Unicorns & Fairytales
708F56D2 C0A9 44A9 8690 DF26A94C4377 1150x1533 - Leuke prentenboeken over Sinterklaas voor groot en klein
Boeken cadeautips Doeboeken Leesboeken Zoekboeken & aanwijsboeken

Leuke prentenboeken over Sinterklaas voor groot en klein

Oh de Sintperiode is weer daar en dat betekent veel plezier, cadeautjes, liedjes en verhalen over Sinterklaas en (zwarte) Piet. Of gekleurde Piet, Roetpiet or whatever. Wij hebben natuurlijk weer enkele boekentips voor jullie en deze keer helemaal in het thema Sinterklaas natuurlijk. Kijk je even mee? Wat is jouw favoriet? Hier enkele boeken over Sinterklaas.

Boeken over Sinterklaas

Boeken over Sinterklaas mogen niet ontbreken tijdens deze periode. Zoals je kan zien hebben wij enkele leuke prentenboeken over Sinterklaas. Ze komen bijna allemaal van uitgeverij Clavis. Ik ben heel erg fan van hun prentenboeken. Ze hebben altijd mooie prenten en duidelijke verhaallijnen. Wij zijn fan.

Wij hebben enkele leuke tips. Maar niet enkel boekentips, ik heb ook leuke activiteiten en ideetjes. Kijk maar eens:

10 ideetjes tijdens de Sint Periode

15 leuke activiteiten/ideeën om Sinterklaas te vieren

Of wil je liever inspiratie opdoen in de Sinterklaas Gift Guide ?

 

Prentenboeken

boeken over sinterklaas - unicorns & fairytales

>>>>De Spiekpietjes

De boeken van de Spiekpietjes zijn enorm leuk. Nou ja, als je tenminste nog steeds fan bent van zwarte Piet. Wat mijn mening hierover is doet er minder toe vind ik want uiteindelijk zijn het de kinderen die dit feest vieren en zij stellen hun echt geen vragen over waarom Piet ‘zwart’ is. Laat staan dat ze nadenken over discriminatie of slavernij en de link leggen met andere zwarte personen. Het verhaal is dat ze in de schouwen zitten en voila, dat wordt dan ook mijn uitleg. Ik ben dus fan van deze boekjes. Ze zijn leuk! De verhalen zijn leuk en de tekeningen ook.

Wij hebben een zoekboekje, telboekje en leesboek van de Spiekpietjes.

PS: je kan ook op bezoek bij de Spiekpietjes in Antwerpen of Oostende. Wij gaan alvast op 25 november!

boeken over sinterklaas - unicorns & fairytales

>>>>Papperdidas en het speelgoed van de Sint (uitgeverij Van Halewyck)

Hou je van voorlezen en ben je op zoek naar een dik boek met verhalen voor iets grotere kindjes? Wel, dan is dit boek ideaal. Er zijn meerdere verhaallijnen. Maar liefst 58. De kinderen kunnen hem zelf lezen vanaf ongeveer 8 jaar en naargelang de interesses natuurlijk. Maar boekenwurmen zullen zeker tevreden zijn met dit boek. Ook voor in de klas een ideaal voorleesboek. Aftellen naar de Sint met elke dag een verhaal. Het kan voor sommige kinderen misschien wat langdradig zijn als ze moeten aftellen naar de komst van de Sint. Maar wie zegt er dat je geen verhalen kan voorlezen als de Sint al weg is?

Het gaat voornamelijk over Sinterklaas, Petro (de oudste zwarte piet), Papperdidas (de jongste piet die de letter r niet kan uitspreken) en Myra (een prinses bij wie de Sint nog nooit langs was geweest). Myra, een erg verwende prinses die alles heeft wat haar hartje begeerd wil graag iets krijgen wat niemand heeft. De zwarte pieten worden uitgedaagd om een leuk stuk speelgoed te ontwerpen. Ondertussen moet er ook nog gezocht worden naar de ring van de Sint, want die was kwijt. Bij elk hoofdstuk hoort een illustratie en de tekst wordt ook luchtiger gemaakt met kleinere tekeningen. Sinterklaasliedjes en gedichtjes horen er ook bij!

 

>>>>Rikki helpt Sinterklaas

De verhaaltjes over Rikki zijn altijd superleuk. Mooi vormgegeven en heel toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar ongeveer, al leest Vince deze boekjes al graag vanaf hij 3 jaar was. In dit verhaaltje wil Rikki graag Sinterklaas helpen want hij heeft een probleem. Zijn paard is plots ziek geworden. Rikki vertelt aan Sint dat hij zijn opa twee zoet wortelen en drie zoenen in het midden van zijn neus had gegeven en hij toen weer beter was. Ze vragen of Rikki mee naar het paard kan komen en dat doet hij. Zo wordt het paard weer beter en kunnen alle cadeautjes weer afgeleverd worden.

Een superleuk en lief verhaaltje dat zeker leuk gaat gevonden worden door de kleuters!

boeken over sinterklaas - unicorns & fairytales

>>>Met opa naar de Sint

Dit is een boekje uit de reeks ‘met Opa…’. Ideale boekjes voor Vince want zijn opa is zijn superheld. Er komt bezoek (Sint) in de stad maar opa is zo traag dat ze de boot missen. Ze zijn al op het plein. Ze rennen naar het plein waar ze nog net de Sint zien weggaan. De kinderen zijn teleurgesteld. Ze gaan iets lekkers drinken in een cafeetje waar plots Sint en piet komen aankloppen! Ze beginnen te praten en Sint en Piet vertellen dat ze het ZO koud hebben. De kinderen hebben een plan en ze laten opa Sint spelen. Zo worden de pakjes op tijd bezorgd. De kinderen vinden dat natuurlijk heerlijk.

Pin it

boeken sinterklaas - unicorns & fairytales

Hebben jullie nog leuke tips voor boeken over Sinterklaas? 

XOXO Nathalie

 

 

pinit fg en rect red 28 - Leuke prentenboeken over Sinterklaas voor groot en klein

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Shanna
  20 november 2017 at 07:23

  Rikki zo leuke boeken! Hij is de klaspop v Mn zoontje is we zijn er gek op. Fijn om te lezen

 • Reply
  Cruysbergs Vanessa
  20 november 2017 at 16:49

  Rikki staat nog op mijn shoplijstje 😉 Maar wat Senne ook een leuk boek vond vorig jaar was ‘klaasje sinterklaasje’ . Ook van uitgeverij clavis. Is vanaf 3 jaar dus mss vind Vince deze ook wel leuk ☺️

 • Reply
  Eline
  21 november 2017 at 11:51

  Tilde is momenteel helemaal gek van ‘Rikki helpt Sinterklaas’. Wij gaan binnenkort ook samen naar de Spiekpietjes expo. Ik wist niet dat er ook boekjes van bestaan. Leuke tip!

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
10 Cadeautips voor ‘haar’

De feestdagen komen er weer aan en ja hoor, wij mogen ook wel eens verwend worden denk ik dan. Die...

Sluiten