Unicorns & Fairytales
hape speelgoed - unicorns & fairytales
duurzaam speelgoed Duurzaamheid My life speelgoed voor kinderen van 1 jaar Speelgoed voor kinderen van 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 jaar Speelgoed voor kinderen van 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 jaar

3x tof houten duurzaam speelgoed van Hape

Tijdens mijn zoektocht naar mogelijkheden om duurzamer te leven is het logisch dat ik ook graag merken in de kijker zet die zich inzetten voor de planeet en speelgoed creëren op een verantwoorde manier. Hape is daar eentje van. Wij hebben thuis leuke spullen van Hape en ik wil ze graag aan jullie laten zien.

Hape speelgoed

Hape speelgoed is van Duitste afkomst en je kan het in heel veel landen ter wereld vinden ondertussen. Op hun website vind je enorm veel uitleg over hun merk, hoe dat het speelgoed gemaakt is en wat de filosofie van Hape is. Ze zijn erg transparant wat al meteen een goed gevoel geeft. Het heeft ook allerlei certificaten die bewijzen dat de kwaliteit van het speelgoed goed is.

lees ook: dingen waarop je moet letten bij het aanbieden van speelgoed

3 leuke items uitgelicht

Wij hebben hier thuis ook enkele zaken van Hape en daar zijn wij heel blij mee. Benieuwd welk houten speelgoed van Hape wij hebben? Dit zijn leuke dingen die je misschien wel op een wenslijstje kan zetten? Altijd leuk voor verjaardagen, als kraamcadeau, Sint cadeau en noem maar op. Ook om in de klas te gebruiken zijn er leuke dingen.

1. Een magnetisch doolhof dat je mee kan nemen op verplaatsing 

hape speelgoed - unicorns & fairytales

hape speelgoed - unicorns & fairytales

Toch superleuk en goed voor de motoriek van de kinderen? De bolletjes kunnen ze met de pennetjes verplaatsen. Beiden zijn magnetisch. Ze kunnen ook met twee spelen dus geen gezeur als ze samen het spel willen spelen. Samen kunnen ze regels verzinnen: waar zullen we de bolletjes verzamelen? In de auto kan je kind dit op zijn schoot houden. Dit zou ook heel handig zijn in kleuterklassen!

2. Treinsporen die nét iets anders zijn 

hape speelgoed - unicorns & fairytales

Hape speelgoed heeft ook veel houten sporen die passen op de gekende houten sporen. Dat is leuk want ze hebben supertoffe aanvullingen. Zo hebben we een stukje xylofoon en wanneer de trein over de xylofoon rijdt krijg je natuurlijk een leuk muzikaal effect. Dit is niet het enige!

3. Accessoires die pretend play uitlokken

vilten kerstboom - unicorns & fairytales

Waar wij enorm fan van zijn is het houten speelgoed dat ze kunnen gebruiken om leuk samen te spelen, fantasie te hebben en rollenspelen te doen. Want zeg nu zelf, dat doen kinderen toch kei graag? Samen koken met mama en papa in hun eigen speelkeukentje met hun eigen groentjes, vlees, potjes en pannetjes?

 

Verantwoordelijkheid voor het milieu

Hape speelgoed gebruikt natuurlijke materialen (zoals bamboe) en maakt hun plastic onderdelen zo dat ze generaties lang kunnen meegaan. Ze hebben een strategisch overwogen energieverbruik en verpakkingsopties om de impact op het milieu te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren en hebben belangrijke processen geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat de verscheidenheid aan geproduceerde bijproducten een minimale impact hebben. De Hape-fabriek bevindt zich op 3 km van de haven Ningbo-Zhoushan, een van de grootste havens ter wereld. Dat heeft zo zijn ecologische voordelen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Niet alleen zetten ze zich in voor het milieu, maar ook voor de mensen waarmee ze werken en voor anderen. Zo zorgen ze voor opleidingen, helpen ze mee duurzame lokale economieën te creëren en hebben ze 3 scholen op het platteland van Guizhou gebouwd voor meer dan 3000 kinderen en hun gezinnen. Hape bouwt momenteel in Gongtong een faciliteit voor vroegschoolse educatie van wereldklasse en milieuontwikkeling.

hape speelgoed - unicorns & fairytales

Missie en filosofie

Ze geloven dat de toekomst begint bij onze kinderen en willen speelgoed ontwerpen dat de ontwikkelingsvaardigheden verbeteren.  Hape speelgoed bevordert de sociale, sensorische, fysieke en emotionele vaardigheden. Neem zeker eens een kijkje als je op zoek bent naar verantwoord houten speelgoed.

 

Wij zijn fan van dit duurzaam merkje. En jullie? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply