Unicorns & Fairytales
open haard voor de Sint knutselen - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen feestdagen My life upcycling (kosteloos materiaal)

Geen open haard voor Sinterklaas? Knutsel er dan zelf één…

Vond jij het altijd nostalgisch om naast de open haard schoentjes en tekeningen te zetten voor Sinterklaas en de Pieten? Nou ik wel. Ik veel boeken met Sintverhalen komt die schouw of open haard nog vaak terug. Vele moderne huizen hebben dat niet meer. Maar niets houdt ons tegen om er zelf eentje te knutselen. Wij deden weer aan upcycling en gingen een open haard knutselen voor de Sint uit karton. 

Open haard knutselen voor Sinterklaas

Niets zo leuk om zelf aan de slag te gaan met kartonnen dozen en een open haard knutselen voor de Sint. Ten eerste ben je weeral creatief bezig met je kinderen en ten tweede heb je die doos die je aankreeg hergebruikt. De kindjes gaan je dankbaar zijn. Ik maakte ook al eerder een garage uit karton samen met de kinderen. Knutselen met kosteloos materiaal is erg leuk en je kan er mooie dingen mee maken. Hoe hebben wij nu die open haard voor de Sint gemaakt…. Wel…

Benodigdheden:

  • een grote kartonnen doos
  • rode verf
  • gele verf of geel papier
  • een rechthoekige spons

Zo maak je dat: 

Heel makkelijk eigenlijk… Eerst zorgden we ervoor dat onze vloer beschermd was door er een knutsellaken te leggen. Daarna namen we de kartonnen doos met de opening naar ons toe gericht. Je stempelt met de spons bakstenen op de kartonnen doos en zo lijkt dat het bakstenen open haard voor de Sint. Ik deed het eerste rijtje voor en nadien begon Vince verder te stempelen. Binnenin de doos wou hij niet meer stempelen. Dat kan maar moet niet. Wij kleefden er ook nog gele vlammen in.

Gelieve niet te proppen

Toen de open haard voor de Sint klaar was, zei Vince iets heel grappigs. Nou… eigenlijk heb ik wel ook dingen gevraagd die groot zijn. Misschien moeten we dan de Pieten maar verwittigen dat ze niet mogen proppen? Hij is ook zelf bezig met de letters en vroeg me de volgende tekst te dicteren aan hem. Hij schreef helemaal zelf de brief. “Wil jij aub de pakjes in de oen haard leggen maar niet proppen aub. Vince”. Zalig toch?

Nog meer upcycling creaties!

Sinterklaas knutselen wc-rolletjes - unicorns & fairytales

Ben je op zoek naar nog meer upcycling inspiratie? Wat denk je dan van:

Sinterklaas knutsels uit WC-rolletjes?

Upcycling DIY: gebruik een lege bokaal als snoeppot gift

Leuke herfstbomen knutselen met je kinderen

DIY // Kruidentuin maken van een pallet

DIY // Een verrekijker van restmaterialen

 

Pin it

Wil jij ook een open haard knutselen? Leuk idee? Pin het dan…

open haard voor de Sint knutselen - unicorns & fairytales

Wat vind jij van deze open haard voor Sint? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply