Unicorns & Fairytales
gezonde halloween traktaties voor kinderen - unicorns & fairytales
Food Koken met kinderen lunch My life tussendoortjes en snacks

Gezonde(re) Halloween traktaties

Laatst ging ik aan de slag om leuke (zoete) Halloween traktaties te maken. Ik vind het fijn om feestjes en gezellige momenten te organiseren dus hoort Halloween daar voor mijn part ook bij. Alle redenen zijn voor mij goed om te feesten. Vandaag laat ik enkele gezonde Halloween traktaties zien omdat het natuurlijk niet altijd suiker en zoet moet zijn. Zelf ben ik niet zo’n fan van de mierzoete traktaties maar gezond is ook leuk en dat wil ik laten zien.

Gezonde Halloween traktaties

Waarom de keuze om ook gezonde Halloween traktaties te maken? Simpel, omdat ik vind dat groenten, fruit en gezondere varianten van koek ook wel bij een bewuste keuze versus feest kan horen. Vaak hebben we de neiging om tijdens een feest onze kinderen vol te proppen met snoep. Dat mag uiteraard wel eens, maar ik verkies toch ook het iets gezondere. Wat niet wegneemt dat ik mijn zoete treats van enkele dagen geleden niet leuk vind, integendeel.

lees: Leuke (mierzoete) Halloween traktaties

Maar goed, ik ging dus ook op zoek naar gezonde Halloween traktaties en vond enkele leuke ideetjes die ik weer zelf naar mijn hand zette. Here we go!

Spooky frozen Banana

gezonde halloween traktatie - unicorns & fairytales

Deze spookbanaan is gemaakt met Griekse yoghurt als omhulsel in plaats van witte chocolade. De banaan prikte ik op een stokje en dipte hem in de yoghurt. Heerlijk.  Ik smolt een beetje pure chocolade voor de mond en plaatste enkele suikeroogjes. Die oogjes kan je er natuurlijk nadien aflaten als je liever niet wil dat je kids deze opeten, of je maakt ze met kleine streepjes chocolade. Die oogjes komen van bij Funcakes. Je kan trouwens best bakpapier als onderlaag gebruiken. Ik zette de banaantjes in de diepvries. Na enkele uurtjes heb je een Frozen Spooky Banana die echt lekker is! Ik proefde hem zelf. Een gezond alternatief  voor een ijsje. Heerlijk toch?

Bloody milk

Halloween treat

Lust jouw kind graag warme melk en is hij niet snel bang? Maak van de melk bloed door er enkele druppeltjes rode voedingskleurstof in te doen. Smeer wat aan de randen van de kom en leg er griezelige marshmallows in! Alleen voor de durvers 😉

Babybel monsters

gezonde halloween traktatie - unicorns & fairytales gezonde halloween traktatie - unicorns & fairytales

Leuk als aperitief hapje of voor in de brooddoos. Doe het babybel omhulsel al een beetje van het kaasje en snij er tanden in. Dit lukt heel vlotjes. Kleef er ook wiebeloogjes op. Nu lijken het wel monsters!! Wedden dat je kind dit echt wel leuk gaat vinden?

Mummie fruit

gezonde halloween traktatie - unicorns & fairytales

Heb je nog een windel thuis? Omwind het favoriete fruit van je kind. Dat kan eender wat zijn eigenlijk. Kleef er weer oogjes op. Nu lijkt het wel een mummie! Spooky, right?

Mummie worstenbroodjes

halloween worstenbroodjes

Je kan ook een worstje omwikkelen met bladerdeeg en in de over bakken. Kei makkelijk en superlekker. Nadien kleef je de oogjes erop (eetbare lijm of eigeel) en klaar is kees. Deze zijn toch te schattig he? Gemaakt door mijn collega Kristin, die samen met mij een instagram account heeft met lekkere ideetjes: kidsfood and lunchbox.

Broodje met Spooky Cheese

Neem een donker broodje en snijd het open. Leg er dan een schelletje kaas op waaruit je griezelige ogen en een mond hebt gesneden. Smakelijk!

Groentenskelet

gezonde halloween traktatie - unicorns & fairytales

Maak een leuk skelet van allerlei groenten waarvan je kinderen houden. Eventueel kan je er worstjes bijvoegen ook maar als je het liever veggie houdt dan laat je ze achterwege. Wij maakten dit groenteskelet van selder, komkommer, tomaatjes, champignons, kaas, hummus, olijven en stokjes. Lekker!

(Griezelige) Mandarijn pompoentjes

gezonde halloween traktatie - unicorns & fairytales

Super easy DIY. Pel de mandarijntjes maar laat ze heel en steek er een stukje selder in. Nu lijken het wel mini pompoentjes. Wil je het mandarijntje in de brooddoos doen? Teken dat op de pel een griezelig gezichtje. Kei makkelijk, toch?

Paprika heads met wormen

halloween paprikahoofden - unicorns & fairytales

gevulde groenten - unicorns & fairytales

Maak gevulde paprika met spaghetti zoals in dit recept. Snijd op voorhand griezelige ogen en een mond in de paprika’s! Enjooooyyyyy!

 

Pompelmoes head

halloween recepten - unicorns & fairytales

Hol een pompelmoes uit, snijd er een gezicht in en vul met fruit. Easy peasy en mega veel vitamientjes!

Nog meer leuke receptjes

Vind jij het leuk om funny food te maken? Ben je geïnspireerd door deze gezonde halloween traktaties? Misschien vind je deze dingen dan ook wel leuk:

Lekkere en makkelijke Halloween receptjes om samen met je kinderen te maken

Vegan chocolate rolls

De FiskeKrab : maak zelf een heerlijke visburger

Heerlijke creatieve receptjes met vis waar je kids van smullen

Plukbrood of pull apart bread maken waarvan ook je kids smullen

Havermoutkoekjes maken op 3 verschillende manieren

Gezonde (kidsproof) smoothies maken in no time, een leuke verfrissing

 

Pin it

Vind je dit leuk? Pin het dan op Pinterest please

gezonde halloween traktaties voor kinderen - unicorns & fairytales

Wat vind je van mijn Gezonde Halloween traktaties voor kinderen? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply