Unicorns & Fairytales
plukbrood of pull apart bread - unicorns & fairytales
Food Koken met kinderen My life tussendoortjes en snacks

Plukbrood of pull apart bread maken waarvan ook je kids smullen

Wanneer je nog op zoek bent naar een leuke party snack of aanvulling voor een brunch dan kan ik je plukbrood of pull apart bread aanraden. Ik maakte even geleden een eerste testbrood en ze vielen in de smaak. Eigenlijk zijn er zoveel variaties op dit brood, je kan het naar eigen smaak maken. En zeker nu in deze tijden is gezelligheid eens zo leuk. Enjoy!

Plukbrood

Wat is nou in godsnaam pull apart bread of ook wel plukbrood? Nou, het is niet meer dan de naam doet vermoeden: je kan stukken uit het brood plukken. Speciaal, origineel en kei leuk (en niet te vergeten nog eens lekker ook). Wat je er ook instopt, het is allemaal goed. Ik ben zwaar aan het denken om plukbrood met choco en banaan te maken… Dat moet toch gewoon ook gaan? mmmm…

lees ook: Een gezellige lunch met kidsproof receptjes!

plukbrood of pull apart bread - unicorns & fairytales

Pull apart bread

Maar goed, we gingen dus testen of het ons zou lukken. We kregen bezoek en het leek me hét moment om deze snack te serveren omdat ik het Kerstfeest bij ons thuis “host” en daarvoor wat inspiratie aan het opdoen was. Indien dit lukte ging ik het sowieso terug serveren. Ik nam een klassiek recept met één van mijn lievelingskazen (Père Joseph), serano ham, tomaat en basilicum. Heerlijk. De smaak zat zeker goed!

lees ook: Meal preppen : handig om gezonde lunchboxen te vullen en tijdens een drukke werkweek

plukbrood of pull apart bread - unicorns & fairytales

plukbrood of pull apart bread - unicorns & fairytales

Heerlijke snack

Het werd echt een toppertje en met wat aanpassingen gaat die van Kerst nog beter zijn. Maar eerst en vooral vertel ik graag hoe je dit plukbrood ofwel pull apart bread maakt.

Nodig:

 • een rond brood (dat is het mooist) dat een iets stevigere kruin heeft
 • een scherp broodmes (wel echt belangrijk)
 • olie of boter
 • Père Joseph blok kaas
 • ham
 • trostomaatjes
 • basilicum

Zo maak je het: 

Neem je rond brood en snijd er inkepingen in zodat je een geruit patroon krijgt. Doe dit met een heel scherp mes want anders snijd je je broodkruin stuk. In veel recepten lees je dat je boter kunt gebruiken. Lekker. Maar ik deed het deze keer met olie. Giet wat olie tussen de spleten en stop het brood vol met stukjes kaas, ham, gesneden tomaatjes en basilicum.

Zet het brood voor ongeveer 15 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden: omwikkelen in aluminiumfolie, omwikkelen in bakpapier of in een vuurvaste schaal leggen. Ik wikkelde het pull apart bread in bakpapier.

Na 15 minuutjes haalde ik het brood er nog even uit en stopte er nog hier en daar wat kaas tussen om het dan nog 5 minuutjes verder in de oven te laten smelten. Nom nom!

lees ook: Naan maken samen met je kinderen

plukbrood of pull apart bread - unicorns & fairytales

plukbrood of pull apart bread - unicorns & fairytales

Top of flop?

Ik moet zeggen dat het lekker was.  Dit recept was yummie en viel ook in de smaak. Toch kan het nog beter. Volgende keer ga ik wel met bepaalde zaken rekening houden en ga ik nog dingen proberen zoals:

 • je kan het plukbrood echt wel volproppen
 • een lekkere dipsaus kan er ook wel bij
 • niet te zuinig zijn met olie
 • ik ga verder experimenteren met recepten en kruiden
 • ideetje: een 4 kazen pull apart bread maken
 • kleine plukbrood assortimenten maken met verschillende smaken
 • eens proberen met een langwerpig brood
 • ik ga de choco en banaan ook wel eens proberen…zalig

>>>> lees ook : lekkere eiermuffins (ook lunchbox proof)

plukbrood of pull apart bread - unicorns & fairytales

plukbrood of pull apart bread - unicorns & fairytales plukbrood of pull apart bread - unicorns & fairytales

Kende jij dit al? Ideetje? Volg je ons nieuw Instagram kanaal al ‘Kidsfood & Lunchbox‘ ? Daar kan je meer van deze leuke ideetjes opdoen. Deel jouw eigen leuk recept met #kidsfoodandlunchbox

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply