Unicorns & Fairytales
DIY zoekplaat maken - unicorns & fairytales
DIY Educatief educatieve activiteiten Knutselen My life Onderwijs

Zelf een leuke zoekplaat maken met een kartonnen zaklamp!

Wil je je kinderen eens leuk verrassen met een geheime boodschap of wil je zelf een toffe zoekplaat maken? Wij hebben thuis enkele zoekboeken met een kartonnen zaklamp en dat is supertof om te doen. Maar je kan dit ook zelf maken. Als je eens een bepaalde opdracht wil geven aan je kinderen, of in de klas. Kijk je mee? 

Een geheime boodschap

Als je zelf een zoekplaat wil maken, heb je vier zaken nodig: een insteekhoesje, permanent markers, een zwart papier en een wit stuk karton of stevig papier waaruit je een soort zaklamp kunt knippen. Een andere vorm gaat ook. Je kan dit ook aan een stokje bevestigen.

Vervolgens ga je met de permanent markers een tekening of boodschap op het hoesje schrijven. Steek er even een wit papier in zodat je ziet wat je schrijft. Wil je een ingewikkelde tekening maken dan kan je er ook een prent instoppen en dat overtekenen. Nadien verwissel je dat witte blaadje door een zwart en klaar is jouw zoekprent.

Maak een lichtbron. Dat doe je door een wit stuk papier te nemen en dat in een bepaalde vorm te knippen. Maak er een zaklamp met lichtstraal van of iets anders. Maak hem lang genoeg zodat hij helemaal tot beneden gaat.

TIP: Hier kan je leuke gekleurde sharpies vinden (permanent markers)

zoekplaat maken met zaklamp - unicorns & fairytales

Ga naar een donkerder plekje

Je gaat wel merken dat de letters zichtbaar zijn als je op een lichte plek staat. Ga daarvoor naar een donkerder plekje. Dat is veel leuker voor de kinderen. Met de witte zaklamp kunnen ze nu de zoekplaat gaan verkennen. Heel leuk om samen te doen met je kinderen. Misschien hebben ze de smaak wel te pakken en willen ze zelf ook eentje maken.

zoekplaat maken met zaklamp - unicorns & fairytales

Een geheime boodschap van de Rekenpiet

Bij ons thuis kwam de Rekenpiet een boodschap leveren voor onze kinderen. De Sint had aan hen gevraagd of ze het aantal blaadjes konden tellen op een zoekplaat en op een ander papier kregen ze nog een opdracht. Ik liet Vince de opdracht lezen en samen met Lex gingen ze aan de slag.

lees ook: 20+ CORONA PROOF activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

Zoekboeken kopen?

Je kan speurboekjes met zoekplaten ook zelf kopen. Ze zijn heel leuk en je hebt verschillende uitgaves. Bekijk ze maar eens. Het is een heel leuk cadeautje voor kinderen.

Hier vind je de speurboekjes!

Pin it

Wil jij dit leuke ideetje om zelf een zoekplaat te maken ook onthouden? Pin het dan.

DIY zoekplaat maken - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply