Unicorns & Fairytales
programmeren met kinderen en de Botley - unicorns & fairytales
My life

STEM / Leer kleine kinderen al coderen met de programmeerrobot BOTLEY

Kinderen leren programmeren en coderen vanaf jonge leeftijd heeft vele voordelen. Ze leren vooruit denken, probleemoplossend denken en nog veel meer. En dat is wat heel belangrijk is dezer dagen. Met de programmeerrobot BOTLEY kunnen kinderen vanaf 5 jaar al aan de slag gaan om eenvoudige algoritmes te maken. Kijk je even mee?

Kinderen leren programmeren

Waarom zou je kinderen leren programmeren op jonge leeftijd met de programmeerrobot BOTLEY? Wel, omdat het leuk is én omdat het goed is voor hun ontwikkeling. Ben je op zoek naar educatief speelgoed of naar STEM-activiteiten in de klas, dan ben ik fan van dit robotje. Hij ziet er cute uit en leert je kind, of de kinderen van de klas, enorm veel. Op een laagdrempelige manier kinderen in aanraking brengen met algoritmes en leren coderen draagt bij tot hun mogelijkheden om problemen op te lossen en vergt creativiteit. Ze denken na, moeten in gedachten stappen zetten en het nog juist uitvoeren. Indien er fouten zijn, moeten ze die eerst oplossen alvorens verder te kunnen gaan. Allemaal strategieën die ze nodig hebben in het leven. Met de Botley wordt het leuk! 

programmeerrobot Botley - unicorns & fairytales

Coderen met de programmeerrobot Botley

De programmeerrobot Botley is van het merk Learning Resources. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Botley 2.0 is ook volledig schermvrij en je hebt er geen tablet of smartphone voor nodig. Kinderen kunnen op een eenvoudige manier de programmeerrobot instellen en laten bewegen. Hij kan in zes richtingen bewegen, muziek afspelen en zelfs een lichtshow geven en typetjes nadoen. De kleine programmeurs kunnen coderingsreeksen van maximaal 150 stappen maken en avonturen beleven met een ingebouwde sensor die Botley in het donker verlicht.

Je kan kinderen een weg laten uitstippelen, eerst bijvoorbeeld met de kaartjes en dan in hun hoofd. Vervolgens programmeren ze de Botley en laten ze hem de route uitvoeren. Er bestaan ook activiteitensets waarmee je een hindernissenparcours kan maken. Er zitten spulletjes bij de programmeerrobot bij, maar er bestaat ook nog een aparte set. Je kan ook je eigen hindernissenparcours maken met andere zaken die je hebt. Alles is mogelijk…

Je kan de programmeerrobot Botley vinden bij THE MINI STORY, waar je ook nog andere educatieve leermiddelen en speelgoed kunt vinden! 

programmeerrobot Botley - unicorns & fairytales

Lesideetjes met de programmeerrobot Botley en meer ! 

  1. Lesidee van Learning resources (engels!) 
  2. Programmeren en coderen met kinderen, een heel artikel! 
  3. 10x Speelgoed voor kinderen om te leren programmeren & coderen
  4. Natuurwetenschappen voor kinderen ? Leuke tips, boeken en ideetjes…
  5. Coderen voor peuters met de Code-a-pillar
  6. Leren programmeren met de Bee Bot en de Blue Bot

programmeerrobot Botley - unicorns & fairytales

Pin it 

Wil jij ook programmeren met kinderen en vind je deze ideetjes leuk? Pin ze dan.

programmeren met kinderen en de Botley - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply