Unicorns & Fairytales
halloween activiteiten en Halloween uitstappen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Fantasie museum My life Op stap pretparken Spelen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties

Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Halloween, een overgewaaid “feest” naar onze contreien. Halloween is overgewaaid uit de US en tegenwoordig wordt dit ook niet meer overgeslagen in de scholen. Ook de winkels en TV-zenders splelen daar goed op in. Verkleedkledij, snoep, decoratie en films… Voor ieder wat wils en vooral voor de dapperen onder ons. Sommigen vinden al dat griezelen maar niets.  Ik zet voor jou graag enkele Halloween activiteiten en Halloween uitstappen met kinderen op een rijtje die je in de herfstvakantie/tijdens Halloween zeker wel eens een keer kan uitproberen.

1. Halloween activiteiten met kinderen

Misschien vind jij het zelf maar niets, maar kinderen genieten vaak wel van Halloween activiteiten. Nou ja, het is te zeggen: ken je kind. Sommige kinderen vinden al dat griezelen maar niets. Vince heeft er niet zoveel mee. Hij zal liever geen griezelige films of boeken lezen. Hij begint dan levendig te fantaseren. Maar je kan natuurlijk wel op een laagdrempelige manier leuke en toffe activiteiten rond Halloween doen. Wat denk je van dit….

Trick or treat

Bij ons komen de kinderen aan de deur bellen. Verkleed… Maar eigenlijk zit dat hier nog niet echt ingeburgerd. Wat je wel kan doen is afspreken met wat buren dat de kleine bengels mogen komen bellen en dat de buren lekkers hebben? Want ik zou niet graag de grumphy buren pesten met kinderen die steeds komen aanbellen. Niet iedereen is even sociaal ingesteld you know 😉

Halloween tocht

Is het niet leuk om met vrienden en hun kinderen en wat (zelfgemaakte) lantaarns, verkleed door de straten te trekken? Na de Halloween tocht kan je lekkere soep bij iemand komen eten of pompoenen uithollen en versieren? Of een griezelige film zien? Wat denk je? Vaak organiseren scholen ook een Halloweentocht, of is er een tocht in je gemeente. Check de website van je stad of gemeente/dorp maar eens. Geen idee of het in tijden van Corona natuurlijk allemaal kan doorgaan…

Verkleden

E5B55121 87A7 4164 ABC3 FF89D8F7E32C 45C9CE70 58E2 473D 9C04 D3395796AAED 2 768x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Mijn kinderen vinden het superleuk om zich te verkleden. Ik heb voor hen twee pakjes (skeletten) gekocht en daar willen ze zelfs in slapen. Kinderen vinden het geweldig om zich te verkleden. Wist je dat verkleden en rollenspelen ook goed zijn voor hun ontwikkeling? Natuurlijk moet je wel een beetje oppassen met de leeftijd van je kinderen. Ze kunnen namelijk wel eens heel bang worden als jij een uitermate griezelig masker opzet. Bij FUN kan je leuke verkleedpakjes vinden tijdens deze periode.

Slaappartijtje

Misschien wil je wel samen met vriendjes en vriendinnen Halloween vieren? Waarom eens geen griezelige sleep-over houden? Met leuke Halloween treats, films, spelletjes, knutselmogelijkheden enz… Dat wordt leuk!

Halloween play date

Wij organiseerden eens met enkele mama’s en papa’s van de klas een play date waarbij de kinderen verkleed mochten komen. Dit deden we in een binnenspeeltuin. Superleuk voor de kinderen en helemaal niet eng… Ze kennen elkaar, het is laagdrempelig en wie liever niet verkleed wou komen moest dat helemaal niet doen.

Gezelschapsspelletjes spelen met griezelige hapjes

Maak het thuis super griezelig en tegelijk gezellig en speel leuke gezelschapsspelletjes met je kinderen. Maak griezelige pompoensoep, chocolademelk of maak wat griezelige hapjes klaar. Wedden dat je kinderen dit kei spannend en leuk gaan vinden? Vaak verkopen ze in supermarkten chips en koekjes in de vorm van spookjes, vleermuizen enz…

Sensopatische activiteit

Je kan ook sensopatische Halloween activiteiten doen waarbij het spelen telt en niet het resultaat.  Voorbeelden:

  • Maak een bak vol gekookte en gekleurde spaghetti en laat ze spinnetjes en oogballen graaien.
  • Gooi wat ongekookte Halloween pasta in een doos en geef hen wat potjes.
  • Slijm met oogballen erin is ook leuk 😉
  • Klei met oogjes en toebehoren speelt ook tot de verbeelding
  • Scheerschuim is ook een leuke. Kleur hem zwart en oranje en steek er dingen in

2. Halloween spelletjes

Om zelf te maken…

bloedstollend blikkenspel a - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Je kan ook altijd leuke spelletjes spelen met je kinderen. Ik vond enkele leuke Halloween spelletjes op de blog van FUN, waaronder een Halloween Bingo, hoedenspel, blikkenspel enz…

… om te kopen …

550x823 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Je hebt ook spelletjes in thema Halloween natuurlijk. Zo hebben wij SmartGames Ghost hunters.
Je kan deze hier vinden

3. Halloween knutselen

Een griezelige voeldoos maken

Niets zo spannend dan met je handen ergens inzitten en niet weten wat je vastneemt. Maak een griezelige voeldoos samen of voor je kinderen en laat ze raden wat er allemaal inzit. Wie kan het meeste raden?

Eenvoudige spookjes en vleermuizen

Met WC-rolletjes kan je heel makkelijk spookjes en vleermuizen maken. Ideaal voor de jongste kinderen. Knutselen is toch oh zo leuk? Ook met een afdruk van handen of voeten kan je makkelijk spoken en spinnen maken.

Halloween suncatcher

Ik maakte met mijn kinderen een Halloween suncatcher op een heel eenvoudige manier. Kleven zonder lijm en een superleuk resultaat. Met de uitgesneden stukken maakten we op een andere manier een spook en pompoen.

201238AD BCA7 4381 A2C9 AF03C2219161 768x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Nog meer griezelig knutselen

Ga naar Pinterest en typ Halloween in. Geloof mij, er zal wel iets tussenzitten dat je kan maken met je lieverds. Heb je nog een kleine dreumes? Geen probleem , die kunnen ook mee doen. Wat vind je van dit bijvoorbeeld? Dit kan je perfect met de kleinsten doen. Ik de klas hebben we vleermuizen geknutseld van wc-rolletjes. Maak het zo moeilijk als je zelf wil. Of geef wat verschillende soorten materiaal, wiebelogen en laat hen een monster knutselen.

halloween - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Bruisballen maken met griezelige dingen in

Je kan gemakkelijk samen met je kinderen zelf bruisballen maken als je de juiste ingrediënten hebt. Steek er wat kleine spinnetjes in of maak ze oranje en je hebt een Halloween bruisbal. Hoort toch ook wel bij de leukste Halloween activiteiten!

 

4. Halloween traktaties

Ook fijn zijn griezelige traktaties. Ik maakte zowel gezonde als zoete traktaties enkele dagen geleden. Klik op de afbeeldingen om naar het artikel en de receptjes te gaan. ENJOYYYYY! Welke vinden jullie de leukste?

20x originele 14 2 1 683x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

20x originele 15 2 683x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

5. Halloween uitstappen

Tijdens de griezeligste periode van het jaar veranderen onze favoriete pretparken en musea ook helemaal in Halloween Theme. Ook zijn er vaak workshops, vertellingen en tochten te doen. Deze pretparken doen alvast mee… WARNING: sommige pretparken geven een richtlijn van leeftijd op hun website. Sommige delen zijn pas toegankelijk voor kinderen vanaf 12 of 14 jaar. Ken je eigen kinderen zou ik zeggen: zijn ze snel bang, dan raad ik een bezoekje af…

Bellewaerde

Wat? 

Halloween ziet er helemaal anders uit in Bellewaerde, want dit jaar zijn jullie kinderen zélf de hoofdpersonages van dit griezelfeest! Alle heksjes, spookjes, kleine trollen en mini-mummies zijn welkom voor een superspannende Trick or Treat-tocht!

Bellewaerde biedt een gezellig griezelige halloweenervaring vol avontuur met jouw gezin! Haal dus jullie spannendste, griezeligste of grappigste halloweenkostuum uit de kast en kom verkleed of geschminkt naar Bellewaerde en neem deel aan deze leuke halloweenwandeling.

Beleef spannende avonturen in Bellewaerde tijdens Halloween. Ga op Trick or Treat van 10 oktober tot 8 november en beleef de ultieme daguitstap met je gezin.

Wanneer? van 10 oktober tot 8 november

fiestamortal 1 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Plopsaland

Wat? Tijdens de Halloween Scare Nights kun je gratis een kijkje nemen in de spookhuizen Freak Circus en Camping ’t Zonnetje. Griezelfans kunnen ook wandelen in de nieuwe Black Swamp-zone, vol piratenzombies. In Heidiland kom je gekke houthakkers tegen in de scare zone Lumberjack.

Wanneer? 12,19 en 26 oktober en 2 november.

 

freak circus 0 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Bobbejaanland

Wat? Hier kan je griezelen in 6 spookhuizen, 3 scare zones, tijdens 2 shows en 5 nocturnes. Nieuwigheid: spookhuis Yummy, gebaseerd op de eerste Vlaamse zombiefilm.

Wanneer? Vanaf 17 oktober tot en met 8 november.

Beelden scarezones CircusCarnivale - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

Toverland

Wat? Wanneer de zon is weggezakt, komen de meest angstaanjagende gedaantes tot leven in Toverland. Durf je nog wel? Houd je hart vast, want er staan je 14(!) Halloween Nights te wachten. Alles is in de overtreffende trap: meer karakters, grotere scare zones en meer experiences! Verzamel al je moed maar bij elkaar, want dat zul je nodig hebben.

Wanneer?19:00 – 23:00 / 9 én 10 okt. / 16 t/m 18 okt. / 20 t/m 24 okt. / 30 én 31 okt. / 6 én 7 nov. 2020

 

Disneyland Parijs

Wat? Een ontmoeting met verschillende schurken van Disney en de ontdekking van een nieuwe dimensie in de The Twilight Zone Tower of Terror in Walt Disney Studios. Of kijk uit naar de Phantom Manor van Mickey Mouse tijdens de beroemde parade.

Wanneer? Vanaf 26 september tot en met 1 november

n032722 2026oct21 world halloween maleficent 16 9 small - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

Parc Astérix

Wat? Peur sur le Parc bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd met een leuke nieuwigheid voor griezelfans: het spookhuis Catacombes. Verder zijn er allerlei activiteiten, ingedeeld volgens de mate waarin ze schrik aanjagen.

Wanneer? Van 3 oktober tot 1 november.

 

Europapark

Wat? Verwacht je aan een spookachtige sfeer door de decoraties – van duizenden pompoenen tot strobalen – in het pretpark en griezels die je verwelkomen. Daarnaast kan je naar shows, in attracties en naar nocturnes in Halloween-thema.

Wanneer? Vanaf 26 september tot en met 8 november

Workshops enzo

Wist je dat er in jouw gemeente enorm veel dingen worden georganiseerd zoals tochten, workshops en meer tijdens Halloween? Ga eens op zoek naar die zaken. Op de website van je gemeente, op google of bij Uit met vlieg bijvoorbeeld.

6. Halloween speelgoed

Lego Hidden Side

Ben je op zoek naar leuk speelgoed waar een griezelig kantje aan zit? Heb je dan de nieuwe LEGO HIDDEN SIDE al gezien? De kinderen maken iets met lego en door middel van een gratis APP komt alles griezelig tot leven! LEGO Hidden Side™ biedt kinderen alle voordelen van het LEGO doe- en denkspel, terwijl ze ondertussen de kans krijgen om een spannende nieuwe technologie uit te proberen. Zowel met als zonder de AR-app kunnen kinderen bouwen, spelen en opnieuw bouwen en een GRIEZELIG fijne tijd beleven.

F82EDC3D FE82 4D95 B48A 555ED82D57A3 768x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Je vindt de sets hier

7. Halloween boeken

Er bestaan wel wat Halloween prentenboeken en leesboeken voor kinderen. Ik maakte er enkele dagen geleden een artikel van. Klik op de afbeelding om naar de leuke boeken te gaan.

20x originele 14 2 2 683x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

8. Halloween films en series

Griezelig netflixen

Zet je gezellig voor de televisie, ofwel met het gezin ofwel met wat kids. Trakteer op griezelige snoepjes en lekkernijen en kijk naar een film. Op Netflix kan je de volgende griezels zien… Ook de nieuwe Cory Carson serie van VTech voor kleine kinderen is in thema Halloween.

maxresdefault - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

halloween2 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

9. Pin it please

Onthouden voor volgend jaar? Pin het dan op Pinterest 🙂

20x originele 16 2 683x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Wat gaan jullie doen ? Leuke Halloween activiteiten gepland tijdens de herfstvakantie? Ik hoor het graag. 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply