Unicorns & Fairytales
duurzame kledingcollectie JBC - unicorns & fairytales
duurzaam kopen Duurzaamheid Fashion fashion kids fashion mama My life

Ken jij de duurzame collectie “I am” van JBC al & WIN

Ons Belgische merk JBC wil plastic-, karton-, water-, CO2– en energieverbruik verder indijken met een waaier aan duurzame initiatieven op vlak van thuisleveringen, folders en herbruikbare winkeltassen. Ze brengen ook de nieuwste I AM Ocean collectie op de markt om de consument te sensibiliseren over de plasticsoep in de oceanen. Ken jij deze mooie duurzame kledingcollectie al?

Duurzame kledingcollectie

JBC lanceerde in mei, tijdens de mei plasticvrij maand,  hun nieuwste duurzame kledingcollectie I AM met de toepasselijke naam I AM Ocean. Met deze collectie willen ze ‘ons’ doen stilstaan bij de negatieve gevolgen van plastic in onze oceanen via slogans zoals ‘No more plastic please’ en ‘Less plastic, more ocean life’.

 

Het is belangrijk om oog te hebben voor alle aspecten van de kledingindustrie: van materiaalgebruik en ontwerp, over productieproces en distributie tot de transparantie in de communicatie er omheen. –VALERIE GELUYKENS, CSR MANAGER BIJ JBC

 

duurzame kledingcollectie I AM van JBC - unicorns & fairytales

De duurzame kledingcollectie I AM is het eco-huismerk van JBC. Er wordt bewust gekozen voor duurzame materialen, gerecycleerde PET flessen en biokatoen. De huidige I AM OCEAN collectie bevat leuke kleuren en patronen met verwijzingen naar het oceaanleven en is gemaakt van duurzame materialen zoals biokatoen en polyester gemaakt van petflessen. Hun voornaamste doel is hun klanten inspireren met hun eigen enthousiasme om meer duurzaam te kopen, zonder dat je er meer voor betaalt.

We experimenteren steeds meer met gerecycleerde materialen voor onze kledingcollecties. Enerzijds vraagt de productie ervan minder energie, omdat er geen nieuwe grondstof gewonnen moet worden. Anderzijds verkleinen we de afvalberg door kleren te hergebruiken. Zo proberen we steeds stappen vooruit te zetten en onze grenzen te verleggen.- VALERIE GELUYKENS, CSR MANAGER BIJ JBC

De I AM-collectie is te koop in de winkels en op de webshop. De herkomst van de kledij is bovendien ook traceerbaar via de Transparency Tool. Via de ‘trace this item’-knop kunnen klanten controleren in welk land en in welke fabriek hun kledingstuk werd geproduceerd.

 

lees ook: Tips om duurzaam te kiezen voor transport

Minder vervuilen betekent meer besparen!

Om het gebruik van plastic te verminderen, kunnen klanten, naast het vinden van de duurzame kledingcollectie I am, hun aankopen in een herbruikbare JBC-winkeltas meenemen. Deze herbruikbare tas bestaat voor 30% uit gerecycleerd plastic afval uit de oceaan en 70% uit gerecycleerde PET-flessen. De productie van de tassen vergt 68% minder water en 70% minder energie zodat er 75% minder CO2vrijkomt dan voorheen.

Geen plastic verpakkingsmateriaal meer & energie besparen

De online bestellingen zullen voortaan geleverd worden in een doos die voor 70% uit gerecycleerd karton bestaat en het FSC-certificaat heeft, waardoor je zeker weet dat de doos geproduceerd werd met producten afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Ook zal niets meer gewikkeld worden in plastic folie. In een doos die wij kregen kon je de binnenkant nog gebruiken omdat er een leuke plattegrond op geprint werd.

Daarnaast zullen de deuren van alle JBC-winkels in België, Luxemburg en Duitsland niet langer de ganse dag openstaan, waarmee ze tot 40% warmte-energie wil besparen.

duurzame kledingcollectie I AM van JBC - unicorns & fairytales

zowel het hemd als de jumpsuit komen van de I AM OCEAN COLLECTIE

Duurzaam werken bij JBC

Duurzaamheid zit sterk verweven in de bedrijfscultuur van JBC. Het hoofdkantoor in Houthalen-Helchteren is uitgerust met ledverlichting, cradle-to-cradle plafonds (gemaakt uit producten die geen onbruikbaar afval opleverden), energie-monitoringsystemen en het nabijgelegen warehouse heeft een installatie met zonnepanelen. Ook kunnen medewerkers een (elektrische) fiets leasen als een milieuvriendelijk én gezond alternatief voor de auto. Bovendien werden in het JBC-restaurant tijdens de maand april uitsluitend vegetarische maaltijden met een kleinere ecologische voetafdruk geserveerd.

 

Ontdek de duurzame kledingcollectie en win een setje

Ik geef graag een leuk setje uit deze duurzame kledingcollectie weg, dat ik zelf selecteerde. Ik heb dit setje zelf voor Vince en mag een gerecycleerde jeans + vest met strepen (zie foto’s) wegschenken in maat 122. Ken jij iemand die dit setje wel graag zou willen en die maat 122 draagt? Doe dan mee! Laat even in de comments weten dat je meedoet.

Je kan ook meedoen via Facebook en Instagram en de winactie loopt tot en met zondag 13 juni. 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  Stephanie Vandervorst
  18 juni 2019 at 06:34

  Oh ik doe graag mee voor het setje voor mijn Vince. Perfect voor maat 122 🙂

 • Reply
  Chantal schonewille
  18 juni 2019 at 06:41

  Wat een goed initiatief van JBC. Hier ligt nog een verjaardagsbon dus dat wordt shoppen deze middag. Met het setje voor te winnen wacht ik dan nog even met kopen. Maat 122 is perfect voor ons zoontje van 5. JBC is zoeizo onze favo winkel. De kids kunnen er fijn tv kijken en spellen doen terwijl mama op haar gemak kan shoppen. Zeer goed concept.

  • Reply
   Patricia
   18 juni 2019 at 06:49

   Ik doe graag mee, extra kleren zijn nodig want mijn kapoen gebruikt steeds zijn t-shirts/kleren om zijn mond en handen af te kuisen😜

   • Reply
    Isabel
    19 juni 2019 at 12:54

    Ik koop het grootste deel van de kledij voor de kinderen bij Jbc. Mijn 7 jarig zoontje past nu perfect in maatje 122. 🤗

 • Reply
  Nancy Schoenmakers
  18 juni 2019 at 06:49

  Mijn zoontje van 6 heeft maat 122 en laat hij nu net op dit moment nog enkel spijkerbroeken met gaten in de knietjes hebben! Wat goed van JBC om zo’n bewuste collectie te maken. Ik let daar altijd op, dat is gewoon erg belangrijk.
  Dus nu ga ik duimen draaien!

 • Reply
  Lissy
  18 juni 2019 at 06:52

  Hoi Nathalie
  Ik vermoed dat er een foutje in de datum zit (zondag 13 juni) dus ik waag oon mn kansje. Met mn kleuter die pijlsnijl omhoog schiet is zo n extra setje zeker welkom! 🙂

 • Reply
  Tamara
  18 juni 2019 at 06:58

  Ik doe graag mee voor mijn zoon, wat een leuk setje. Wij kopen ook graag duurzame kleding voor onze kinderen. En de goede kleding die de oudste niet meer past, wordt weer gedragen door zijn broertje. Extra duurzaam dus.

 • Reply
  Goele H
  18 juni 2019 at 07:09

  Oei, zondag 13 juni, dat is dit jaar dan toch niet 😜
  Maar ik doe heel graag mee, is de maat die mijn zoontje nu heeft.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  18 juni 2019 at 07:14

  ideaal voor kleinzoon quinn

 • Reply
  Stephanie
  18 juni 2019 at 07:15

  Extra kleertjes zijn altijd welkom. Een groeit zo snel dat onze portefeuille moeite heeft met het tempo bij te houden. 😅 fingers crossed!!

 • Reply
  Diana Dinnissen
  18 juni 2019 at 07:49

  Ik doe graag mee! EN een leuk setje, en millieubewust bezig zijn. Win-win!!

 • Reply
  Marian B
  18 juni 2019 at 08:54

  Een leuk bewust setje! Mijn mannetje heeft maat 122 dus dat komt mooi uit!

 • Reply
  Jennifer
  18 juni 2019 at 13:18

  Super leuk! Ons meneertje van 6 jaar, Bazel, is weeral uit zijn broeken gegroeid.. (stop de tijd!)
  Hij past nu perfect in maatje 122 en zou zeker blij zijn met deze nieuwe, bewuste, outfit!

 • Reply
  Vanessa Raffaela Sibma
  18 juni 2019 at 14:00

  Wat een mooi initiatief om duurzamer bezig te zijn. Kunnen meer shops aan meedoen.
  Dit setje zal mijn zoon vast ook stoer staan!

 • Reply
  Anna wienen
  18 juni 2019 at 16:20

  Ik doe mee voor mijn neefje

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  18 juni 2019 at 18:55

  Ik doe graag mee voor Milan, die maatje 122 draagt.

 • Reply
  Shanna
  19 juni 2019 at 20:57

  Onze Miel draag 122 🙂 dus we doen graag mee..

 • Reply
  An Struyf
  20 juni 2019 at 23:10

  Ik doe ook graag mee voor mijn zoontje van 5, hij heeft al enkele dingen van de I am collectie en daar zijn we heel tevreden van!

Leave a Reply