Unicorns & Fairytales
http://www.instagram.com/zo.hanne
My life Op stap op vakantie TIPS om te reizen met kinderen Travel

Genieten met de kinderen in een familiehotel in Tenerife!

We gingen al eerder naar een Iberostar hotel (in Ibiza) maar dat was een adults only hotel. Dit keer werden we uitgenodigd door Thomas Cook en Iberostar om een 5-sterren familiehotel in Tenerife te gaan bezoeken. Het Iberostar Anthelia hotel. En dat is zijn 5 sterren zéker waard. Het was een zalig verblijf en wij willen terug komen. Waarom? Dat vertel ik je zo. Ik moest ook geen artikel schrijven op mijn blog in ruil voor het verblijf, maar omdat ik zo tevreden ben, wil ik dat toch doen! Zegt genoeg, toch? Ik kreeg ook veel vragen over dit hotel van volgers op Instagram, dus here we go! 

Familiehotel in Tenerife

We kregen het aanbod om een familiehotel in Tenerife te gaan testen en ja… wie zou daar nu nee tegen zeggen? We hadden het wel even nodig. De tijd samen, even zonnetje en gewoon, nieuwe ervaringen opdoen. We gingen naar een Iberostar hotel. Toen we naar Ibiza gingen hadden we ook een hotel van Iberostar. Weliswaar een Adults Only, maar het hotel op zich was heel erg de moeite. Dus gingen we vol goede verwachtingen. Maar we kregen meer dan onze verwachtingen.

familiehotel in Tenerife - unicorns & fairytales

Iberostar Selection Anthelia

We verbleven in het Iberostar Selection Anthelia, een familiehotel in Tenerife, dat ideaal is voor alle soorten vakantie. Ook als je gewoon als koppel wil genieten. Het is hier zo ruim en uitgebreid dat je weinig “last” hebt van elkaar. Met kleine kinderen, zoals Vince en Lex is het heerlijk vertoeven aan de kids club, waar een ondiep zwembad is met enkele glijbaantjes en een boot. Dat stak de ogen uit van Vince en Lex natuurlijk. Daar hebben we de eerste dag enkele uurtjes gespendeerd. Met ligbedjes op kindermaat en de kids club in de schaduw, een afgesloten stuk waar je enkel in en uit kunt met je pasje, een binnengedeelte met ballenbadje, sensory wall, tafels en stoeltjes, puzzels en boekjes en toiletten op kindermaat was dit een ideale plek voor kinderen.

zwembad Iberostar Anthelia

Kids Club

Wanneer je op vakantie gaat met kinderen is het niet altijd mogelijk om eens even alleen te “ontspannen”. Voor kinderen die dit graag doen is er de kids club waar je je kinderen kan laten deelnemen aan allerlei activiteiten. Deze activiteiten zijn dan ook erg leuk, met degelijke materialen en fijne begeleiding. Wij maakten figuurtjes uit klei, (stevige!) maskers, een verjaardagskaart voor Starky (de mascotte van Iberostar), gekleurd zout en ze mochten ook mee in de tuin gaan werken. Je kan mee voetballen, sjoelbakken en andere toffe spelletjes doen. Dat is het voordeel aan dit familiehotel in Tenerife, er zijn activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Eigenlijk zijn er hier heel de dag allerlei dingen te doen.

familiehotel in Tenerife - unicorns & fairytales

familiehotel in Tenerife - unicorns & fairytales

kids club Iberostar Anthelia Tenerife

Uitgebreid buffet & drank keuze

Wij hadden een all-in formule. Dat wil zeggen dat (bijna) alles inbegrepen is. Je hebt een zeer uitgebreide keuze aan allerlei drankjes (smoothies, frisdrank, cava, bieren, wijnen, cocktails etc…) en het buffet is ge-wel-dig. Ik hoorde al vaker dat de kwaliteit van het eten in all-in hotels wat aan de mindere kant is maar dat is hier absoluut niet het geval. Integendeel. Het is mega uitgebreid, goed verzorgd en superlekker. Dat mag natuurlijk wel voor een 5 sterren hotel en de prijs die je betaalt voor dit familiehotel in Tenerife. Maar toch is het niet evident denk ik.

restaurant in hotel Iberostar Anthelia Tenerife

Super netjes en vriendelijk

In dit familiehotel in Tenerife hoef je niet te vrezen voor vieze dingen. Het is hier netjes, rustig, hygiënisch, comfortabel. Ik kan nog meer superlatieven gebruiken hoor maar dan wordt het wat te zweverig misschien. Het personeel is hier ook heel vriendelijk, vooral naar kinderen toe. Ook de mensen buiten het hotel lopen hier allemaal met een smile rond. Onze kindjes kregen veel lieve woordjes toegegooid. Like it!

familiehotel in Tenerife - unicorns & fairytales

Playa de Fañabé

Net buiten het hotel zijn veel leuke barretjes, winkeltjes en ook Playa de Fañabé,  een strand met zwart zand (omdat het hier een vulkanisch eiland is natuurlijk) met vele leuke barretjes en winkels en dat maakte het voor Vince en Lex eens zo leuk. Wij zijn hier toch wel vaak komen spelen. Behalve een schepje hebben ze hier niets anders nodig gehad om zich te amuseren. Geweldig gevoel! Die snoetjes…

playa Fañabé Tenerife

strand tenerife

Duurzaamheid

Dit familiehotel in Tenerife heeft zich geëngageerd om in te zetten op duurzaamheid. Je gaat hier dus geen plastieken rietjes of bekers meer zien, maar herbruikbare bekers of 100% recycleerbare bekers en papieren rietjes. Overal in het hotel hangen ook schermen waar filmpjes worden afgespeeld over de oceanen, het plastic in de oceanen en duurzaamheid, met de boodschap dat we er samen iets aan moeten doen en op welke manieren zij zich inzetten. Dit vind ik écht een pluspunt. Het is fijn te weten dat zulke grote ketens toch stappen zetten inzake duurzaamheid. Fijn! Fijn!

Genieten

Het belangrijkste van deze paar dagen dat we in Tenerife waren was dat we genoten hebben. Van de reis, van elkaar, van de gezichtjes van onze kinderen omdat ze enthousiast waren, het mooie weer, de zwembaden, het eten en van de luxe. Even puur genieten. De kinderen amuseerden zich rot, vooral ook op het aangrenzende strand. Dat is mooi om te zien. Voor je het weet willen je kinderen niet meer mee op vakantie, dus je moet genieten van alle momenten samen.

zwembad Iberostar Anthelia Tenerife

Binnenkort terug naar Spanje

Wij zaten nu in een familiehotel in Tenerife, een eiland dat hoort bij Spanje, maar we gaan in juli een weekje met Eurocamp naar Playa Montroig, een camping in de Costa Brava. Op de foto’s te zien lijkt me dat ook fijn. We kozen voor een luxe stacaravan met 3 kamers (omdat we toch graag Vince en Lex uit elkaar leggen, gezien onze moeilijke nachten van de voorbije jaren) en met een terras zodat wij nog gezellig, wanneer de kinderen in bed liggen, iets kunnen drinken en genieten van de rust.

familiehotel in Tenerife - unicorns & fairytales

 

En jij? Ga jij op vakantie met je kids? 

PS: hou zeker 24 juni in de gaten want dan geef ik via Instagram in samenwerking met Thomas Cook en Iberostar een All-In vakantie weg!

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Moederschip
  17 juni 2019 at 07:40

  Klinkt echt geweldig! Hoe lang waren jullie daar? En viel de vliegreis mee? Wat ik altijd moeilijk vind aan een hotel, is dat je vaak op 1 kamer slaapt met de kinderen, of hadden jullie een aparte kamer?

  • Reply
   Nathalie
   17 juni 2019 at 09:49

   Ja dit was een dubbele kamer met tussendeur :-)))))

Leave a Reply