Unicorns & Fairytales
creatieve boeken om te knutselen
Boeken creatief DIY knutselboeken Knutselen My life

Met deze (knutsel)boeken word je in NO-TIME een creative parent !

Op zoek naar creatieve ideetjes? Scroll dan maar eens rustig (neem een koffietje, theetje of ander lekkers) door mijn blog want er staan ondertussen honderden activiteiten online denk ik. Maar wie graag wat boekentips wil met creatieve tips, ideetjes en activiteiten met en voor kinderen, die kan even dit artikel met leuke knutselboeken onder de loep nemen. Ik heb mijn boekenkast thuis even op orde gezet en de leukste boeken met knutseltips voor kinderen eruit gehaald.

Iedereen is creatief

“Ik heb niet zoveel knutselideetjes voor kinderen, ik ben zelf niet creatief”, hoor ik je al zeggen. Of je bent net wél creatief maar op zoek naar nog meer inspiratie. Nou ik heb goed nieuws: iedereen kan creatief zijn. Tuurlijk wel. Je kan je erin trainen ook hoor. Je hebt dan ook nog altijd leuke knutselboeken en blogs (de mijne bvb hihi) die je een handje helpen en je ideetjes toefluisteren. En jij? Jij doet gewoon tegen je kind alsof jij dit allemaal zelf uitgevonden hebt. Wedden dat je de meest creatieve parent ooit gaat zijn? Here we go.

lees ook: 5x tips om te knutselen tijdens de krokusvakantie

knutselboeken - unicorns & fairytales

Boeken met knutseltips voor kinderen

In deze knutselboeken staan niet alleen leuke knutseltips voor kinderen, maar ook voor ouders én toffe activiteiten die je kan doen. Voor binnen, buiten, met natuurlijke materialen, spullen die je vindt in de keuken en andere dingen die je moet kopen. Maar allemaal hebben ze 1 ding gemeen: ze inspireren je en laten jou een band creëren met je kinderen. Want samen dingen doen, schept een band. Wij knutselen minstens 1 keer per week en in de vakantie durft dat wel eens een keertje per dag te zijn. Dat kan gaan van eenvoudige dingen tot wat uitgebreidere. En anders is er altijd nog klei… zelfgemaakte play dough bijvoorbeeld. Life saver!

1. Familiefun

knutselboeken - unicorns & fairytales

In dit mooi vormgegeven boek staan allerlei activiteiten die je kunt doen met je gezin. Niet enkel knutselen, maar ook andere leuke dingen. Zowel voor buiten als voor binnen. Spelletjes op het strand, in de tuin , samen koken en andere creatieve activiteiten die je samen met je gezin kunt doen.

2. Natuurlijk bezig

knutselboeken - unicorns & fairytales

Zijn jullie graag in de buitenlucht? Ideaal, want deze creatieve ideetjes hebben allemaal 1 ding gemeen: ze worden gemaakt met natuurlijke materialen die je buiten vindt. Maak mooie schilderijen met bloemetjes en blaadjes, takjes en vruchten van de bomen. Yes! In dit boek staan meer dan 100 ideetjes om samen met je kinderen te doen. Met materialen die je per seizoen in de natuur vindt.

3. DIY MAGIC

knutselboeken - unicorns & fairytales

Heb je inspiratie nodig om cadeautjes leuk in te pakken of hou je van Upcycling en vooral van veel glitters? Dan is dit boek ideaal voor jou als creatieveling. Elfi De Bruyn die ik persoonlijk al veel tegen het lijf gelopen ben is vooral een heel warme vrouw die geboren is om anderen creatief te inspireren. Met haar boek wil ze iedereen inspireren.

4. Super squishy’s slijm en putty

knutselboeken - unicorns & fairytales

Oei oei, ouders die niet graag frutselen of met slijm bezig zijn leggen dit boek best véééér weg. Maar kom, je doet het voor je kinderen hé 😉 Nog steeds fan van squishy’s? Of slijm? Wat denk je van Putty? Nou, dan is dit boek ideaal. Lekker knoeien en knutselen.

 5. Artie Farty

knutselboeken - unicorns & fairytales

Dit boek geeft je creatieve inspiratie. Wat kan je allemaal in een museum doen? Waar moet een leuke knutselruimte aan voldoen? Wat zeg je beter niet tegen je kleine kunstenaar of wat zeg je nét wel? Hoe kijk je samen met je kind naar kunst? In dit boek vind je allerlei ideetjes om samen aan de slag te gaan.

6. Artie Farty LAB

knutselboeken - unicorns & fairytales

Allerlei creatieve werkjes met huis, tuin -en keukenmiddeltjes die je meestal wel in huis hebt! Zo ga je zelf zoutdeeg maken, toveren met melk en veel, veel meer. Superleuk boekje dat je in huis MOET hebben.

7. Het Unicorn knutselboek

knutselboeken - unicorns & fairytales

Dit leuke unicorn knutselboek kan je uit de kast nemen wanneer je eens niet weet wat je kan doen met je kids. Er staan ongelooflijk leuke dingen in. Dingen knutselen maar ook samen koken. Er staat duidelijk bij welke materialen je allemaal nodig hebt en het zijn geen al te ingewikkelde dingen. Eenvoudig maar oh zo leuk. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een leuke traktatie wanneer je kind verjaart, een moederdagcadeautje of een knutselactiviteit op een druilerige namiddag? Met dit boek zit je helemaal goed. Met dit boek krijg je inspiratie genoeg: maak een leuke opbergbak, verkleed je als unicorn, maak een leuke ketting, slijm of bruisballen of bak een lekkere taart… Wat ga jij doen?

8. Mijn kind knutselt graag 

knutselboeken - unicorns & fairytales

In dit boek staan allerlei nostalgische knutselwerkjes die je samen met je kinderen kunt doen. Ze zijn dan ook nog eens heel eenvoudig. Dus als je niet zo creatief bent, kan je dit nog altijd! Eieren uitblazen, een windmolentje maken, zout kleuren,  papieren bloemen maken en nog veel meer leuks!

9. Mijn kind verveelt zich nooit 

knutselboeken - unicorns & fairytales

In dit leuke boek staan niet enkel leuke knutselopdrachten, maar ook activiteiten die je met je kinderen kan doen. Je eigen tapdansschoenen. Een coole dinogrot. De leukste spelletjes met stoepkrijt. Een wedstrijdje ballonnenpingpong. Amusement voor lange ritten of overvolle wachtzalen… Het wordt moeilijk kiezen uit deze 150 originele tips om kinderen gezellig bezig te houden. Dankzij de handige symbooltjes zie je in één oogopslag wat je nodig hebt, of je iets moet voorbereiden, hoeveel kinderen je optrommelt, enz. We verklappen alvast dit: de meeste spelletjes zijn snel en makkelijk én allemaal zijn ze vooral superleuk… Het beste antiverveelmedicijn voor kinderen tussen 3 en 10 jaar!

10. Enkele leuke doeboeken

doeboeken - unicorns & fairytales

Deze leuke doeboeken en nog vele anderen kunnen jouw kind zeker ook creatief inspireren. Vaak staan er knutselwerkjes in die je samen met je kind kunt doen. Of die ze zélf kunnen doen…

 

11. Fun met vingerafdrukken

knutselboeken - unicorns & fairytales

Oh dat willen de meeste kinderen graag: hun vingers in de verf doppen en smeren maar. Met dit boek tover je de leukste mannetjes en kunstwerkjes aan de hand van je vingerafdrukken.

 

Oh ja die wil ik wel!

[bol_product_links block_id=”bol_5d0f15db2ef4d_selected-products” products=”9200000086112263,9200000052959374,9200000102508492,9200000052483357,9200000072475919,9200000040681692,9200000094458787,9200000092591876,9200000085153429,9200000102507948,9200000072728148,9200000102508231″ name=”knutselboeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Pin it

Leuke ideetjes? Toffe knutselboeken? Pin ze dan op Pinterest.

knutselboeken - unicorns & fairytales

 

Heb jij veel knutselboeken in huis? 

X0X0X

Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply