Unicorns & Fairytales
creativiteit vergroten - unicorns & fairytales
duurzaam kopen duurzaam speelgoed Duurzaamheid My life

Reiger en de Raaf, een webshop met duurzaam & leerzaam speelgoed

Kennen jullie de webshop Reiger en de Raaf al? Een webshop vol duurzaam, antroposofisch en leerzaam speelgoed. Ze hebben een duidelijke visie over spelen en dat delen ze ook op hun interessante blog die gekoppeld is aan hun webshop. Ik vertel je er graag meer over.

Antroposofisch Speelgoed

Florrie Walraven van Reiger en de Raaf zelf schreef enkele weken geleden een artikel over antroposofisch speelgoed. Speelgoed dat uitdaagt tot fantasie, spel en dat rust geeft. Dat vooral gericht is op de creativiteit van kinderen aan te wakkeren. Vooral geen plastic, lichtjes en kleurtjes dus. Een beetje Waldorf inspired. Dat vinden wij helemaal niet erg, we houden er zelfs van. Oké, toegegeven, ook van Lego, treinsporen en VTech maar ik ben toch ook heel erg fan van dit soort speelgoed. Kinderen hebben heus niet veel nodig om te spelen, dat heb ik al veel gezegd denk ik.

Reiger en de Raaf?

Jelle Reichert en Florrie Walraven zijn een Amsterdams reislustig stel met altijd honderd-en-één plannen. Klinkt herkenbaar wel… Reiger en de Raaf is geboren op het terras in Zuid-Spanje toen er over de toekomst gefilosofeerd werd. Florrie, opgeleid als pedagoog, gespecialiseerd in mindful ouderschap en babymassage. Met ‘vrijheid’ als een van haar belangrijkste kernwaarden besloot ze na 4 jaar haar baan in het Emma Kinderziekenhuis AMC op te zeggen. Geïnspireerd door Rudolf Steiner, Maria Montessori, een holistische benadering van kinderen én een goed oog voor mooie dingen ontstond het idee voor natuurlijk speelgoed. Jelle studeerde lucht-en ruimtevaart techniek in Delft en is sinds 2014 actief aan het ondernemen.  Jelle is het technisch brein achter Reiger en de Raaf.

Vooral geen plastic en veel natuurlijk speelgoed

Kinderen worden overladen door speelgoed. Vanaf de zwangerschap, bij iedere feestdag en verjaardag en nog eens tussendoor. Een overdaad eigenlijk. Ik ben daar zelf geen heilige in hoor. Maar toch kiezen we liever voor verantwoord speelgoed en geen ultra goedkoop speelgoed dat na 1 keer spelen al stuk gaat en al zeker geen spullen dat onder louche omstandigheden gemaakt zijn. Bij Reiger en de Raaf zijn ze ervan overtuigd dat het anders kan. Alvast, het speelgoed kan anders. Ze opteren om te gaan voor alleen nog maar duurzaam speelgoed wat vaak generaties meegaat, waar je de herkomst van kent, waarvan je weet dat het het milieu zo min mogelijk belast, dat het met liefde gemaakt is door passievolle mensen. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Ze proberen ook de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te compenseren.

 

 

Duurzaam en leerzaam

Wij zijn fan van de producten van Reiger en de Raaf. Voor mijn klas en thuis heb ik enkele leerzame spelletjes. Zo is er deze sorteerbak, hebben we houten blokjes om de tafels te leren en ook breukstaafjes. L. was meteen fan van de sorteerdoos. Wat doen kinderen het liefst? Ja juist, dingen ergens insteken en weer uithalen. Meteen ook goed voor de fijne motoriek!

reiger en de raaf - unicorns & fairytales reiger en de raaf - unicorns & fairytales reiger en de raaf - unicorns & fairytales

Ben je ook benieuwd naar het aanbod van Reiger en de Raaf? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in hun webshop en vind de leukste dingen om te spelen, eten, leren en wonen.

Pinnen

Vind je dit een leuke webshop? Verzamel hem dan in een Pinterest mapje!

duurzame webshop Reiger en de Raaf - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply