Unicorns & Fairytales
wonderweekend
My life Op stap uitstappen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties Winactie & Give away

Vakantietip // Samen met je gezin op WONDERWEEKEND? Win een dagticket!

Van donderdag 15 tot zaterdag 17 augustus 2019 gaat WonderWeekend voor de vierde keer door in de Plantentuin in Meise. De vorige editie was met bijna 4.000 gelukkige ouders en kinderen al een enorm succes en dit jaar doet het familiefestival er nog een dagje bovenop met meer (nieuw) moois om te beleven. De klassieke WonderWeekend tickets – inclusief overnachting – zijn allemaal de deur al uit, maar niet getreurd: dit jaar zijn er voor het eerst ook dagtickets beschikbaar, aan een lager tarief. Want een feestje is nét wat leuker als je nog wat extra vriendjes kunt uitnodigen, toch?

Wat is Wonderweekend?

De meeste mensen zullen WonderWeekend al wel kennen denk ik? Zo niet dan is het echt de moeite om het te leren kennen. Wil je samen met je kinderen quality time en leuke activiteiten doen in een mooie natuurlijke omgeving? Dan is Wonderweekend iets voor jullie. Dingen die je waarschijnlijk anders niet echt zou doen, kunnen nu wel. Voorstellingen, workshops, toffe momentjes en lekker eten. Bovendien mag je overachten in een kartonnen tent die je zelf kan versieren. Deze editie telt 3 dagen en vanaf dit jaar zijn er ook dagpassen beschikbaar. Wie dus liever niet komt slapen kan gewoon mee genieten van alle activiteiten. Yes!!!

lees ook: Tips om leuke uitstappen te vinden in de vakantie

wonderweekend Plantentuin Meise - unicorns & fairytales

Maar wat maakt WonderWeekend nu zo’n onmisbare ervaring?

Steven De Beukeleer, een van de vaders achter het concept, legt uit: “jeugdbewegingen, speelpleinen, ponykampen: de zomer heeft genoeg vermaak te bieden voor kinderen. Ook de ouders kijken uit naar festivals en tuinfeestjes. Maar hoeveel activiteiten zijn er die je als gezin écht samen kan doen?” De drie vaders en bezielers achter WonderWeekend zagen een bestaande nood, en speelden hier op in door een eigen festival voor het hele gezin uit de grond te stampen. Wat moet je je daarbij voorstellen? Een echte “immersive experience” op maat van jong én oud, alsof je eventjes de fantasie van een kind binnenstapt. Denk aan het Restaurant Zonder Bestek, je eigen kartonnen tent beschilderen, acrobaten in kangoeroepak die door het park stuiteren of een levensgroot “Waar is Wally?” spelen, van op de kantelen van een kasteeltje.

lees ook: Dit kan je zeker een keertje doen in de zomervakantie

wonderweekend Plantentuin Meise - unicorns & fairytales

Gedeelde herinneringen als bouwsteen van de identiteit van je kind

Steven Gielis, orthopedagoog en auteur van “Opvoeden tot Zelfvertrouwen”, kan dit alleen maar toejuichen. Het is volgens hem namelijk een hoge prioriteit om als gezin samen herinneringen te maken. “Zes op de tien ouders geeft aan dat er te weinig quality time is om met de kinderen te spenderen”, aldus Gielis. “Die quality time is nochtans van fundamenteel belang: door samen leuke dingen te doen leer je elkaar beter kennen en wordt de band tussen ouder en kind sterker. Als je zelf terugdenkt aan je kindertijd en fijne herinneringen oproept, dan zijn dat bijvoorbeeld dingen zoals Sinterklaas vieren met je familie. Herinneringen van gedeelde activiteiten blijven je sterker bij en zijn bouwblokken van de identiteit van een opgroeiend kind. WonderWeekend is op dat vlak een ideale gelegenheid om je als gezin onder te dompelen in een volledig nieuwe ervaring, zonder dat je daarvoor ver moet reizen of lang van huis moet zijn”.

lees ook: 17 leuke activiteiten om te doen in Brugge

wonderweekend Plantentuin Meise - unicorns & fairytales

Vooral de locatie, in de Plantentuin van Meise, is volgens Gielis hierin ook een belangrijke component. “Onderzoek wijst uit dat natuur ontprikkelt en bijvoorbeeld onze hartslag laat zakken, en dat is broodnodig. Vandaag worden kinderen continu geprikkeld. We leven in een maatschappij met weinig rustmomenten, en als er dan rust is grijpen we snel naar een smartphone of tablet. Terwijl dat natuurlijk ook weer nieuwe prikkels met zich meebrengt.

Quality time spenderen met de ouders is een belangrijke manier om de batterijen opnieuw op te laden, en zeker als dit in de natuur kan gebeuren”.

Aftermovie 2018

Wil je graag enkele indrukken opdoen? Bekijk dan onderstaande aftermovie van WonderWeekend 2018.

WonderWeekend 2018 – official aftermovie from Vincent Jansen on Vimeo.

 

Duurzaamheid

WonderWeekend voegt elk jaar nieuwe activiteiten toe aan het programma, met dit jaar bijvoorbeeld de grote Soepmachine, aangedreven door kinder- (en volwassenen) kracht! Daarnaast maak je de meest fantastische bouwwerken met de Kapla Klub, leer je de muzikale Sonic Twins kennen of word je Prinses voor één dag. Het festival hecht bovendien veel waarde aan duurzaamheid en betrekt ouders en kinderen bijvoorbeeld in het recycleren van de eigen kartonnen tent waardoor het park er na een uurtje opruimen weer vlekkeloos bij ligt – een ander verhaal dan de staat van de gemiddelde festivalweide als de mooie liedjes afgelopen zijn!

Met je deelname ondersteun je ook andermans dromen, want de helft van de opbrengst gaat naar SOS Kinderdorpen.

Er zijn nog dagtickets beschikbaar: voor 35€ per ouder of 25€ per kind (onder de 2 jaar gratis) kan je het deze zomer allemaal meemaken.

Win een dagticket

wonderweekend Plantentuin Meise - unicorns & fairytales

Ik heb goed nieuws voor een gezin (max 4 personen) die dit graag eens zouden verkennen. Ik mag namelijk voor een gezin een dagticket wegschenken zodat jullie met zijn allen kunnen gaan. Ben jij vrij één van die drie dagen? Laat het dan even weten en vertel mij waarom JIJ graag naar Wonderweekend zou gaan.

 

Meedoen kan tot en met 28 juli 2019.

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

36 Comments

 • Reply
  Lindsey
  21 juli 2019 at 08:07

  Oh je hebt altijd leuke winacties, maar deze wil ik toch echt omdat ik dit niet meer kan kopen 🙄 Ik kende het festival nog niet maar wat lijkt dit een leuke beleving. Mijn zoontje zien genieten is het enige dat telt dus ik zou heel graag met ons gezinnetje gaan en in de tent slapen 😍⛺🎪💖

 • Reply
  Melissa Mertens
  21 juli 2019 at 08:22

  Top-wedstrijd!! Wij houden van een beetje avontuur, ik denk dat dit echt wel fantastisch (avontuurlijk) kan zijn voor heel ons gezin 😉 Wij hebben 2 kindjes (7 jaar en bijna 5 jaar). De jongste is jarig op 19 augustus, zou dit geen fantastisch verjaardagsgeschenk zijn?! 🎉🎉🎉 Dus bij deze, wij willen heel graag kandidaat zijn 😉😘

  • Reply
   Eef Vervecken
   21 juli 2019 at 08:59

   Yes! Ook wij zijn kandidaat. Met een dochtertje van 1 jaar is een kampeertrip voor ons nog net een boot te ver. Maar zoonlief van bijna 4 zou deze wondere wereld helemaal de max vinden. Wat een setting! Dus een dagje rond’wonderen’ lijkt ons helemaal op het lijf geschreven.

 • Reply
  Lisa
  21 juli 2019 at 08:24

  Wat zou het zalig zijn om hier met ons gezinnetje van te kunnen genieten! Ons drukke leventje op de boerderij eventjes achterlaten en samen een wereld vol fantasie binnenstappen. Wat zouden de kindjes het fijn vinden om ook even weg te kunnen dromen in een kartonnen tent 🥰👨‍👩‍👧‍👦

 • Reply
  Elke
  21 juli 2019 at 08:58

  Wat een leuke winactie! Lijkt me super om te doen en we kennen dit nog niet,dus zouden dit heel graag een keertje doen met ons gezin. Doorheen het schooljaar is het altijd druk druk druk en blijft er weinig tijd over om samen als gezin iets te doen,dus dit zou fantastisch zijn . We duimen 🤞🤞🍀

 • Reply
  Tania
  21 juli 2019 at 09:13

  Wij willen graag gaan om nog even quality-time te hebben vooraleer de drukte van een nieuw schooljaar van start gaat…

 • Reply
  Freddy
  21 juli 2019 at 09:56

  Ik vind het spijtig dat de tickets uitverkocht zijn voor een nachtje slapen in zo een kartonnen tentje en dus waag ik graag een kansje langs deze weg om daar eens naartoe te gaan want als ik jullie filmpje bekijk van verleden jaar lijkt me dit echt supertof met al die vrolijke kindjes en ook een tof initiatief van jullie om S.O.S. Kinderdorpen te steunen.

 • Reply
  Assani
  21 juli 2019 at 10:20

  Ik wil heel graag winnen.

  De lach van een kind is ware magie…
  Hun verwondering brengt ons naar daar waar de scheidingslijn tussen hemel en aarde flinterdun is.

  Deze bijzondere ervaring lijkt me tijdloos in al zijn eenvoud.

 • Reply
  Katrien Buvens
  21 juli 2019 at 10:40

  Ohja, wij willen ook wel eens gaan! We gaan niet op vakantie (verbouwingen..), en zoeken/zochten nog een leuke uitstap om met de kinderen te doen, zodat het vakantiegevoel er toch is!
  Ik heb er al veel moois over gehoord van een vriendin die er vorig jaar is geweest. Was erg de moeite
  Heel graag dus, voor de herinneringen van onze twee meisjes ! X

 • Reply
  L.Holvoet
  21 juli 2019 at 11:19

  Nu ik het verhaal achter het WonderWeekend gelezen heb (initiatief van 3 vaders, deel van de opbrengst naar SOS Kinderdorpen,…), lijkt me dit een super initiatief. Daar wil ik mijn 2 kinderen en mijn man wel graag eens mee verrassen! We waren al eerder in de Plantentuin in Meise (leuke herinneringen aan de exotische serre, het ‘ridder’kasteel, honderden bloeiende magnolia’s, de grote ‘stinkbloem’…) maar ik ga heel graag nog eens terug om ons volledig te laten onderdompelen in deze wonderlijke sfeer.

 • Reply
  Lien
  21 juli 2019 at 13:32

  Is ‘mama midden in een scheiding omdat de papa niet van de andere vrouwen kon blijven’ zielig genoeg? Haha niet om medelijden op te wekken hoor, gewoon om de kids te verwennen nu ze door een moeilijke tijd gaan💔

 • Reply
  Annelies
  21 juli 2019 at 21:19

  Wat een mooi initiatief met een mooie achtergrond! Super leuk dat er dagtickets zijn, yes wat zouden we met ons viertjes dit graag willen winnen! Met twee meisjes van 6 en 4 die dankzij mamakleuterjuf helemaal into wonderwerelden zijn zou dit geweldig zijn om verwonderde lachende gezichtjes te zien 🙂 en niet alleen van de kids 🙂 …duimen maar …

 • Reply
  Katrien
  21 juli 2019 at 21:23

  Dit zouden onze 3 zoontjes (4 – bijna 3 en 1) gewéldig vinden. Ik twijfel al 2 jaar, maar krijg papa niet overtuigd dat dit doenbaar is met de drie jongens. Ticketjes winnen zou ideal zijn om hem te overtuigen. Daarnaast hebben wij nog geen cadeau voor Alexander, ons zoontje dat 3 jaar wordt op 18 augustus. Dit zou dus een ideale combinatie zijn! 😍

 • Reply
  Stephanie Marnef
  21 juli 2019 at 21:29

  Wauw!!! Dit zou ik zo graag willen winnen!
  Verwondering, eenvoud, puur in de natuur, en quality time met ons gezinnetje! Klinkt adembenemend!!
  💕🍀

 • Reply
  Bieke Desmet
  21 juli 2019 at 22:22

  Omdat ik net voor de zomer van
  job ben veranderd, heb ik deze zomer geen vakantie. Maar dankzij mijn werkregeling is het toch gelukt om het verlengd weekend van 15 augustus niet te moeten werken. Wat ben ik blij! En al zeker omdat onze zoon op 16 augustus jarig is 😊 dus wat zou er nog leuker zijn dan een dagticket winnen om naar dit festival te gaan? Zo hebben we toch een superleuke herinnering aan deze zomer zonder echt vakantie samen als gezin.

 • Reply
  Jo
  22 juli 2019 at 05:54

  Het lijkt me gewoon zoooo leuk !!

 • Reply
  Annelies
  22 juli 2019 at 08:42

  Oh, dit zou super zijn! Vorig jaar vond ik onze jongste nog te klein (toen 17 maanden)en nu ben ik dit eerlijk gezegd volledig uit het oog verloren 😩 1 dagje kunnen gaan met onze 2 meisjes zouden wij dus superleuk vinden!!

 • Reply
  Lien C
  22 juli 2019 at 09:09

  Mijn zoon van 4 jaar en ik gaan dit jaar niet op vakantie. Ik ben net uit elkaar en heb een huisje gekocht waardoor we dit jaar in eigen land blijven. Dit weekend zou perfect in onze staycation passen. Dus voor ons ook graag een lotje voor deze loterij.

 • Reply
  goormans lilly
  22 juli 2019 at 10:19

  Nog nooit van het festival gehoord maar onze dochter en kleindochter zouden daar maar al te goed van kunnen genieten ze houden beide van wandelen mooie dingen en bloemen , knutselen en avontuur zit hen in het bloed ze zouden zicht er eens goed kunnen uitleven hé .

 • Reply
  Kris10
  22 juli 2019 at 11:33

  Zou leuk zijn om Felix zijn verjaardag op zo’n wonderlijke locatie te gaan vieren.

 • Reply
  Mortelmans Eva
  22 juli 2019 at 12:55

  Ik heb 2 dochters van 4 en 7 die dit geweldig zouden vinden.
  Ik had hier nog nooit van gehoord maar wat een schitterend concept!
  We zouden h et dan ook graag samen gaan beleven.
  Fingers crossed…

 • Reply
  De Vis Ine
  22 juli 2019 at 22:55

  Wij gingen vorig jaar en dat was zowat het leukste wat mijn dochter ooit heeft gedaan. En ook voor mezelf was het een prachtig weekend . De verwondering zien bij je kind is zo mooi! Ik wil dit heel graag nog es meemaken maar dan samen met mijn vriend en andere dochter.

 • Reply
  DE SAEGHER DORIS
  23 juli 2019 at 07:19

  k zou heel graag zo een ticket winnen voor mijn kleinkinderen en ouders. Ik woon in strombeek en mijn dochter in zaventem. Wij bezoeken regelmatig de plantentuin en vinden jullie arrangementen heel leuk. Als je ziet wat de plantentuin meise geworden is na de overdracht chapeau voor jullie directie

 • Reply
  Wendy
  23 juli 2019 at 09:19

  We hebben al 3x genoten van wonderweekend ,alleen zat het er dit jaar niet in. Ons lieve meisje wordt 7 jaar op 15 augustus, hopelijk kunnen we haar toch nog verrassen met deze geweldige uitstap met het hele gezin!

 • Reply
  eva van gele
  23 juli 2019 at 12:17

  Omdat wij nog nooit geweest zijn, dit is een droom voor mijn metekindje!! Please please please

 • Reply
  Van Raemdonck Luc
  23 juli 2019 at 12:18

  Dit oogt heel aantrekkelijk en natuurlijk hopen wij dat het lot ons gunstig gezind is. Blijkbaar val je van de ene verbazing in de andere. Echt iets unieks om te beleven en om nooit te vergeten. Toi , toi , vriendelijke grtjs vanuit Ternat

 • Reply
  davy depoorter
  23 juli 2019 at 12:22

  Dit zou HET cadeau zijn voor mijn allerliefste petekind die nu 6 jaar wordt!!
  Ik zou hem dit zo graag cadeau doen!

 • Reply
  van rattinghe fabienne
  23 juli 2019 at 12:34

  Dit zal een mooi cadeau voor mijn dochter en haar 3 kinderen ze heeft het al zo moeilijk gehad daarom wil ik het haar schenken

 • Reply
  grazia roberto
  23 juli 2019 at 18:21

  Wow ik heb er nog nooit van gehoord eerlijk gezegd maar wil dit wel eens meemaken samen met mijn gezin. Mijn zoontje zal er zeker en vast weg van zijn

 • Reply
  Julie
  24 juli 2019 at 15:00

  Wat een wonderlijk evenement! Lijkt ons heel fijn om daar samen met de kindjes, 2.5 en 1, heel even van te kunnen genieten. Sowieso ontdekken zij al iedere dag een nieuw stukje wereld vol verwondering in hun nieuwsgierige oogjes; dit moet voor hen het summum zijn. Ook voor papa en mama is de filosofie erg te smaken!

 • Reply
  Delaplace isa
  25 juli 2019 at 10:45

  Heel graag !
  Een super locatie en wat een leuke activiteiten zeg! Leuk voor de kinderen maar ook voor ons ! En wie weet blijven we daarna wel een nachtje overnachten in een hotel of b&b in de hoofdstad , zou de max zijn !!!

 • Reply
  Sarah De Koninck
  27 juli 2019 at 23:42

  Deze zomer kunnen we niet op reis met ons dochtertje doordat we binnenkort verhuizen. Dit uitje zou onze staycation wel dat extraatje geven. Ons dochtertje wordt dan ook nog eens 3 binnenkort. Lijkt ons super omdat dat te vieren met al die wonderlijke activiteiten op Wonderweekend!

 • Reply
  Ringoot Heidi
  28 juli 2019 at 13:57

  Ik wil naar wonderweekend gaan…
  tussen grote fantasiedieren gaan staan.
  Een groot kaplabouwwerk maken kan je hier
  en dan zijn we klaar voor een ridderlijk kasteelfestijn…
  we klimmen in de toren heel hoog en heel stoer,
  ik neem toch stiekem de hand van mijn grote broer
  Eten in het restaurant zonder bestek lijkt mij nu helemaal te gek…
  Er is ook een keicool blotevoetenpad…
  Een avontuur voor de voetjes…glibberig en nat
  Voetjes door de modder, water, bladeren en stenen…
  Wat een sensationeel gevoel aan onze tenen!!!
  Gaan kijken naar acrobaten, voorzichtig maar…
  De fakkels staan ook al vurig voor ons klaar
  Marshmallows op een stokje in het grote vuur,
  En dan lekker moe naar huis toe gaan, wat een avontuur…
  Ik hoop zoooooo dat ik naar jullie ‘WONDERWEEKEND’ mag gaan…
  Noortje,11

 • Reply
  Geertrui
  28 juli 2019 at 15:00

  Ik zou graag winnen! ‘k Had al eerder over het wonderweekend gehoord, maar ik ben er nog nooit geweest. ‘k Zou graag eens op verkenning gaan met m’n dochtertje van 15 maanden en m’n man. Om te blijven slapen, is ze nu nog te klein, dus een dagticket is ideaal. Vanaf wanneer zijn de tickets voor het wonderweekend van 2020 te boeken? ‘k Heb nu alvast in de agenda gezet dat ik het volgend jaar niet vergeet op te zoeken…

 • Reply
  Stephanie Vandervorst
  28 juli 2019 at 20:51

  Een dagticket voor mij gezin zie ik zeker zitten. Wij wonen niet zo ver, en ik zie de deelnemers vorige jaren gepakt en gezakt naar binnengaan voor het weekend van hun leven. Zelf hebben we het nog niet gedaan omdat we dachten dat onze kids nog te klein gingen zijn om er ten volle van te kunnen genieten. Nu zijn er dagtickets, dus daarmee is de overnachting al geen probleem mee.
  Ik vertelde mijn zoon over het wonderweekend en hij staat te popelen om te mogen eten in het restaurant zonder bestek 🙂

 • Reply
  Melissa
  7 augustus 2019 at 15:56

  De wedstrijd is al voorbij zeker?
  Wij hebben dit jaar een extra kindje op bezoek die net in deze periode bij ons even komt logeren.
  Het zou super zijn mochten we hem en onze kindjes kunnen verwennen met zo een mooie dag. zonder zorgen.

Leave a Reply