Unicorns & Fairytales
adventskalender DIY - unicorns & fairytales
DIY knutselen seizoenen My life

DIY // Adventskalender maken

Het staat al twee jaar op mijn bucketlist: zelf een adventskalender maken. Het is er eigenlijk nooit van gekomen omdat ik steeds met andere dingen bezig was. Knutselideetjes, verjaardag plannen, cadeautjes zoeken en noem maar op. Maar dit jaar wou ik het écht zelf doen. Ik maakte een adventkalender met houten doosjes die ik vond bij AVA.

Aftellen naar Kerst

Een adventskalender maken is een jaarlijkse gewoonte. Wist je dat de adventskalender afstamt van de 19e eeuw? Het is eigenlijk een manier om toe te leven naar Kerstmis en het bevat oorspronkelijk luikjes die je kan opendoen en waar dan een lekkernij of spreuk inzit. Wij doen daar graag met mee en kinderen vinden dit echt geweldig. Natuurlijk wordt er tegenwoordig bij iedereen een eigen draai aan gegeven en zo ook bij ons. Wij hebben momenten gehad dat we geen kerstboom zetten maar wel andere dingen deden. Dit jaar gaan we dat wel doen en we vieren Kerst (en daarmee ook Lex zijn verjaardag ) bij ons thuis.

Lees ook: Geen kerstboom maar wel veel alternatieven

968DDCA1 A666 42D0 AB9F F78063A025F5 - DIY // Adventskalender maken

Adventskalender maken

Ik trok in de garage al mijn knutseldozen open en ging op zoek naar allerlei frutsels waarmee ik een adventskalender kon maken. Ook had ik nog wat Levis teststalen over (waar je dus superleuk dingen kan mee doen behalve een kleurtje kiezen voor op je muur). Het was moeilijk kiezen want ik was ook wel fan van een adventskalender met papieren zakjes. Ik ging naar AVA omdat ik wist dat ze daar sowieso verschillende dingen gingen hebben. Daar vond ik ronde houten doosjes en uiteraard de zakjes die ik zo graag wou. Maar ook andere zaken die mij al een idee geven voor een leuke adventskalender volgend jaar.

7AAD779A AE1C 417E 9FF6 E6B1F8CA3125 - DIY // Adventskalender maken

Dan maar een soort kerstboom

Ik wou echt iets doen met de doosjes. Het is eens iets anders en origineel. Ik had nog een houten plaat over van mijn DIY houten groeimeter en die gooide ik meteen ook in de strijd. Met het lijmpistool in de hand ging ik aan de slag. Eerst alle doosjes versieren met frutsels. Het vullen van de doosjes kan op voorhand of nadien. Het begin van de advent is officieel op de eerste zondag die het dichts bij 30 november ligt maar wij beginnen af te tellen vanaf 1 december. Ik kleefde de doosjes in de vorm van een boom. Leuk toch? Een lijmpistool is hier dan wel heel erg handig. Ik heb mijn supermakkelijk lijmpistool van Lidl!! Zo kon ik mijn adventskalender maken.

BAE1433C 94B1 419C B734 F16D25494177 - DIY // Adventskalender maken B1677038 9812 4D03 BD4C BA9A97FAC9DC - DIY // Adventskalender maken 77251A4D DBDC 43D6 B2DB E89265C43BB7 - DIY // Adventskalender maken

E3FE2715 E9A4 48C4 942D 03F8A42EA327 - DIY // Adventskalender maken

En dan de adventskalender vullen

Een adventskalender maken is één ding… hem vullen is een ander paar mouwen. Nou restte ons nog enkel het vullen van de kalender. Ik ben niet zo voor 24 dagen lang cadeaus dat alléén maar bestaat uit speelgoed of kleine rommel dat de afvalberg alleen maar vergroot. Ik besloot de adventskalender te vullen met kleine dingen zoals: een snoepje, een activiteit, een stukje speelgoed, stickers, knutselgerief enz…

HIER VIND JE 70 IDEETJES OM TE ADVENTSKALENDER MEE TE VULLEN!! 

Volg je me al op Instagram?

EA72BCFE 3068 4336 8003 8E4CEAF4930B - DIY // Adventskalender maken

Pin it

Vind je dit idee wel leuk? Wil je ook zelf een adventskalander maken? Pin het dan op je Pinterest bord en spread it hihihi.

20x originele 48 2 - DIY // Adventskalender maken

 

Hebben jullie thuis een adventkalender? Maak je hem zelf of koop je er eentje? 

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply