Unicorns & Fairytales
sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales
creatief Educatief knutselen feestdagen My life sensory play Spelen STEM

Sensory play rond Halloween + gratis printables

Knutselen, sensorische activiteiten rond Halloween en educatieve printables. We kunnen er weer een heus feestje van maken! Met deze 10 leuke tips kan je werken rond Halloween met kinderen. Want sensory play is dikke fun en erg goed voor de ontwikkeling. Welke vind jij de leukste? 

1. Halloween sensory bin

Sensorische activiteiten rond Halloween met kinderen, dan denk ik meteen aan een sensory bin! Je kan er allerlei kanten mee uit. Ik maakte een pompoen met gekleurde rijst en kikkererwten. Ik kocht kleine spinnetjes en accessoires en legde dit naast de pompoen. Met de gratis printable die je kan downloaden op het einde van dit artikel, kan je activiteiten doen. Zo kan je ook woorden, prenten, spinnetjes, letters en cijfers of losse parts verstoppen in de rijst. Daar kunnen ze mee rekenen, woorden vormen en meer.

Ik heb ook nog een gratis printable rond de HERFST!

sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales

lees ook: Leren tellen? Leuke speelse teloefeningen in de herfst met (natuurlijke) materialen

2. Frankenstein Ookbleck

Niets zo leuk als OOBLECK. OO-what? Niets anders dan water met maïszetmeel mengen en dan krijg je een substantie die vast en lopend tegelijkertijd is. Mega interessant voor de meeste kinderen en wel superkliederig. Zet je kind eventueel met sensory bin en al in bad, leg er een zeil onder of bij goed weer: doe het buiten 😉  Leg er schepjes, spinnetjes en oogballen in en have fun!

sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales

3. Heksenbrouwsel

Brouwsels maken, ze doen het allemaal supergraag! Je kan al makkelijk een heksensoep of heksenbrouwsel maken met gekleurd water en allerlei griezelige of vieze dingen in. Je kan het ook laten bruisen. Het staat eigenlijk in mijn boek dat binnenkort uit komt… hoe je deze magische brouwsels maakt. Een van de manieren is baking soda gebruiken en azijn om het te laten bruisen! Ook de azijn kan je kleuren. Een andere manier staat in het boek.

sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales

4. Bloody Sensory Tube

Een sensory bottle is super leuk om te maken. Je kan er een bloody versie van maken door het flesje te vullen met olie en een klein  beetje water. Voeg er rode voedingskleurstof in gelvorm aan toe en klaar! Je kan er ook nog kleine oogjes, spinnetjes of andere zaken insteken. Lijm het dopje toe met superglue of een lijmpistool en klaar…

sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales

5. Halloween speeldeeg

Wij maken ontzettend vaak zelf speeldeeg. Je kan dit MEGA FANTASTISCH SPEELDEEG RECEPT gebruiken en er pumpkin spice kruiden aan toevoegen bij de bloem. Geeft een extra sensopatische toets! Doe er oranje voedingskleurstof bij en  je hebt de beste speeldeeg ooit! Je kan de werkwijze (cook!)  van deze PUMPKIN SPICE SPEELDEEG gebruiken om lekker ruikende playdough te hebben.

lees ook: DIY // Herfst Play Dough Kit

sensory play herfst - unicorns & fairytales

6. Spinnenweb maken in het bos

Beetje actiever? Ga naar het bos, neem touw mee en span een spinnenweb parcours. Kan je er door zonder de draden te raken? Veel succes!

lees ook: 60 tips & activiteiten tijdens buitenlesdag, ook voor thuis, want leren doen we overal en altijd!

7. Voelbox

Neem een grote doos. Maak er twee gaten in waar je je handen in kunt stoppen en steek in de doos een ovenschotel of bordje met steeds iets waaraan de kinderen moeten voelen. Wat voelen ze? Griezelig eh!

8. Halloween ornamenten

Naast het beste speeldeeg recept heb ik ook een geweldig zoutdeeg recept !  Daar kan je, met zaden en pitten, leuke Halloween ornamenten maken. Je hoeft alleen het zoutdeeg te maken, de zaadjes erin te steken en de ornamenten laten drogen. Wil je ze liever schilderen en vernissen? Dat kan ook als ze volledig droog zijn.

sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales

9. Gekookte spaghetti

Je kan makkelijk spaghetti kleuren en koken. Kook daarvoor je spaghetti in gekleurd water. Je kan het kleuren met voedingskleurstof of natuurlijk ook met bepaalde groenten. Indien je het kookt in rodekool water kan je met citroensap de kleur doen veranderen. Ook met azijn zal je een andere kleur verkrijgen en met baking soda ook! Probeer maar eens!

10. Pompoen eruptie

Maak een pompoen leeg en maak er soep van. Snijd een gezicht uit de pompoen en vul de bodem met baking soda. Maak een mengeling van azijn en kleurstof, of als je poedervorm hebt kan je dit meteen onder de baking soda doen. Zodra je het azijn (en eventueel zelfs een klein scheutje afwasmiddel) in de pompoen giet, zal er een eruptie ontstaan! Zo fascinerend. Je kan de hele werkwijze lezen in het artikel over PUMPKIN FIZZ PLAY!

Lees ook: Activiteiten voor kleine wetenschappers + printables

Halloween STEM activiteit - unicorns & fairytales

GRATIS Halloween printables

Natuurlijk heb ik voor jullie weer wat leuks! Ik maakte enkele Halloween printables die je kunt downloaden. Wil je meer tips en ideetjes zien die je kunt doen met je kinderen? Volg me dan via Instagram: OUT OF THE BOX PLAY 

sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales

DOWNLOAD JE GRATIS HALLOWEEN PRINTABLES

Nog wat meer Halloween leuks

Leuke en makkelijke originele knutselideetjes voor Halloween

Halloween Bento brooddozen maken doe je zo!

Gezonde(re) Halloween traktaties

Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

De leukste Halloween kinderboeken en prentenboeken

Nog meer Halloween boekentips voor kinderen!

Leuke (mierzoete) Halloween traktaties

 

Pin it

Vind je deze sensory activiteiten rond Halloween leuk? Pin ze dan.

sensory activiteiten Halloween - unicorns & fairytales

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply