Unicorns & Fairytales
zelf pasta kleuren - unicorns & Fairytales
DIY Knutselen My life Sensopatisch speelgoed Spelen

Gekleurde pasta en rijst maken en er leuke activiteiten mee doen! Makkie!

Het stond hoog op mijn TO DO lijstje van uit te proberen sensopatische activiteiten: zelf pasta kleuren en rijst kleuren met voedingskleurstof. Voor kinderen is dat oh zo leuk. Ik geef ze al langer sensory bins met rijst, maar nooit kleurde ik het omdat je dit even moet laten trekken. Maar nu we toch activiteiten zochten, kon ik het evengoed samen met hen doen. Wij gingen dus samen aan de slag en maakten zelfs kettingen van pasta!

Zelf pasta kleuren

Er zijn veel mensen die mij vroegen hoe je zelf pasta kan kleuren. Of rijst kleuren … Het is heel makkelijk. Ik leg je graag de manier uit hoe wij het deden. Je kan pasta kleuren met voedingskleurstof, natuurlijke kleurstof, verf en ecoline. Wij gebruiken voedingskleurstof… Ook heb je azijn nodig, zodat de kleuren in de pasta trekken en blijven zitten.

Benodigdheden; 

  • ongekookte rijst / pasta 
  • witte azijn 
  • voedingskleurstof / verf / ecoline 
  • zakjes of bokalen 
  • bakpapier / bord / schotel / …

Koop hier voedingskleurstof

 

zelf pasta kleuren - unicorns & Fairytales

Zo doe je het:

Verdeel de hoeveelheid pasta of de rijst die je wil kleuren in verschillende bokalen of zakjes. Doe er een scheutje kleurstof (of verf/ecoline) bij en zeker 3 eetlepels azijn. Goed mengen en even laten trekken. Niet té lang natuurlijk, anders wordt je pasta wak. Haal ze even door de zeef indien er teveel vloeistof inzit en laat drogen op bakpapier, karton of een bord. Geen keukenrol of papier want dan hangen er nog stukjes papier aan na het drogen (dat hadden wij dus)

zelf pasta kleuren - unicorns & Fairytales

zelf pasta kleuren - unicorns & Fairytales

zelf pasta kleuren - unicorns & Fairytales

Gekookte pasta kleuren

Wij hebben gedroogde pasta gekleurd, maar je kan natuurlijk ook gekookte pasta kleuren. Ook erg leuk voor de kinderen!  Je laat dan even de pasta koken wat kleurstof en een flinke scheut olie zodat de pasta niet aan elkaar gaat kleven. Vervolgens giet je hem af met koud water en je kan de pasta ook enkele uurtjes in koud water laten staan. Nadien is hij klaar om te spelen. De kinderen gaan dit heerlijk vinden.

Mooie kralenketting maken

zelf pasta kleuren - unicorns & Fairytales

zelf pasta kleuren - unicorns & Fairytales

Na het kleuren van de grote pasta buizen maakten we leuke kettingen. Goed voor de fijne motoriek en leuk als cadeautje voor oma of mama, vind je niet? Het is toch bijna moederdag! Gewoon de gekleurde pasta nemen, een koord en rijgen maar!!

lees ook: Hapjes en lekkers voor Valentijn of moederdag

of: 10 originele moederdag cadeaus om zelf te maken

Gekleurde rijst in de sensory bin 

Ook heel leuk is om je kinderen een bak met gekleurde rijst en allerlei schepjes en potjes te geven. Mega leuk! Oké, toegeven, binnen de 5 seconden liggen de rijstkorrels niet meer netjes én… doe het op een plek waar je het niet erg vindt dat de rijstkorrels op de grond terecht komen. Buiten of binnen waar je het makkelijk kunt opvegen. Have fun! 

zelf pasta kleuren - unicorns & Fairytales

zelf rijst kleuren - unicorns & Fairytales

Handig

20+ Verkoelende sensorische wateractiviteiten voor kinderen

Natuurkroon, armband en masker maken

Zonnebloemen en bonen onderzoeken op een educatieve & leuke manier!

 

TIP: Mijn boek SPEEL!

Met mijn boek gaan jouw kinderen weer kunnen spelen. Met out of the box speelideetjes die je zowel buiten als binnen kunt doen, gericht op zoveel mogelijk zintuigelijke prikkels en net dat tikkeltjes educatief… want spelen is leren! Met printables, voorbeelden, extra speeltips en meer.

Hier vind je mijn boek SPEEL!

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

 

Pin it 

Zelf pasta kleuren of rijst kleuren is kei leuk. Ga jij het ook eens doen? 

zelf rijst kleuren - unicorns & Fairytales

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply