Unicorns & Fairytales
Sinterklaas - unicorns & fairytales
holiday play Spelen Webshoptips

Leuke activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

Oh ja hij komt er weer aan die goede oude man. Een tijd waar veel kindjes naar uitkijken. Met cadeautjes, plezier, muziek, speculaas, chocolade en mandarijntjes. Maar vooral: gezellige momenten. Daar doe ik het voor. Sommigen vinden al die dagen commercieel maar zo bekijk ik het echter niet. Voor mij draait het rond dingen samen doen met je kinderen en samen zijn met mensen om wie je geeft. De cadeautjes en het snoep is extra. Klaar voor weer 10 extra Sinterklaas activiteiten?

1. Schoentje zetten

Een van de leukste Sinterklaas activiteiten is deze toch wel. Nostalgie ten top! Laat je kind zijn schoentje zetten. Met lekkers voor het paard, de Sint en de Pieten. Iets wat traditie is en dat we elk jaar doen. Ik laat de kinderen dan ook een tekening maken en zorg ervoor dat alles de ochtend nadien weggenomen is.

TIP: zet speelgoed dat in elkaar gezet moet worden reeds in elkaar klaar. Kinderen willen graag spelen met wat ze krijgen en als ze dan nog een halfuur moeten wachten tot jij alles in elkaar gezet hebt en het plannetje hebt gelezen dan is de fun er voor beiden af… Dus weg met de doos, de inhoud is wat telt. 

2. Laat de Sint eens bellen

Wist je dat er een APP bestaat om de Sint naar je kind te laten bellen? ‘Bellen met Sinterklaas‘ is de app waar je opzoek naar moet gaan in je store (zowel Android als Apple) Het is gratis en kei leuk! Is je kind niet zo flink of nét wél flink? Laat dan de Sint een sms-je sturen of bellen. Ze gaan versteld staan hahaha.

FullSizeRender 261 - Leuke activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

3. Ga op bezoek in zijn kasteel

Wij gaan binnenkort naar het Kasteel van Sinterklaas in Deurne. Daar kan je leuke Sinterklaas activiteiten doen, maar je ook inschrijven op een brunch! Wie komt er ook? Lees hier meer over het Kasteel van Sinterklaas.

4. Maak een videoboodschap

Wil jij je kinderen verbaasd doen staan? Wij maakten twee jaar geleden een Video Van de Sint en lieten die zien aan Vince en Robin. Ze zaten er met open mond naar te kijken. Zo leuk! Je kan op voorhand foto’s inzenden, boodschappen selecteren en complimenten aanduiden. De DVD komt aan in een envelop van de Sint en kunnen door de kinderen zelf opengedaan worden.

5. Schrijf een brief aan de Sint

Dit mag natuurlijk niet ontbreken bij de Sinterklaas activiteiten. De kinderen kunnen, zoals elk jaar, nog steeds een brief sturen naar de Sint. Brieven die verzonden worden voor 29 november krijgen een antwoord voor 6 december.

Sinterklaas – Spanjestraat 1 – 0612 Hemel (België)

6. De babbelbrief

Kan je (nog) niet zo goed schrijven? Helemaal nieuw en SUPERCOOL is de Babbelbrief. Dankzij een uitvinding van de Computerpieten kunnen nu ook beginnende schrijfkampioenen zelf een mooie brief schrijven: een Babbelbrief. Je ‘vertelt’ je Sintboodschap aan de computer en deze boodschap wordt omgezet in een brief met hulplijntjes die je kan afprinten. Zo kan je zelf de letters overtrekken, of de brief overschrijven en hem daarna opsturen naar Sinterklaas (bovenstaand adres). Ik heb het zelf uitgetest en het werkt!

FullSizeRender 262 - Leuke activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

7. Het Sinterklaas Surprise spel

Een van de leukste dingen bij de Sinterklaas activiteiten. Je kan ook samen een spel spelen op pakjesavond (of in de dag natuurlijk) ! Dit spel is naar mij onderweg en ik ga het voor jullie uittesten. Maar het spel uitgelegd in het kort:

 • In plaats van surprises en gedichten doe je gekke, lieve, leuke, maffe opdrachten(surprisespelletjes) voor je je kadootje mag uitpakken.
 • Deze surprisespelletjes speel je altijd mèt elkaar.
 • Iedereen is daarom de hele avond aan de beurt en
 • daarmee zijn problemen met graaiende en zeurende kinderen verleden tijd!
 • Het blijft voor iedereen gezellig – geen drama’s omdat kadootjes worden afgepakt of doorgegeven (zoals bij het dobbelsteenspel).
 • Het is supersimpel in gebruik: je hoeft alleen maar spelkaartjes bij de kadootjes te kiezen.
 • Je bent lekker snel voorbereid dus (binnen een uur alles geregeld!)
 • en toch is dit spel goed voor vele uren gezelligheid en plezier!

Benieuwd geworden? Je kan het Sinterklaasspel hier kopen samen met superleuke free downloads en tips! AANRADER!

8. Doneer oud speelgoed

Doe zelf ook eens iets voor een ander en doneer oud speelgoed aan kansarme kinderen. Dit kan op verschillende manieren. Vorig jaar nodigden wij de Sint uit via de organisatie Peter Pan. Dan komt de Sint aan huis met de Pieten en worden er liedjes gezongen en boodschappen voorgelezen. Zelf zet je een cadeautje voor een ander kind klaar. Dat mag tweedehands zijn uiteraard.

Maar er is ook iets van PostNL. Op de website ‘speelgoed voor elk kind‘ kan je gratis (oud) speelgoed verzenden. Het enige dat je moet doen is een ticket afdrukken en het pakket naar een verzendpunt brengen. De post doet de rest. Zo maak jij een verschil in iemand zijn leven. Wanneer de kindjes ouder zijn kan je ze dit zelf laten doen. Voorlopig doe ik dat met deze actie zelf omdat Vince anders vraagt waarom de Sint dat niet kan brengen hahaha.

FullSizeRender 207 - Leuke activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

9. Een  hoorspel over Sinterklaas

Wie zegt Sinterklaas die zegt muziek. De liedjes blijven goed en blijven ieders kind entertainen. Vince blijft ze meestal nog enkele maanden zingen. Ook ik herinner me nog heel goed enkele oude liedjes! Oh wat hou ik van die nostalgische herinneringen.

Houden je kinderen van verhalen en liedjes? Dan is dit hoorspel wel iets voor jullie. Onze kinderen hebben het al 100 keer gehoord. Wij worden er gek van maar zij niet.

Muziekpiet doet een bijzondere ontdekking op zolder.
Sinterklaas doet heel erg zijn best om flink te zingen.
Kookpiet merkt dat katten niet graag zwemmen.
Stoompiet kan niet genoeg krijgen van… stoommachines
Hoofdpiet heeft een hekel aan neusgepeuter en vergetelarij.
En Hulppiet is snel afgeleid en peutert graag in zijn neus.

De Sinterklaasliedjes zijn zo gemaakt dat je makkelijk kan oefenen. Ideaal voor peuters en kleuters!
Maar daar stopt de pret niet! De dolle fratsen van de verschillende Pieten in de cartooneske Sinterklaasverhalen werken op de lachspieren van jong én oud!

asset 1870934 - Leuke activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

lees ook: Leuke prentenboeken over Sinterklaas voor groot en klein

10. Laat een leuke Sint zak maken

Cadeautjes voor je kinderen op een leuke manier presenteren? Laat dan een jutezak bedrukken bij Babygoodies. Ze hebben nog allerlei andere leuke spullen. Zo kan je een zak met opdruk laten maken in de kleur en ontwerp dat je wil en krijg je er een Pietenmuts bij! We hebben er alvast laten drukken voor de kinderen. Wedden dat ze dit fantastisch gaan vinden?

99703 - Leuke activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

11. Nog meer Sinterklaas Activiteiten

Ik postte al eerder 15 leuke Sinterklaas activiteiten. Je kan zoveel doen samen met je kinderen om Sinterklaas te vieren. Leuke verhalen lezen, wenslijstjes maken, kleuren, apps enz…  Lees de  15 activiteiten tijdens Sinterklaas. Zeker de moeite om eens te kijken indien je nog wat inspiratie nodig hebt.

FullSizeRender 259 - Leuke activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

Pinnen?

Wil je deze Sinterklaas activiteiten onthouden voor later? Vergeet hem dan niet te pinnen op Pinterest via deze afbeelding 🙂

Untitled design 2 - Leuke activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

Hoe doen jullie het?

XOXO Nathalie

(afbeelding PIN via Shutterstock)

pinit fg en rect red 28 - Leuke activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Anna
  15 november 2017 at 06:35

  Zeg wie klopt daar kinderen is mijn favo liedje

  Facebook: An Na

 • Reply
  Florence
  15 november 2017 at 06:47

  ‘Zie ginds komt de stoomboot’ is nog steeds een toppertje.

 • Reply
  Isabelle
  15 november 2017 at 06:53

  In mijn eerste kleuterklas doet de klassieker “sinterklaas kapoentje” het nog altijd!
  Nieuwe inspiratie zou zeker welkom zijn….misschien een nieuwe “klassieker”in de maak? 😉

 • Reply
  Chantal
  15 november 2017 at 06:58

  Leuke ideetjes! Ik heb het gepind op mijn sinterklaasbord👍 Ik doe graag mee en maak kans op de cd! Mijn zoon is dol op zingen en beleefd de sinterklaasperiode voor het eerst heel bewust! Hij zingt het liefste sinterklaaskapoentje en zie ginds komt de stoomboot. Een spannende periode maar ook zo leuk!

 • Reply
  kristel
  15 november 2017 at 07:05

  Sinterklaas kapoentje kan mijn dochter het beste zingen en vind ze ook het leukste. We houden van zingen en dansen dus we maken heel graag kans op de cd 🙂

  Leuke sintactiviteit is huisjes maken voor op het raam en het huis versieren met bijv open haard en mooie knutsels

 • Reply
  Vanempten Kris
  15 november 2017 at 07:27

  Een leuke en spannende tijd voor onze jongens! Wij gaan voor “De zak van Sinterklaas”.

 • Reply
  Marian Zw
  15 november 2017 at 12:02

  Ik vind “Zie ginds komt de stoomboot” nog steeds het leukste liedje. In die boot zitten tenslotte alle cadeaus en het lekkers 🙂

 • Reply
  andrea
  15 november 2017 at 12:06

  Ooh wat zou het leuk zijn om te winnen. Mijn oudste zoontje is gek van liedjes! Hij is twee maar kan toch sinterklaas kapoentje meezingen. Dat is dus ons favoriete nummer. Wij duimen.

 • Reply
  Nele Vdb
  15 november 2017 at 14:21

  Sinterklaas kapoentje! Een kort en gemakkelijk liedje, dat kan mijn driejarige al vol trots meezingen.

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  15 november 2017 at 15:47

  Zie ginds komt de stoomboot! Mijn dochtertjes zouden hier superblij mee zijn, ze zingen deze liedjes het hele jaar door.

 • Reply
  Marian B
  15 november 2017 at 16:52

  Linkerbeen, rechterbeen doet het hier altijd goed! Liedjes zingen is sowieso erg leuk in deze tijd, loot daarom graag mee.

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  15 november 2017 at 23:27

  Zwarte Piet ging uit fietsen, worden we vrolijk van.

 • Reply
  Marie
  16 november 2017 at 10:06

  Felix zingt al een hele week dolenthousiast van “sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” dus dat is zeker zijn lievelingsliedje 🙂 mama heeft dat intussen voldoende gehoord en is wel toe aan wat nieuwe inspiratie! Dus duimen voor de cd!

 • Reply
  Meuwissen Karoline
  16 november 2017 at 21:13

  Zie ginds komt de stoomboot wordt hier iedere dag al luidkeels meegezongen! We kijken uit naar naar de aankomt van de sint zaterdag!

 • Reply
  Cath Lindekens
  20 november 2017 at 08:35

  Zie de maan schijnt door de bomen

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
5 beelden, 5 gedachten

Het is weeral een tijdje geleden dat ik nog eens persoonlijke gedachten neerpende. Behalve dan de mening over het onderwijs...

Sluiten