Unicorns & Fairytales
DIY pompoen - unicorns & fairytales
DIY

DIY | Decorate your pumpkin

Decoratie nodig? Het is herfst en dan kan je mooi decoreren met pompoenen. Maar wat als je er nou eens andere wil? Ik ben niet zo voor oranje in het interieur dus ik dacht… ik ga mijn pompoen “pimpen”. Ik had enkele mooie voorbeelden gezien op Instagram en Pinterest en ging aan de slag. Uiteindelijk vind ik mijn versie best geschikt voor de feestdagen…

 

Kies een pompoen en een leuk kleurtje verf naar keuze

Kies enkele mooie pompoenen. Ik heb er eentje genomen die ik nog had liggen in mijn ijskast. Eigenlijk wou ik een veel mooiere maar ik had natuurlijk geen geduld. Bovendien wou ik ook eerst eens testen. Ik nam dus maar een pompoen die esthetisch iets minder mooi is. Ik gebruikte Mathys verf wit en grijs en ging aan de slag. Natuurlijk kan je ook een valse pompoen nemen, dan ben je ook zeker dat die mooi blijft.

DIY pompoen - unicorns & fairytales

 

Schilderen maar!

Nu is het eigenlijk heel makkelijk: schilderen natuurlijk. Ik schilderde de pompoen eerst helemaal wit en deed er nog een tweede laag over. Wacht voldoende tot de eerste laag droog is. Nadien kan je nog met een ander kleurtje werken ook. Ik wist niet zo goed wat het ging worden dus ik ben eigenlijk gewoon begonnen. Wil je een blinkend effect? Gebruik dan zeker vernis. Of lakverf misschien? Je kan ook een leuk effect creëren als je de pompoen eerst uitholt en er leuke inkervingen in maakt. Wanneer je er dan een lichtje in plaatst geeft het extra veel sfeer. Ideaal tijdens Halloween.

DIY pompoen - unicorns & fairytales DIY pompoen - unicorns & fairytales

 

Decoreren!

De laatste stap: decoreren. Ofwel laat je het in de kleuren die je wou, ofwel versier je nog met andere spullen. Ik had nog wel wat leuke glitterbloemetjes dus ik kleefde die er mee op. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat mijn pompoen net een kerstpompoen was geworden. Je kan ook met een acrylstift werken, volgens mij is dat zelfs nog mooier!

DIY pompoen - unicorns & fairytales

 

Inspiratie?

Wie echt aan de slag wil gaan kan best eens wat inspiratie op doen op mijn Pinterest pagina “DIY decorating pumpkin“. Onderstaand voorbeeld komt van Jolenescrafting.org en past helemaal bij mijn blog, nietwaar?

DIY decorate pumpkin - unicorns & fairytales

 

Hebben jullie al eens een pompoen versierd? Ik ben benieuwd! Stuur gerust een fotootje door of laat het in de comments weten.

 

X0X0 Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply