Unicorns & Fairytales
uitzicht tarragona - unicorns & fairytales
Travel uitstappen

Een heerlijke gezinsvakantie in Spanje

Een zonnig klimaat, het gastvrije karakter van de Spanjaarden en bovenal de fantastische omgeving zijn slechts enkele redenen waarom Spanje zo’n favoriet vakantieland bij Belgen is. Vooral bij gezinnen met jonge kinderen is Spanje favoriet. Niet voor niets, want dit land mag misschien wel het ultieme land voor gezinsvakanties worden genoemd. Gaan jullie binnenkort ook een reis naar Spanje maken? Wij wel! Wij gaan naar Mallorca. De vakantiepret begint stiekem al bij de voorbereidingen. Natuurlijk is het ook gewoon heel fijn om alvast te weten hoe je deze vakantie het beste kunt indelen. . 

Een auto huren

Spanje heeft veel te bieden. Natuurlijk is het strand heerlijk voor kinderen, maar er is nog zoveel meer te beleven. Huur daarom zeker een auto zodat je ook op onderzoek uit kunt gaan. Een reis naar Spanje kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt. Trek bijvoorbeeld het binnenland in en rij langs de uitgestrekte wijnvelden of bezoek één van de grotere steden en dompel je onder in de Spaanse geschiedenis om even later neer te strijken bij een populaire tapasbar. Zo is elke dag weer anders en blijft het voor jullie als ouders én de kinderen enorm leuk. 

Exta tip: neem altijd zwemkleding mee als je op pad gaat, want op veel plekken is ook wel water te vinden waar de kinderen zich heerlijk in kunnen vermaken. 

lees ook: Wij genoten van een leuke (glamping) gezinsvakantie in Spanje

In de winter naar Spanje gaan

Hoewel Spanje een populair vakantieland is in de zomermaanden, zien we ook dat steeds meer mensen in de winterperiode hier naartoe reizen. Geen wonder, want de Spaanse winterzon is absoluut verleidelijk. Zeker als je nog niet aan de schoolvakanties gebonden zit. Zo kan je relatief goedkoop naar Spanje reizen én geniet je ook nog eens van aangename temperaturen en bovenal meer zon dan dat we in België gedurende de wintermaanden gewend zijn. Let er wel op dat de temperaturen sterk kunnen verschillen. Zo zijn er plaatsen in Spanje waar het nog best koud kan worden, maar zijn de temperaturen in steden zoals Málaga en Sevilla juist weer erg prettig (denk aan 18 tot 20 graden). In de Canarische Eilanden is het al helemaal heerlijk vertoeven en kan je zelfs in de winter prima met een korte broek op het terras plaatsnemen. 

lees ook: Vliegen met kinderen: enkele handige tips + gratis printable!

Don’t stress!

Spanje is bovenal een zeer relaxed land. Stressen is dan ook niet nodig. Hoewel dit soms best lastig kan zijn. Zo zien we in België vaak genoeg dat ouders zich zorgen maken om het personeel en andere gasten in een restaurant als hun kind juist op dat moment besluit extra druk of luidruchtig te zijn. Dit is dan ook direct de reden waarom Spanje een populair land voor gezinsvakanties is. Hier kijkt namelijk geen enkele ober op van luidruchtige kinderen en heeft ook niemand hier een probleem mee. De sfeer is gewoon heel ontspannen. Zo kan jij op vakantie ook heerlijk tot rust komen.

lees ook: Een autovakantie met kinderen overleven + handige printables

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply