Unicorns & Fairytales
zomer vakantieboek - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken Onderwijs Ontwikkeling op vakantie

Kei toffe zomervakantieboeken voor kinderen

Het is weer bijna zover… nog enkele weken en de grote vakantie komt er weer aan. Grote vakantie omdat ze toch twee maanden duurt. Je kinderen bezig houden kan op verschillende manieren. Buiten spelen, op kamp gaan, op vakantie gaan, maar er zijn ook momentjes bij dat een leuk vakantieboek de redding kan zijn. Een toffe tip: de zomervakantieboeken van Uitgeverij Averbode. 

Zomervakantieboeken vol leuks

Ik ben al jaren fan van de educatieve uitgaven van Uitgeverij Averbode, de Zonnelandjes bijvoorbeeld die ik als leerkracht ook al jaren gebruik. Vele leerkrachten zullen het met mij eens zijn. Ze hebben ook toffe zomervakantieboeken vol met leuke oefeningen, raadsels, spelletjes, verhalen en knutselwerkjes. De vakantieboeken zijn er voor peuters, kleuters en lagere school kinderen. Ideaal!

DOREMINI (2,5 tot 4 jaar)

zomer vakantieboeken - unicorns & fairytales

Elke bladzijde van dit zomervakantieboek kan je gebruiken. De kaft zelf dient als spelbord. Na het invullen van alle bladzijden kan je deze dus gewoon verwijderen en heb je nog een spel dat je samen kunt spelen. No waste. In dit vakantieboek vind je leerrijke spelletjes (over zeedieren, dit is het thema), kleurprenten, zoekopdrachten, kleuropdrachten, een spannend verhaal en knutselopdrachtjes. Allemaal in het thema van de zee en zeedieren. Begin dus maar al schelpjes te zoeken 😉

DOREMI  (4 tot 6 jaar)

zomer vakantieboek - unicorns & fairytales

Net zoals in het zomervakantieboek Doremini vind je hier leerrijke oefeningen, spelletjes, knutselopdrachten en meer, maar dan op een iets ander niveau. Hier komen andere vaardigheden aan bod, zoals rijmen, tellen, motorische oefeningen op het trekken van lijnen (voorbereidend schrijven), het aantal stukjes in een woord horen enz… Zonder dat je kind het merkt is hij tevens aan het leren op een leuke manier. Ook in dit boekje vind je weer leuke eenvoudige knutselwerkjes. Dus niet getreurd als je geen crea bea bent want het staat eenvoudig uitgelegd. Op het einde van het boek staan ook twee lekkere recepten van een kinder cocktail en een mooie fruitstok. Smakelijk!

ZONNEKIND (6 tot 8 jaar)

zomervakantieboeken - unicorns & fairytales

Kinderen die al vertrouwd zijn met de Zonnekindjes zullen ongetwijfeld de gekende figuurtjes herkennen, wat meteen vertrouwd aanvoelt. In dit boekje vind je behalve leuke raadsels, kleurprenten, moppen en strips ook 13 kei toffe zoekplaten. Voor de fans van boeken zoals Waar is Wally een leuke bezigheid !

ZONNESTRAAL (8 tot 10 jaar)

zomervakantieboeken - unicorns & fairytales

Kinderen die fan zijn van de ruimte zullen aan dit zomervakantieboek plezier beleven. Je vindt er leuke strips, allerlei proefjes, gevarieerde zoekplaten, toffe spelletjes en kruiswoordraadsels , meeslepende verhalen, 2 grote posters (Eden Hazard en Ariana Grande) en oneindig veel ruimteweetjes. Dit vakantieboek is ook echt wel fijn voor kinderen van de laatste graad die geïnteresseerd zijn in de ruimte.

ZONNELAND (10 tot 12 jaar)

zomervakantieboek- unicorns & fairytales

Het vakantieboek voor de oudste kinderen van de lagere school hebben ze vol breinbrekers gestoken. Wie dus graag raadsels oplost, berekeningen maakt en codes kraakt, die kan dit boekje maar beter in huis halen. Ook hier vind je weer een leuk verhaal, posters, kruiswoordraadsels en natuurlijk… héél veel breinbrekers. Uiteraard ook geschikt voor kinderen van de tweede graad die wat uitdaging nodig hebben…

Even binnenkijken?

Natuurlijk is het fijn om eens even in de vakantieboeken te kunnen kijken. Daarom maakte ik er een filmpje van. Zo kan je de mooie vormgeving meteen bekijken.

Waar kan je deze vakantieboeken vinden?

zomervakantieboeken uitgeverij Averbode - unicorns & fairytales

Wel, je kan al deze uitgaven en ook nog alle oefenboeken en anders materiaal vinden op de website van Uitgeverij Averbode. Je kan dat kiezen voor kleuters, 6 tot 12 jaar en 12+.  Jij kan jouw leeftijdscategorie zelf kiezen.

Vanaf 11 juni 2019 kan je deze boekjes bestellen en je krijgt met de code NATHALIE10 nog eens 10 procent korting!

 

lees ook: 15 tips om een schoolvakantie te overleven!

Wat vind jij van deze vakantieboeken? Zou jij ze bestellen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply