Unicorns & Fairytales
kerstversiering - unicorns & fairytales
Interieur My life Personal

Dit jaar geen kerstboom, maar wel véél alternatieven!

Nope, hoe gezellig en leuk wij een kerstboom ook vinden, dit jaar zal er geen kerstboom zijn. Om de eenvoudige reden dat Lex kruipt (nou ja, zwemt over de grond) en écht overal aanzit. Noem het gemakzucht maar ik heb geen zin om telkens te zeggen dat het niet mag, hem ergens anders te zetten en met een gefrustreerde baby (en ouders) te zitten. Maar dat wil niet zeggen dat we het niet gezellig maken met mooie kerstversiering.

Kerstversiering

Oh ja, ik denk dat het geleden is van toen Vince een kleine baby was dat ik schreef over alternatieve kerstbomen. Dat waren dan kerstbomen in een andere vorm dan de traditionele. Wij hebben echter enkele alternatieven voor de kerstboom: een mini kerstboompje, een kerstboomlamp en nog iets van hout waar we kerstballen ingehangen hebben. Leuke kerstversiering. Eigenlijk had ik beter een ander lichtje gekozen want ze hadden hem ook in de vorm van een ster en huisje. Nu hebben we wel erg veel alternatieven in kerstboomVORM. Maar ach…

kerstversiering - unicorns & fairytales

De wondere wereld van IKEA

En dat allemaal (bijna allemaal) door IKEA waar ik het leuke lampje vond, de mini kerstboom (en nog veel meer leuks. Je kan er gewoon niet heengaan zonder met een volle kar terug naar huis te keren). Ik dacht: ach, we moeten toch wel IETS van kerstversiering thuis hebben? Ik kocht ook een deel van het nieuwe servies (VINTAR) om kerstdag én de verjaardag van Vince te vieren.

kerstversiering - unicorns & fairytales

Een minimalistische krans

Ik kocht een ijzeren ring, kreeg wat takjes eucalyptus van mijn bomma, die een hele bos daarvan in de tuin heeft staan en ging aan de slag met ijzerdraad. Helemaal niet moeilijk en toch een prachtig resultaat, vind je niet? Ik hing er nog een klein kerstballetjes aan om het een beetje af te maken. Past perfect in ons interieur.

kerstversiering - unicorns & fairytales

Een houten kerstboom

Toen ik door de rekken van de Action liep kon ik het niet laten om deze leuke houten kerstboom en nog andere kerstversiering mee te nemen. Er was eigenlijk heel veel leuks (en vele alternatieven voor de kerstboom) en vriendelijk voor het budget dus ja… ik was verkocht. Vince wou er heel graag balletjes in hangen en dit is uiteindelijk het resultaat geworden.

kerstversiering - unicorns & fairytales

Adventskalender en kerstsok

Elk jaar hangen wij een adventskalender. Vorig jaar hadden we geen tijd meer (omdat ik zwanger was en er nog zoveel moest gebeuren) om een adventskalender te maken dus deed ik het met een zelfgetekende versie. Op bepaalde plekken stond er dan een cadeautje en ik had gezorgd voor allemaal kleine pakjes. Dit jaar hebben we er eentje gekocht maar liet ik de cadeautjes achterwege. Dit omdat hij al zoveel van de Sint kreeg. Het is even genoeg geweest. Dus we steken nu een eucalyptustakje in de zakjes van de adventskalender om de dagen af te tellen. Mijn doel voor volgend jaar is wel een kalender zelf te maken. Ook hangt er een kerstsok in Vince zijn kamer. Gewoon, omdat het leuk is. Ze komen van H&M.

prentenboeken over de winter - unicorns & fairytales

Eucalyptus

Ik ben er gek op maar ik vind het in geen enkele plantenwinkel in de buurt. Tot ik plots ontdekte dat mijn bomma een plant in de tuin had! Nou ja! Wel met kleine blaadjes. Mijn mama nam twee bossen eucalyptus mee met grotere blaadjes, ideaal om sfeer te creëren.

kerstversiering - unicorns & fairytales

Kaarsjes en lichtjes om het Hygge effect te versterken

Ik schreef al eerder over hoe ik het meer Hygge wil maken thuis. Kerst is hét ideale moment om ermee te beginnen. Ik kocht hier en daar enkele leuke lampjes en kaarsjes. ‘s Avonds geeft dat enorm veel sfeer. Geweldig.

Ik zag ze voor het eerst in een persbericht en ik was er meteen verliefd op (ik heb zo ook thuis): grote sterren die je zo kan ophangen, op een sokkel kan zetten of aan het plafond kan hangen met een lamp zodat ze licht geven. Er zijn zoveel mooie mogelijkheden en kleuren. Voor ieder wat wils. En geef toe, een ster mag niet ontbreken in huis tijdens Kerstmis denk ik dan. Maar ook andere lichten in de vorm van een ster zijn mogelijk. Je kan erg veel mooie kerstverlichting vinden bij Lampen24.be.

kerstversiering - unicorns & fairytales

Maar je kan ook kiezen voor verlichting aan het raam of in de tuin met erg mooie kerstfiguren. Geen kitch maar ook mooie minimalistische exemplaren zoals een rendier, kerstman enz… Dat geeft tijdens de donkere wintermaanden toch weer dat ietsje meer. Zeker als je tijdens Kerst of Nieuwjaar beslist om buiten een vuurkorf of tentje te zetten waar je gezellig met vrienden en familie iets kunt eten en drinken.

Waar ik ook wel fan van ben zijn de lichtslingers. Ik heb er enkele thuis. Je kan ze hangen, in een glazen vaas steken en leggen waar je wil. Als je ze aansteekt heb je weer dat gezellige gevoel gecreëerd met iets heel simpel. De kids vinden dat geweldig.

Hoe creëren jullie sfeer tijdens deze mooie feestdagen? Hebben jullie ook alternatieven voor de kerstboom en leuke kerstversiering? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Kris
  19 december 2017 at 07:15

  Vorig jaar was mijn vrouw hoogzwanger (bevallen op 15/12) en is de kerstsfeer een beetje aan ons voorbij gegaan. Dit jaar kiezen we voor een kunstboom op de kast en hier en daar wat accessoires. Met een kruipertje in huis is het opletten geblazen 😉

 • Reply
  Rob
  19 december 2017 at 08:03

  Wij hebben een grote vaas, waarin we lichtjes en kerstballen in hebben.

 • Reply
  Linde
  19 december 2017 at 11:56

  Hier zitten leuke tips tussen! Bedankt!

 • Reply
  Superhelden van de 21ste eeuw
  22 december 2017 at 04:56

  Leuke alternatieven!

Leave a Reply