Unicorns & Fairytales
vakantie oefenboeken - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken My life Onderwijs

Leuke oefenboeken voor in de vakantie ! Nostalgie…

Ik weet nog heel goed dat ik als kind uitkeek naar de ‘vakantieblaadjes’. Zo heette dat. Gekleurde blaadjes met allerlei oefeningen. Ik hield daarvan. En ik was niet alleen. Er waren nog zotten op deze planeet. Je zou schrikken hoeveel kinderen dat best leuk vinden, zolang het van uit zichzelf komt. Want vanaf het moment dat je kinderen gaat verplichten oefeningen te maken in de vakantie, dan is het al om zeep. Wat uit zichzelf komt (intrinsieke motivatie) zal meer vruchten afwerpen. Laat ze dus zelf deze oefenboeken kiezen of geef ze ‘cadeau’ in bijvoorbeeld een EHBV-koffer!

Oefenboeken

Wanneer je op zoek bent naar goede oefenboeken is het vooral belangrijk dat het aansluit bij wat kinderen leren volgens een bepaalde leeftijd en/of leerjaar. Het kan natuurlijk wel zijn dat sommigen een niveau lager of hoger nodig hebben. De oefenboeken van Averbode sluiten aan bij de leerlijnen en eindtermen van de kleuter -en lagere school en zijn dus zeker geschikt voor de kinderen.

Leerstof onderhouden en opfrissen

Vakantie is vakantie. Daar ben ik het zéker mee eens. Maar er zijn sommige kinderen die graag in zulke vakantie oefenboeken werken. Ze zijn per leerjaar (ook voor kleuters!!!) en frissen de leerstof op een leuke manier op ter voorbereiding van volgend schooljaar. Bekijk ze samen eens met je kind. Misschien heeft hij of zij wel een klein beetje inoefening nodig. Dan kan je het beter op een leuke manier doen natuurlijk. Nog beter als ze zélf willen oefenen.

Intrinsieke motivatie

Let er wel op bij het aanbieden van oefenboeken dat de motivatie van je kind niet mijlenver wegzakt. Je kan leerstof op vele andere manieren ook aanbieden. Werkt je kind wél graag in boekjes dan ben ik er zeker van dat ze deze leuk gaan vinden. Ook fijn om tijdens een lange autorit of een vliegreis mee te nemen. Je hebt niet enkel oefenboeken maar ook zomervakantieboeken met leuke spelletjes en verhalen.

lees ook: Op vakantie met de auto : handige tips

lees ook: Vliegen met kinderen: enkele tips

Kortingscode

Ben je ook fan van de oefenboeken van uitgeverij Averbode? Dan kan je ze hier shoppen, samen met de zomervakantieboeken aan 10 procent korting als je de code NATHALIE10 gebruikt bij het afrekenen. Geef deze code gerust door aan vrienden en familie. Ze is geldig tot en met 1 september 2019.

 

Naar welk leerjaar gaat jouw kind?

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jeroen
    19 juli 2019 at 16:08

    Ik was vroeger ook fan van de vakantieblaadjes 🙂 Nu de dochter in de lagere school zit hebben we ook enkele oefenboekjes op haar niveau waaronder de vakantiekalender met zomerbingel. Oefeningen maken op een speelse manier. Ideaal voor de dochter want ze voelt ze dan niet verplicht om iets te doen.

Leave a Reply