Unicorns & Fairytales
halloween activiteiten en Halloween uitstappen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Fantasie museum My life Op stap pretparken Spelen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties

Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Halloween, een overgewaaid “feest” naar onze contreien. Halloween is overgewaaid uit de US en tegenwoordig wordt dit ook niet meer overgeslagen in de scholen. Ook de winkels en TV-zenders splelen daar goed op in. Verkleedkledij, snoep, decoratie en films… Voor ieder wat wils en vooral voor de dapperen onder ons. Sommigen vinden al dat griezelen maar niets.  Ik zet voor jou graag enkele Halloween activiteiten en Halloween uitstappen met kinderen op een rijtje die je in de herfstvakantie/tijdens Halloween zeker wel eens een keer kan uitproberen.

1. Halloween activiteiten met kinderen

Trick or treat 

Bij ons komen de kinderen aan de deur bellen. Verkleed… Maar eigenlijk zit dat hier nog niet echt ingeburgerd. Wat je wel kan doen is afspreken met wat buren dat de kleine bengels mogen komen bellen en dat de buren lekkers hebben ? Want ik zou niet graag de grumphy buren pesten met kinderen die steeds komen aanbellen. Niet iedereen is even sociaal ingesteld you know 😉

Halloween tocht 

Is het niet leuk om met vrienden en hun kinderen en wat (zelfgemaakte) lantaarns, verkleed door de straten te trekken? Na de Halloween tocht kan je lekkere soep bij iemand komen eten of pompoenen uithollen en versieren? Of een griezelige film zien? Wat denk je? Vaak organiseren scholen ook een Halloweentocht, of is er een tocht in je gemeente. Check de website van je stad of gemeente/dorp maar eens.

Verkleden

Mijn kinderen vinden het superleuk om zich te verkleden. Ik heb voor hen twee pakjes (skeletten) gekocht en daar willen ze zelfs in slapen. Kinderen vinden het geweldig om zich te verkleden. Wist je dat verkleden en rollenspelen ook goed zijn voor hun ontwikkeling? Natuurlijk moet je wel een beetje oppassen met de leeftijd van je kinderen. Ze kunnen namelijk wel eens heel bang worden als jij een uitermate griezelig masker opzet.

Slaappartijtje 

Misschien wil je wel samen met vriendjes en vriendinnen Halloween vieren? Waarom eens geen griezelige sleep-over houden? Met leuke Halloween treats, films, spelletjes enz…

Halloween play date 

Wij organiseren met enkele mama’s en papa’s van de klas een play date waarbij de kinderen verkleed mogen komen. Dit doen we in een binnenspeeltuin. Superleuk voor de kinderen en helemaal niet eng.

Gezelschapsspelletjes spelen met griezelige hapjes

Maak het thuis supergriezeling en tegelijk gezellig en spel leuke gezelschapsspelletjes met je kinderen. Maak griezelige pompoensoep, chocolademelk of maak wat griezelige hapjes klaar. Wedden dat je kinderen dit kei spannend en leuk gaan vinden? Vaak verkopen ze in supermarkten chips en koekjes in de vorm van Halloween vormen.

Sensopatische activiteit

Je kan ook sensopatische Halloween activiteiten doen waarbij het spelen telt en niet het resultaat.  Voorbeelden:

 • Maak een bak vol gekookte en gekleurde spaghetti en laat ze spinnetjes en oogballen graaien.
 • Gooi wat ongekookte Halloween pasta in een doos en geef hen wat potjes.
 • Slijm met oogballen erin is ook leuk 😉
 • Klei met oogjes en toebehoren speelt ook tot de verbeelding
 • Scheerschuim is ook een leuke. Kleur hem zwart en oranje en steek er dingen in

2. Halloween spelletjes

Om zelf te maken…

bloedstollend blikkenspel a - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Je kan ook altijd leuke spelletjes spelen met je kinderen. Ik vond enkele leuke Halloween spelletjes op de blog van FUN, waaronder een Halloween Bingo, hoedenspel, blikkenspel enz…

Om te kopen…

 

3. Halloween knutselen

Een griezelige voeldoos maken

Niets zo spannend dan met je handen ergens inzitten en niet weten wat je vastneemt. Maak een griezelige voeldoos samen of voor je kinderen en laat ze raden wat er allemaal inzit. Wie kan het meeste raden?

Eenvoudige spookjes en vleermuizen

Met WC-rolletjes kan je heel makkelijk spookjes en vleermuizen maken. Ideaal voor de jongste kinderen. Knutselen is toch oh zo leuk? Ook met een afdruk van handen of voeten kan je makkelijk spoken en spinnen maken.

Halloween suncatcher

Ik maakte met mijn kinderen een Halloween suncatcher op een heel eenvoudige manier. Kleven zonder lijm en een superleuk resultaat. Met de uitgesneden stukken maakten we op een andere manier een spook en pompoen.

201238AD BCA7 4381 A2C9 AF03C2219161 768x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Nog meer griezelig knutselen 

Ga naar Pinterest en typ Halloween in. Geloof mij, er zal wel iets tussenzitten dat je kan maken met je lieverds. Heb je nog een kleine dreumes? Geen probleem , die kunnen ook mee doen. Wat vind je van dit bijvoorbeeld? Dit kan je perfect met de kleinsten doen. Ik de klas hebben we vleermuizen geknutseld van wc-rolletjes. Maak het zo moeilijk als je zelf wil. Of geef wat verschillende soorten materiaal, wiebelogen en laat hen een monster knutselen.

halloween - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Bruisballen maken met griezelige dingen

Je kan gemakkelijk samen met je kinderen zelf bruisballen maken als je de juiste ingrediënten hebt. Steek er wat kleine spinnetjes in of maak ze oranje en je hebt een Halloween bruisbal.

 

4. Halloween traktaties

Ook fijn zijn griezelige traktaties. Ik maakte zowel gezonde als zoete traktaties enkele dagen geleden. Klik op de afbeeldingen om naar het artikel en de receptjes te gaan. ENJOYYYYY! Welke vinden jullie de leukste?

20x originele 14 2 1 683x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

20x originele 15 2 683x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

5. Halloween uitstappen

Tijdens de griezeligste periode van het jaar veranderen onze favoriete pretparken en musea ook helemaal in Halloween Theme. Ook zijn er vaak workshops, vertellingen en tochten te doen. Deze pretparken doen alvast mee… WARNING: sommige pretparken geven een richtlijn van leeftijd op hun website. Sommige delen zijn pas toegankelijk voor kinderen vanaf 12 of 14 jaar. Ken je eigen kinderen zou ik zeggen: zijn ze snel bang, dan raad ik een bezoekje af…

Bellewaerde

Wat? Tijdens het jaarlijkse Fiësta Mortal zitten verschillende attracties in een griezelig jasje. Nieuwigheden: de show Immortality en het spookhuis Fantasylum.

Wanneer? Halloween Nights: 13, 20, 27, 28, 29 & 30 oktober en 3 november. Mortal Nocturnes: 12, 19, 26 & 31 oktober en 1 & 2 november.

Prijs? 31 euro voor kinderen kleiner dan 1.40 meter, 36 euro voor grotere bezoekers tijdens de nocturnes. 40 euro voor de Halloween Night.

fiestamortal 1 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Walibi

Wat? In Walibi vind je ook hier in 9 spookhuizen, 6 scare zones, tijdens 4 shows en 9 nocturnes. Check zeker de nieuwigheid: Mystica van illusionist Aaron Crow.

Wanneer? 12,13,19 en 20 oktober en vanaf25 tot en met 31 oktober.

Prijs? Vanaf 25 euro

Plopsaland

Wat? Tijdens de Halloween Scare Nights kun je gratis een kijkje nemen in de spookhuizen Freak Circus en Camping ’t Zonnetje. Griezelfans kunnen ook wandelen in de nieuwe Black Swamp-zone, vol piratenzombies. In Heidiland kom je gekke houthakkers tegen in de scare zone Lumberjack.

Wanneer? 12,19 en 26 oktober en 2 november.

Tickets? Vanaf 12.50 voor kinderen tot 1 meter en 70-plussers. 36,99 euro voor wie groter is dan 1 meter.

freak circus 0 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Bobbejaanland

Wat? Hier kan je griezelen in 6 spookhuizen, 3 scare zones, tijdens 2 shows en 5 nocturnes. Nieuwigheid: spookhuis Yummy, gebaseerd op de eerste Vlaamse zombiefilm.

Wanneer? Vanaf woensdag 16 oktober tot en met zondag 10 november.

Prijs? Vanaf 23,50 euro

Olmense Zoo

Wat? Wandelingen door het park in een typische Halloweensfeer.

Wanneer? Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober.

Prijs? Dagtickets voor het park en griezeltocht voor een kind kosten 12 euro, volwassenen betalen 15 euro.

2019 halloween online web vs01 776e29af0506459bd6ce56ddbfa52dab - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

Pairi Daiza

Wat? Hier vier je Halloween tussen de gekostumeerde artiesten en ook tijdens de ‘wandeling van de liggende figuren’. Dit is een videoprojectiespel op de Abdijtoren en zijn ruïnes waarin spoken van drie liggende figuren je meenemen op reis door de ‘dramatische geschiedenis’ van het domein.

Wanneer? Vanaf zaterdag 26 oktober tot 03 november 2019.

Prijs? Entree Volwassene tussen 12 en 59 jaar, 34 euro.

 

Toverland

Wat? Ook dit jaar heerst de meest donkere magie over héél Toverland! Duistere gedaantes, griezelige karakters en enge verschijningen weten je in alle themagebieden te vinden. Ontdek meer over de 5 scare zones, 2 spookhuizen, het spannende doolhof en unieke walkthrough experience!

Wanneer? 12, 15, 16, 17, 18, 19, 25 & 26 oktober – 18.30 t/m 23:00 – Adviesleeftijd: vanaf 12 jaar

Prijs? 31 (online) euro per volwassene en 23 euro voor kinderen

csm Morgana 2019 middel d1dbb32f92 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Disneyland Parijs

Wat? Een ontmoeting met verschillende schurken van Disney en de ontdekking van een nieuwe dimensie in de The Twilight Zone Tower of Terror in Walt Disney Studios. Of kijk uit naar de Phantom Manor van Mickey Mouse tijdens de beroemde parade.

Wanneer? Vanaf 28 september tot en met 3 november

Prijs? Vanaf 56 euro voor volwassenen, 51 euro per kind tot 11 jaar.

 

Parc Astérix

Wat? Peur sur le Parc bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd met een leuke nieuwigheid voor griezelfans: het spookhuis Catacombes. Verder zijn er allerlei activiteiten, ingedeeld volgens de mate waarin ze schrik aanjagen.

Wanneer? Van 5 oktober tot 3 november.

Prijs? Toegang kind tot 11 jaar 43 euro, toegang volwassene 51 euro.

d pa banquetgaulois header 1440x492 1 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Europapark

Wat? Verwacht je aan een spookachtige sfeer door de decoraties – van duizenden pompoenen tot strobalen – in het pretpark en griezels die je verwelkomen. Daarnaast kan je naar shows, in attracties en naar nocturnes in Halloween-thema.

Wanneer? Vanaf 28 september tot en met 3 november 2019

Prijs?  47 euro per volwassene.

 

Speelgoedmuseum Mechelen

Wat? In het speelgoedmuseum van Mechelen kan je meedoen aan enkele leuke Halloween Workshops. Zo kan je griezelige kostuums maken voor Barbie en Ken, een toverdrankje brouwen enz…

Wanneer? Vanaf 28 september tot en met 3 november 2019

Prijs? Volwassenen: 9,80 euro, Kinderen (3-12j): 7,30 euro, Op vertoon van studentenkaart: 8,80 euro, 65+: 8,80 euro

paige cody toverdrank - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Workshops enzo

Wist je dat er in jouw gemeente enorm veel dingen worden georganiseerd zoals tochten, workshops en meer tijdens Halloween? Ga eens op zoek naar die zaken. Op de website van je gemeente, op google of bij Uit met vlieg bijvoorbeeld.

6. Halloween speelgoed

Lego Hidden Side

Ben je op zoek naar leuk speelgoed waar een griezelig kantje aan zit? Heb je dan de nieuwe LEGO HIDDEN SIDE al gezien? De kinderen maken iets met lego en door middel van een gratis APP komt alles griezelig tot leven! LEGO Hidden Side™ biedt kinderen alle voordelen van het LEGO doe- en denkspel, terwijl ze ondertussen de kans krijgen om een spannende nieuwe technologie uit te proberen. Zowel met als zonder de AR-app kunnen kinderen bouwen, spelen en opnieuw bouwen en een GRIEZELIG fijne tijd beleven.

F82EDC3D FE82 4D95 B48A 555ED82D57A3 768x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

7. Halloween boeken

Er bestaan wel wat Halloween prentenboeken en leesboeken voor kinderen. Ik maakte er enkele dagen geleden een artikel van. Klik op de afbeelding om naar de leuke boeken te gaan.

20x originele 14 2 2 683x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

8. Halloween films en series

Griezelig netflixen 

Zet je gezellig voor de televisie, ofwel met het gezin ofwel met wat kids. Trakteer op griezelige snoepjes en lekkernijen en kijk naar een film. Op Netflix kan je de volgende griezels zien…

halloween2 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

 

9. Pin it please

Onthouden voor volgend jaar? Pin het dan op Pinterest 🙂

20x originele 16 2 683x1024 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Wat gaan jullie doen tijdens Halloween? Leuke activiteiten gepland tijdens de herfstvakantie? Ik hoor het graag. 

 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

  Is er in de familie of vriendenkring een baby geboren? Leuk! Je komt meestal niet met lege handen op kraambezoek....

  Sluiten