Unicorns & Fairytales
hygge - unicorns & fairytales
Boeken My life Personal

Ik ga het allemaal een beetje meer HYGGE maken!

Ik heb net twee inspirerende boeken uit. Boeken die me doen nadenken over wat ik wil, hoe ik ben en wat ik nog graag zou willen bereiken. De boeken Hygge en Lykke doen me inzien wat belangrijk is. Het doet me ook smachten om eens naar Denemarken te gaan. Echt waar, ik wil met mijn eigen ogen zien hoe die Denen alles zo Hygge maken. Alhoewel ze wél slecht ‘nieuwe’ mensen toelaten als vrienden.

Hygge

Hygge is een f* werkwoord in Denemarken! Een van de meest belangrijkste werkwoorden ooit! Zelfs grote bedrijven houden rekening met hoe Hyggelig alles is. Is dat niet fantastisch. En wij maar ploeteren om alles rond te krijgen, burn-outs verwerken en criminaliteit weren. Misschien moet de overheid eens een beetje kijken naar de succesvolle landen. Lykke is dan weer het Deense woord voor geluk. Gezelligheid en geluk zijn de belangrijkste woorden in Denemarken.

Alles is Hygge volgens de Denen en ze hebben er dus hun eigen werkwoord van gemaakt. Goed zo want ik hou er wel van om woorden op vele manieren te gebruiken. Lekker gemakkelijk! Ik denk dat ik wel een goede Deen zou zijn… Ik ben er zeker van. Maar leef ik zoals de Denen? No way. Maar na het lezen van de twee boeken wilde ik er wel wat mee doen. Het zal niet van het ene op het andere moment zijn maar alle begin is goed hé.

Ik werd gewoon al gelukkig van het lezen van deze boeken!

sensopatisch spel thema herfst - unicorns & fairytales

Wat ik leerde uit deze boeken

Wel, ik leerde veel. Ik leerde dat Hygge een soort van gevoel is dat je krijgt. Een gezellig gevoel. Maar ook dat je hygge kunt gebruiken voor meerdere dingen. Ik leerde eigenlijk dat ik vaak gejaagd door het leven ga en dat het leven veel te kort is om je druk te maken in al die onbelangrijke dingen. Ik leerde weer streven naar gezelligheid. Ik kreeg zin in het streven naar gezelligheid en liefde en geluk. Voor iedereen gaat Hygge iets anders zijn. Je moet eigenlijk een beetje gaan kijken in jouw leven waarvan jij gelukkig wordt. Wat vindt jij gezellig? Som ze op, schrijf ze op of typ ze neer, wat jij ook wil. Door middel van kleine veranderingen en aanpassingen kom je al heel ver. De Denen houden van kaarsen en vinden dit één van de Hyggeligste dingen. Maar wie weet heb je wel een afkeer van kaarsen. Daarom is het voor iedereen anders.

Wat vind ik Hygge?

 • een boek lezen in een warm bad of in bed, op de zetel onder een deken
 • kaarsen en lichtjes
 • dekentjes
 • notitieboekjes
 • met vrienden samen zijn
 • spelletjes spelen met de kinderen
 • een boek voorlezen, knus tegen elkaar
 • kerstmis
 • een verjaardag vieren
 • thee drinken

lees ook: 10 tips voor een gezellige leeshoek

DIY kerstbal - unicorns & fairytales

Vind jouw Hygge-inspiratie

Omdat de Denen het ook doen: hygge overal voor gebruiken. Het is misschien hét woord van het jaar en hét meest gebruikte woord tegenwoordig en daar kan ik maar 1 ding op zeggen: goed zo! Als iedereen een beetje meer Hygge zou willen dan komen we al heel ver. Vriendelijkheid en samenhorigheid kan trouwens ook bijdragen tot Hygge. Maar goed, ik kan maar 1 ding zeggen: lees de boeken en ontdek het zelf. Binnenkort ga ik mijn tips uiteraard wel geven, wie weet kom je dan wel iets tegen dat je zelf ook eens wil toepassen. Ik ga het eerst zelf even allemaal ontdekken.

lees ook: creëer gezellige momentjes

hygge - unicorns & fairytales

>>> Vind de boeken HYGGE en LYKKE 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Jess
  17 november 2017 at 23:15

  Ik snap het niet helemaal 🙈 maar daar moet je de boeken voor lezen waarschijnlijk. Klinkt alvast interessant.

Leave a Reply