Unicorns & Fairytales
My life Onderwijs

Het leven van een juf: zo gaan wij winkelen

Een stukje uit het leven van een juf… “Oh leuk, kijk daar! Een boekje om de de tafels (van vermenigvuldiging) te leren op een leuke manier. Met zo’n rood loepje zodat je zelf kan controleren!” , riep ik gisteren doorheen de winkel. “Daar is onze Vince toch nog veel te klein voor”, antwoordde manlief. “Neehee niet voor de Vince, voor in de klas!”.

Ik denk dat dit voor veel juffen en meesters een standaardzin is wanneer ze gaan winkelen. Ik gebruik hem geregeld. Steeds ben ik op zoek naar leuke spullen. Kan ik dat gebruiken voor in mijn klas?  Een deel van mijn loon zit sowieso in al het materiaal dat ik al gekocht heb doorheen de jaren.

Er zijn ook zo van die winkels die je niet kan buitengaan zonder iets mee te nemen. De Action, Boekenvoordeel en Ikea zijn zo van die winkels! Je kan altijd nog wel een gekleurd papiertje gebruiken of een potje en leuke educatieve boeken. Ook op tweedehands.be of kapaza zoek ik soms naar leuke spelletjes die mensen niet meer willen. Zo heb ik al voordelig ‘Het grote geschiedenisspel’ en ‘Het grote rekenspel’ gekocht. Leuk voor in de klas!

Mijn vriend wordt er gek van. Maar hij laat me maar doen. “Het is jouw geld”, zegt hij dan.  Soms moet hij me wel tegenhouden om niet te overdrijven. Waarom ik het doe dat weet ik ook niet. Deels omdat het leuk is om nieuwe dingen te hebben in je klas en ook omdat je een zo leuk mogelijk leerklimaat wil verwezenlijken. Als ik dan zie dat de kinderen er écht wel blij mee zijn dan is mijn dag goed! Ik kocht laatst kussentjes om op te zitten als ze vrij mogen lezen of werken. Ze stonden in solden in een winkel. Ik kocht er 4 maar had er beter meteen 16 gekocht! Ze vinden het geweldig!

Wat nog een nadeel bij een voordeel is: in de zomervakantie hebben we lekker lang tijd om op zoek te gaan naar spullen voor in de klas!

Waarom doe ik dat toch? Wel dat kan je hier lezen…

xoxo

Wat vinden jullie hiervan?

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Mahwish
  14 september 2014 at 11:17

  Haha ik denk juf of geen juf, winkels zoals ikea en Action zijn hier ook favoriet. Kan me heel goed voorstellen dat je je moeilijk kan inhouden als je leuke spulletjes voor je klas ziet. Je kan er zoveel leuks en leerzaams mee. Maar goed dat er mannen bestaan die je soms tot halt roepen.

  • Reply
   Nathalie
   18 september 2014 at 17:33

   Leve de nuchtere mannen 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 september 2014 at 09:32

  Ik vind het wel leuk dat je als juf zo enthousiast bent dat je ook prive spullen voor je klas koopt!

  • Reply
   Nathalie
   18 september 2014 at 17:34

   Bedankt 🙂 Als ik de kinderen van de klas er dan enthousiast mee bezig zie dan maakt dat de zuurverdiende centjes wel goed!

 • Reply
  Stefanie
  17 juni 2015 at 00:48

  Wij herkennen het VOLLEDIG!

 • Reply
  Stefanie
  17 juni 2015 at 00:50

  Jaaaa!!! Wij herkennen het VOLLEDIG!

Leave a Reply