Unicorns & Fairytales
de juiste boekentas kiezen - unicorns & fairytales
kids musthaves Musthaves My life Onderwijs Webshoptips Winactie & Give away

De juiste boekentas voor je kind kiezen doe je zo

Veel kinderen gaan samen met hun ouders op zoek naar een nieuwe boekentas in de grote vakantie. Ook nu beginnen sommige mensen al uit te kijken naar boekentassen om de kosten te spreiden. Little Thingz heeft een enorm groot aanbod van schooltassen en rugzakken. Een juiste boekentas kiezen voor je kinderen is zeer belangrijk  En dan is het uiterlijk eigenlijk het minst van je zorgen. Maar het oog wil ook wat. Dus als je beiden kunt combineren. Lees en ontdek waarop je moet letten als je een boekentas gaat aankopen. 

Juiste boekentas kiezen

De juiste boekentas kiezen is niet altijd makkelijk. Je moet goed opletten. Als juf zijnde zie ik maar al te vaak verkeerde keuzes. Te grote boekentassen bij kinderen, goedkope exemplaren die doorzakken enz… Bij Little Thingz hebben ze keuze uit verschillende kwalitatieve boekentassen voor kinderen van de lagere of middelbare school en kleuterboekentassen in verschillende maten en vormen. Er zit zeker een leuke keuze voor jullie tussen. Wij hebben voor Vince en Lex beiden een boekentas van Jeune Premier .

100% Belgisch: Jeune Premier

In 2012 ontwierp Hélène Fransen ontwierp het eerste model aan haar keukentafel in Oostende, omdat ze niets kon vinden dat ze leuk vond voor haar zoon Ralph. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 100.000 schooltassen verkocht! Na de leuke opmerkingen van ouders en directies ontwierp ze 4 modellen en startte ze Jeune Premier op, dankzij een duwtje in de rug door haar man.

De schooltassen zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Ondertussen is Jeune Premier over de hele wereld te vinden. Van Frankrijk tot Rusland, via Marokko, de Emiraten, Saoedi-Arabië, Canada, de VS, en de Galeries Lafayette van Parijs en Dubai. Ze hebben nu ongeveer 350 verkooppunten verspreid over 28 landen.

De nieuwe schooltas van Jeune Premier is de Ergomaxx. Het ergonomische ontwerp ondersteunt de rug en ze hebben een toffe look. Het draagsysteem verlegt 50% van het gewicht van de tas van de schouders naar de heupen. Deze tas is echt full option door het volledig verstelbare rugpaneel, externe waterfleshouder, ergonomisch slot, reflectoren … Kortom de Rolls Royce van de schooltassen.

Stones and Bones

Ook het Belgische merk Stones and Bones is een fijn luxe kindermerk van hoogwaardige kwaliteit kinderschoenen, kinderkleding en sinds enkele jaren boekentassen en rugzakken. Met hun iconische BONE als logo creëerde het merk de echte Stones and Bones look and feel en herkenbaarheid. Maak je keuze uit het ruime aanbod Stones and Bones boekentassen, rugzakken en pennenzakken op Little Thingz.

Hoe de juiste schooltas kiezen?

Een juiste boekentas kiezen is héél belangrijk. Tenslotte moet die de hele dag mee naar school. Met deze tips vind jij de juiste schooltas voor je kind. De allerbelangrijkste TIP: kies nooit een boekentas op de groei!!

1>> Kies een schooltas met voldoende compartimenten: die maken het mogelijk om de zwaarste boeken en spullen dichter tegen het zwaartepunt van je lichaam te dragen, wat ergonomisch is. Bovendien is dit ook gewoon gemakkelijker en leuker dat je de spullen kunt scheiden.

2>> Kies handige, gemakkelijke sluitingen. Druksluitingen zijn handig voor de kleinsten, gespen zijn handig en netjes voor de groten. Velcro lijkt handig maar na een tijdje gaat er vuil tussen zitten en dan kleeft het niet meer goed.

3>> Een verstevigde rug in ademende materialen verhoogt het draagcomfort van een rugtas.

4>> Denk goed na over de diepte, inhoud. Koop eerst je mappen, drinkbus, koekendoos en brooddoos om nadien op zoek te gaan naar een boekentas waar al deze spulletjes inpassen.

5>> Verstelbare riemen zijn een must. Zo kan je hem aanpassen naar ieders believen.

6>>  Het handvat is breed genoeg en bekleed.

7>> Zijvakjes zijn altijd handig!

8>> Reflectoren op je tas verhogen je veiligheid onderweg. Al zijn er wel andere alternatieven om op te vallen in het verkeer.

9>> Ga je voor leer en/of duurzaam (die kan je zeker enkele jaren gebruiken) of voor een ander materiaal maar om de zoveel jaar een nieuwe boekentas?

10>> Tenslotte: kies een boekentas die niet enkel handig is, maar die jouw kind ook mooi vindt. Of kies voor een Belgisch merk, ecologisch merk om ook jouw steentje bij te dragen aan het milieu!

 

Check zeker nog meer leuke boekentassen bij LITTLETHINGZ.BE ! 

 

Lees ook: tips om het nieuwe schooljaar goed te starten

Nog meer (duurzame) schooltips

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bijvoorbeeld juffen en meesters)

Zo start je duurzaam aan het nieuwe schooljaar

Met deze 10 tips bereid je je goed voor op het nieuwe schooljaar

Hoe kan je je kind thuis (spelenderwijs) helpen met schoolwerk?

Hoe ontdekken of het écht leuk was op school?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply