelkastje te maken uit hout, helemaal zelf, zonder mijn hulp. Nou ja, ik mocht af en toe wel eens overnemen om te zagen. Ik heb mijn zoon nog niet vaak ze gefocust gezien als toen. ik denk dat hij zeker enkele uren zoet geweest is.

lees ook: Laat kinderen met hout werken! dit zijn de voordelen

LEGO education

Mijn andere zoon maakte ook iets uit hout, voor zijn eigen lentefeest en met de hulp van grote broer maakte hij een wegwijzer. Ook versierde hij de wegwijzer. Je kan piepschuim snijden in het ontdekstation en dat bleek een leuke bezigheid te zijn voor Lex. Natuurlijk kreeg ik hem ook niet weg van de LEGO education. Schermpjes gecombineerd met LEGO is puur feest voor hem. Ze genoten beiden duidelijk van het gewoon mogen doen en ontdekken in het Ontdekstation.

Stopmotion in het ontdektation

De laatste halte waar ze helemaal in opgingen was de stopmotion. In allerlei bakken liggen spullen om te nemen en mee aan de slag te gaan. Het enige dat ze moeten doen is nadien weer opruimen. Beiden gingen aan de slag met het bedenken van een scenario en maakten een filmpje. Zo handig dat ze waren. Alles was gewoon te vinden in het Ontdekstation en dat is nét zo leuk. Ze kunnen proeven van verschillende STEM-activiteiten.

stopmotion - unicorns & fairytales

Het Ontdekstation in Tilburg

Dus… als je kinderen hebt die graag met STEM bezig zijn, dan is dit hét uitstapje van de eeuw. Bovendien is het daar echt niet duur. Een ticket kost 9 euro en je mag er zo lang blijven als je wil. Drankjes en een hapje is er ook echt goedkoop en kinderen mogen hun ranja laten bijvullen wanneer ze maar willen. Ik zou zeggen: GAAN!

Meer info en openingstijden kan je vinden op hun Instagram en website

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply