Unicorns & Fairytales
houten poppenhuis - unicorns & fairytales
duurzaam speelgoed Duurzaamheid Educatief Educatieve tips Fantasie My life Spelen

Spelen met een poppenhuis? Erg leerrijk!

Wij hebben een groot houten poppenhuis aan de kinderen gegeven. Laatst merkte iemand op: is dat niet meer iets voor meisjes? Ik wist niet goed wat ik hoorde. Wonen jongens niet in huizen misschien? Wij vinden het dus helemaal niet erg dat er een mooi groot poppenhuis pronkt in onze kinderkamers. Onze kinderen mogen spelen met wat ze willen. Bovendien is het erg leerrijk en goed voor hun ontwikkeling. 

Houten poppenhuis 

Wij hebben een mooi houten poppenhuis van Petit Amélie en het is een pareltje om in huis te hebben. Heerlijk duurzaam en het staat heel mooi in het interieur. Je kan er meubeltjes bijkopen ook. Dit mooie houten huis nodigt uit tot rollenspel, kan als opbergplek dienen en is in hoogte heel leuk om mee te werken. Je kan er interessante zaken mee doen, ook in de klas. Kijk je even mee? 

Inrichten met meubeltjes

Het is erg fijn dat kinderen hun houten poppenhuis kunnen inrichten met meubeltjes. De vrijheid die ze krijgen om zelf te beslissen geeft hen een boost. Bovendien kunnen ze hun fantasie gebruiken. Doe je dit in de klas, of samen met je kind, dan kan je hun woordenschat vergroten. Wat zetten ze allemaal in de woonkamer? En in de badkamer? Herken je de inrichting van je eigen huis?

houten poppenhuis - unicorns & fairytales

Rollenspel 

Uiteraard nodigt dit houten poppenhuis uit tot rollenspel. Je kan helemaal in verbinding komen met je kinderen door samen te spelen. Laat hen misschien eens papa of mama spelen. Je kan ook materiaal klaarleggen, zoals popjes en toebehoren. Eventueel kan je ander miniatuurspeelgoed combineren. Een huis staat dicht tegen de werkelijkheid. 

lees ook: Verkleden, imaginary play en waarom rollenspelen goed is voor de ontwikkeling

Seizoenstafel 

Je kan het poppenhuis combineren met de seizoenstafel. Ook fijn om in de klas aan te passen aan het thema. Je kan er bijvoorbeeld het huis van Sinterklaas van maken, als het de Sint periode is. Of het huis van de Paashaas, enzovoort. Laat de fantasie maar volop komen. 

Zelf meubeltjes knutselen 

De crea bea’s kunnen natuurlijk ook zelf aan de slag gaan en meubeltjes maken voor hun houten poppenhuis. Met kosteloos materiaal zoals houten blokjes, kurken, wc-rolletjes en lege luciferdoosjes, kan je al veel doen. 

lees ook: DIY / IKEA dollhouse pimpen

 

Heeft jouw kind thuis een poppenhuis? 

XOXO Nathalie 

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Saskia
    15 mei 2021 at 20:55

    Ik ben aan het zoeken naar zoiets voor onze Noa. Hij vindt fantasie spel erg leuk en lijkt me echt wel voor hem. Dank dus voor de tip(s)

Leave a Reply