Unicorns & Fairytales
playa montroig - unicorns & fairytales
My life op vakantie Travel

Wij genoten van een leuke (glamping) gezinsvakantie in spanje

Of we een luxe campingvakantie zagen zitten? Ja? Ik geef toe, ik ben wel meer voor “Glamping” dan voor “camping” dus dat leek me fijn. Spanje is toch wel één van mijn favoriete landen dus daar ging ik kijken naar de verschillende campings via Eurocamp. Wij vonden er eentje dat ons leuk leek en dat ook effectief enorm leuk bleek te zijn: Playa Montroig aan de Costa Dorada in Spanje. 

Playa Montroig

De tweede week van de zomervakantie vertrokken we naar Spanje, naar de camping Playa Montroig. We gingen met het vliegtuig omdat we 15 uur in de auto eerlijk gezegd niet zagen zitten met twee kinderen die heel moeilijk stil konden zitten. We vlogen op REUS maar hadden evengoed ook op Barcelona kunnen vliegen. Misschien hadden we dan minder geld kwijt geweest aan onze vlucht. REUS blijkt een dure luchthaven te zijn en de enige maatschappij die op een zondag daarheen vliegt is TUI FLY. Maar goed… next time. Dat weten we dan weeral. Goed wat prijzen vergelijken via verschillende vertrek -en aankomstpunten is aan te raden. Een huurauto regelen kan je ook maar beter doen bij een betrouwbare maatschappij zoals SunnyCars of Goldcar of ter plekke want wij regelden het online via een tussenpartner en moesten uiteindelijk toch nog veel meer betalen… Iets met verzekeringen die toch niet helemaal correct waren enzo. So be warned. Voor de rest was de huurauto dik in orde…

lees ook: Met deze tips overleef je een lange rit in de auto

lees ook: Vliegen met kinderen: enkele tips

camping playa montroig costa dorada - unicorns & fairytales

Eigenlijk hebben we lang gewacht om met kinderen te vliegen. Dit jaar is het eerste jaar dat we vlogen. Eerst naar à Coruna voor de fotoshoot van Zara, dan Tenerife naar het Iberostar hotel en nu Costa Dorada. Steeds viel het goed mee. Wij hebben dus vliegtuigkinderen. Hey, mag het eens ;)) hahaha.  We hielden ze ook goed bezig natuurlijk en hadden deze keer echt wel goede uren om te vliegen. Niet te vroeg en niet te laat. Wel twee halve dagen kwijt… Kiezen en delen enzo.

Zalige camping met veel faciliteiten

playa montroig Eurocamp - unicorns & fairytales

playa montroig Eurocamp - unicorns & fairytales

water veiligheid tips - unicorns & fairytales

 

Camping Playa Montroig was super. Echt alles wat je wil en zeker met kinderen. Verschillende zwembaden met glijbanen en de Spash Pool, waar we elke dag heen gingen: een ondiep bad met glijbanen en spuiters en alles wat kinderen leuk vinden. Je hebt een goed zicht op het zwembad, een pool bar en een redder aan het zwembad. Onze kinderen werden het maar niet beu. Eens ze de glijbanen in de diepere zwembaden ontdekten konden we daar ook heen natuurlijk. Blijkt dat Lex absoluut geen schrik heeft en gewoon gaat… Hoe sneller hoe liever. We moesten hem met man en macht overtuigen dat hij écht wel op ons moest wachten.

Winkeltje, restaurants, bakkerij, vis…

Ook zijn er op camping  Playa Montroig leuke winkeltjes. restaurants en pool bars, een bakkerij, supermarktje en viskraam en oh ja, een take away!!! Name it, you got it. Elke ochtend ging manlief met één van de kinderen naar de bakker of we gingen met zijn allen. Verse pistoletjes, stokbrood of croissants kan iedereen wel bekoren. Gezellig aan onze stacaravan samen aan de ontbijttafel. Wij waren wel de vroegste vogels van de laan.

De eerste avond aten we in het restaurant. Dat was echt wel lekker. Een groot stuk vis kregen we op ons bord en het was heerlijk gekruid. De kids gingen voor pizza. Die hebben sinds kort pizza leren eten en zijn er nu fan van… Oh boy 😉  Dan maar heel veel gezondere pizza maken thuis. De andere dagen hebben we zelf gekookt en ‘s middags gegeten en ‘s avonds stokbrood. Enkel de voorlaatste dag gingen we weer ergens eten. Dat was iets minder gezellig omdat de show van de miniclub begon en de kinderen wilden gaan kijken natuurlijk. We hadden vanop dat terras zicht op het podium en dus werd het een vrij snel diner.

Glamping enzo

In een tent moet je mij echt niet steken. Knap voor anderen, lijkt me ook wel gezellig maar niets voor mij. Ik heb liefst een eigen wc, douche en bed en dan ben ik tevreden. Dus glamping is dan meer wat voor mij. Het “tusseninneke”. Een eigen luxe stacaravan met toebehoren maar toch niet de luxe van een hotelkamer 🙂 Zelf koken, afwassen enzo. You know… Maar het was leuk. We hadden dit al enkele keren gedaan en dat bevalt me dan wel.

playa montroig Eurocamp - unicorns & fairytales

Uitstapjes aan de Costa Dorada

Op één of andere manier heb ik mijn hart verloren aan Spanje. Ik hou van de Spaanse cultuur, het eten, de sfeer. Ik was heel blij dat we in een leuke streek zaten, dicht bij andere toffe plekjes die we gingen bezoeken. Playa Montroig ligt dicht bij Salou, Cambrils, Barcelona, Valencia enz… Omdat we nog een kind hadden dat ‘s middags een dutje doet en een kind van 5 dat nog niet de hele dag gewoon op uitstap kan gaan naar dingen die volwassenen graag zien, besloten we om telkens in de voormiddag de auto te nemen naar een plekje en ‘s middags terug te rijden. Tenzij het leuk was. Lex sliep toch in de buggy. Wij hebben echt een kei handige buggy om op te bergen en mee te nemen (de GB stroller pockit+ all terrain ). Die kan je zo klein opvouwen dat je hem aan de schouder kunt meedragen. Echt een lichtgewicht. En hij rijdt soepel.

We zagen echt leuke dingen. We gingen naar een papegaaienzoo, naar Cambrils waar leuke parken waren en een toffe boulevard. Onze kinderen zaten er in zo’n autootje dat wij zelf konden besturen. Zalig was dat. Ze amuseerden zich. We gingen ook lekker eten samen en ik nam uiteraard een paella. When in spain…  Samen een lekker ijsje eten mocht ook niet ontbreken. Elke dag hebben mijn kinderen een ijsje gegeten. Oh my gooood. Maar ja, als je op vakantie bent mag je er wel eens van profiteren zeker 😉

 

Rijden in de autootjes op de boulevard

Het hoogtepunt van de kinderen op vakantie was ongetwijfeld (de zwembaden van Playa Montroig niet meegerekend) het rijden in de elektrische autootjes in Cambrils. Moest je daar ooit zijn: daar geraak je niet zonder gezeur voorbij. Maar we beloofden Vince dat we, als Lex wakker was (hij was in de buggy in slaap gevallen) in zo’n autootje mocht rijden. Zij konden zelf sturen maar wij hadden via een afstandsbediening alle controle. Hilarisch en zij vonden het GE-WEL-DIG.

cambrils auto's rijden - unicorns & fairytales

elektrische kinderautootjes - unicorns & fairytales

 

Papegaaien aaien

Vince en Lex zijn fan van papegaaien. Telkens ze naar Center Parcs Erperheide gaan zitten er papegaaien op een tak en dat vinden ze geweldig. Is er toch wel een zoo, Jardin del papagayo, in Spanje zeker!? Op nog geen uur rijden van Playa Montroig. Wij dus daarheen. Even met een bang hartje maar eens ze dan op je arm zitten merk je dat ze niets doen. Wel geen armbandjes of oorbellen aandoen want die bijten ze gewoon stuk. Whoops… Het leuke aan die dierentuin is dat je er ook kan klimmen en klauteren. Voor kinderen geweldig! We spendeerden er zeker 3 uur en reden dan terug naar de camping waar we in het zwembad doken.

jardin del papagayo - unicorns & fairytales

 

Overal speelplekjes

Op de camping Playa Montroig zijn er ook overal speeltuintjes voor kinderen. Tussen de caravans en ook recht tegenover de Splash Pool. Het zwembad voor de kinderen is pas vanaf 11 uur open dus als je je vroege vogels, euh kinderen, wil entertainen kan je naar de speeltuin gaan. Daar staat een piratenboot en nog wat andere speeltuigen.

camping Playa Montroig - unicorns & fairytales

 

Aan zee

Playa Montroig is super gunstig gelegen. Niet alleen dicht bij het vliegveld en toffe stadjes in Spanje, maar ook gewoon naast de zee. Je kan dus ook even een laantje uitlopen op de camping en naar het strand gaan. Dit deden we één van de eerste dagen. De kinderen hebben zich geamuseerd met stenen te zoeken en putten te graven. Geweldig toch?

camping Playa Montroig - unicorns & fairytales

 

Miniclub, maxi club…

Er is op deze camping ook entertainment voor groot en klein. Het begint al bij de miniclub en gaat zo verder tot volwassenen. Voor iedereen is er wel iets te doen. Ook voor teenagers. Joepie! Wij hebben nu wel geen kinderen die graag zonder ons gedropt worden in een club, maar ze  knutselen en spelen wel graag. Dus gingen we maar mee… Eigenlijk deden we dit de laatste twee dagen. De eerste dagen gingen we in de voormiddag op uitstap. Maar omdat we voelden (vooral aan het gedrag van de kinderen) dat het even genoeg was geweest, bleven we de laatste twee dagen op Playa Montroig zelf. Zo maakte Vince nog een lekkere snoepsaté en slijm. En wij ook hahaha.

camping Playa Montroig - unicorns & fairytales

 

Ik kan nog uren verder vertellen over onze vakantie in Spanje. Het was superleuk. Deze luxe campingvakantie Eurocamp was er eentje om zeker nog eens te doen.  Op de website van Eurocamp vind je trouwens nog veel andere toffe campings in dezelfde streek, of wat verder en ook nog andere bestemmingen. Kies gewoon welke voorwaarden de camping moet hebben, zoals kindvriendelijk, peuterzwembad, groot, klein enz…  Ze selecteren de campings voor jou. Playa Montroig vonden wij alvast een dikke aanrader. Dus wie graag eens naar de Costa Dorada gaat…. Hier zit je alvast met kinderen goed!!

 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply