Unicorns & Fairytales
adventskalender DIY - unicorns & fairytales
DIY knutselen seizoenen My life

DIY // Adventskalender maken

Het staat al twee jaar op mijn bucketlist: zelf een adventskalender maken. Het is er eigenlijk nooit van gekomen omdat ik steeds met andere dingen bezig was. Knutselideetjes, verjaardag plannen, cadeautjes zoeken en noem maar op. Maar dit jaar wou ik het écht zelf doen. Ik maakte een adventkalender met houten doosjes die ik vond bij AVA.

Aftellen naar Kerst

Een adventskalender maken is een jaarlijkse gewoonte. Wist je dat de adventskalender afstamt van de 19e eeuw? Het is eigenlijk een manier om toe te leven naar Kerstmis en het bevat oorspronkelijk luikjes die je kan opendoen en waar dan een lekkernij of spreuk inzit. Wij doen daar graag met mee en kinderen vinden dit echt geweldig. Natuurlijk wordt er tegenwoordig bij iedereen een eigen draai aan gegeven en zo ook bij ons. Wij hebben momenten gehad dat we geen kerstboom zetten maar wel andere dingen deden. Dit jaar gaan we dat wel doen en we vieren Kerst (en daarmee ook Lex zijn verjaardag ) bij ons thuis.

Lees ook: Geen kerstboom maar wel veel alternatieven

adventskalender DIY - unicorns & fairytales

Adventskalender maken

Ik trok in de garage al mijn knutseldozen open en ging op zoek naar allerlei frutsels waarmee ik een adventskalender kon maken. Ook had ik nog wat Levis teststalen over (waar je dus superleuk dingen kan mee doen behalve een kleurtje kiezen voor op je muur). Het was moeilijk kiezen want ik was ook wel fan van een adventskalender met papieren zakjes. Ik ging naar AVA omdat ik wist dat ze daar sowieso verschillende dingen gingen hebben. Daar vond ik ronde houten doosjes en uiteraard de zakjes die ik zo graag wou. Maar ook andere zaken die mij al een idee geven voor een leuke adventskalender volgend jaar.

adventskalender DIY - unicorns & fairytales

Dan maar een soort kerstboom

Ik wou echt iets doen met de doosjes. Het is eens iets anders en origineel. Ik had nog een houten plaat over van mijn DIY houten groeimeter en die gooide ik meteen ook in de strijd. Met het lijmpistool in de hand ging ik aan de slag. Eerst alle doosjes versieren met frutsels. Het vullen van de doosjes kan op voorhand of nadien. Het begin van de advent is officieel op de eerste zondag die het dichts bij 30 november ligt maar wij beginnen af te tellen vanaf 1 december. Ik kleefde de doosjes in de vorm van een boom. Leuk toch? Een lijmpistool is hier dan wel heel erg handig. Ik heb mijn supermakkelijk lijmpistool van Lidl!! Zo kon ik mijn adventskalender maken.

adventskalender DIY - unicorns & fairytales adventskalender DIY - unicorns & fairytales adventskalender DIY - unicorns & fairytales

adventskalender DIY - unicorns & fairytales

En dan de adventskalender vullen

Een adventskalender maken is één ding… hem vullen is een ander paar mouwen. Nou restte ons nog enkel het vullen van de kalender. Ik ben niet zo voor 24 dagen lang cadeaus dat alléén maar bestaat uit speelgoed of kleine rommel dat de afvalberg alleen maar vergroot. Ik besloot de adventskalender te vullen met kleine dingen zoals: een snoepje, een activiteit, een stukje speelgoed, stickers, knutselgerief enz…

HIER VIND JE 70 IDEETJES OM TE ADVENTSKALENDER MEE TE VULLEN!! 

Volg je me al op Instagram?

adventskalender DIY - unicorns & fairytales

Pin it

Vind je dit idee wel leuk? Wil je ook zelf een adventskalander maken? Pin het dan op je Pinterest bord en spread it hihihi.

adventskalender DIY - unicorns & fairytales

 

Hebben jullie thuis een adventkalender? Maak je hem zelf of koop je er eentje? 

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply