Unicorns & Fairytales
DIY DIY Birthday Party Get inspired moederschap My life

Hulpdiensten verjaardagsfeestje: Vince werd 7

Vince werd tijdens de paasvakantie 7 jaar. Elk jaar maken we van de verjaardagen een heus feestje. Ik vind dat persoonlijk heel leuk om te doen. Elke keer met een thema. Dit jaar vroeg ik aan Vince welk thema hij graag zou hebben en wou een verjaardagsfeest thema hulpdiensten. Wow, dat was wel even heel algemeen. Maar ik denk dat het me wel gelukt is…  Kijk je mee naar het verjaardagsweekend van Vince? 

Een fijn verjaardagsweekend 

Goed, Vince wou dus een verjaardagsfeest thema hulpdiensten en zo ging ik aan de slag. Gelukkig heb ik wel al wat feestjes gepland en heb ik zo mijn vaste shops waar ik altijd bestel. Omdat de service goed is en omdat de producten gewoon goed zijn. Wegens corona konden we ook maar een beperkt aantal mensen uitnodigen in de tuin, dus we maakten er gewoon enkele verjaardagsdagen van. Dubbel zoveel plezier. 

hulpdiensten verjaardagsfeest - unicorns & fairytales

Verjaardagsfeest thema hulpdiensten

Ik ging aan de slag met ideetjes. Eigenlijk wou ik weer verkleed gaan zoals ons astronautenfeestje , maar omdat het moeilijk shoppen was en omdat er toch niet veel gasten konden komen, hebben we dat idee laten varen. Alhoewel dat kinderen dat wel heel graag doen. Dus dat is zeker een optie, moest je ook ooit van plan zijn een hulpdiensten verjaardag te organiseren. 

We bestelden accessoires in het thema ‘Redders op de weg‘.  bij Hieppp.nl. Ballonnen in verschillende kleuren, een vlaggenlijn, een grote cijfer 7 in folie enz… Wat ook erg leuk was, was het papieren tafelkleed met een weg op. Die konden ze inkleuren. Dubbel zoveel plezier dus… 

hulpdiensten verjaardagsfeest - unicorns & fairytales

Uiteraard maakten we enkele lekkere hapjes (deze keer kochten we ze gewoon, in plaats van zelf te maken) en versierden er ook de feesttafel mee. Zo gebruikten we de donutstand (ook bij HIEPPP.NL) niet alleen voor donuts maar ook voor rode snoepveters die zogezegd brandslangen waren. Ik drukte zelf wat afbeeldingen af van hulpdiensten en strooide die over de tafel en kleefde ze op saté stokjes. Het werd een superleuk feestje zo. 

hulpdiensten verjaardagsfeest - unicorns & fairytales

We bestelden een springkasteel bij Springvertier en zo hadden Vince en Lex nog veel plezier . Er mocht ook een kindje van de klas komen spelen. SUPERTOF. Eigenlijk gewoon ook om in een weekend of vakantie eens te huren. Als je zelf niets mag doen wegens die corona, dan laat je gewoon iets naar jou komen hahaha. 

Als cadeautje voor de kinderen die even gedag kwamen zeggen, hadden we snoepzakjes klaargezet. We vulden ze met schepsnoep van MIJN KADOOTJE. Die hadden ook mooie gepersonaliseerde stickers gemaakt. Supergoede kwaliteit. We hebben er ook mooie balpennen laten bedrukken voor de kindjes van de klas. Ik ontdekte deze shop recent en waaaauw, ze hebben daar enorm mooie spullen (cadeaus voor geboorte, verjaardag, communie, lentefeest , meter, peter enz…) 

hulpdiensten verjaardagsfeest - unicorns & fairytales

De verjaardagstaart in de vorm van een politie outfit komt van bij JE EIGEN TAART, zoals alle voorgaande verjaardagstaarten. We bestellen daar altijd bij en we zijn keer op keer supertevreden. De smaak is ook altijd top. En natuurlijk vond Vince dit echt wel leuk.

hulpdiensten verjaardagsfeest - unicorns & fairytales

Cadeautjes ? 

Natuurlijk krijgt een jarige graag cadeautjes. Hij maakte zelf een lijstje en van ons en zijn tante V. kreeg hij centjes om op zijn YONGO spaarrekening te zetten. Hij wou graag sparen voor de witte porsche van Playmobil, en op die manier kreeg hij alle centjes bij elkaar om zelf de porsche te kunnen kopen. Sinds wij de YONGO rekening hebben voor Vince en Lex, zijn ze heel blij met centjes die ze krijgen en kunnen verdienen. Ze krijgen hierdoor ook meer en meer besef van de waarde van spullen, want ze sparen er zelf voor. Ik vind financiele educatie heel belangrijk. 

Van zijn meter en peter kreeg hij aanvullingen voor Playmobil en LEGO, waarmee hij sowieso al veel speelt. Geen ‘ander’ speelgoed, want zoals we al eerder zeiden willen we minder speelgoed als cadeau geven, tenzij we het mogen uittesten van de blog, maar de kinderen weten dat dit dan is om meestal nadien weg te schenken aan school, vrienden of minderbedeelden. En eigenlijk werk ik daarvoor dan nog, dus verdien ik er niets aan. Wat niet zo erg is 😉 

Van zijn broer Lex kreeg hij ook een auto die we tweedehands kochten via Vinted. Van mij een boek van zijn nieuwe favoriete serie ‘Dolfje Weerwolfje’ en van oma kreeg hij shopbudget waarmee hij gaan winkelen is in JBC, samen met mij. Zo gezellig en leuk samen. Hij droeg op zijn feestje zijn zelfgekozen outfit.

lees ook: Zo leren wij onze kinderen sparen en leren we ze de waarde van geld!

Vooral veel liefde en dankbaarheid 

Het feestje thema hulpdiensten was superleuk om weeral te doen. Zowel ik als de kinderen hebben er heel erg van genoten. Vince was heel dankbaar en vond het superleuk en dat is voor mij genoeg.  Ben je benieuwd naar onze andere themafeestjes? Dan kan je die hier zien:

 • Voor de tweede verjaardag van Vince hadden we panda’s als thema (zwart-wit)
 • voor de derde verjaardag van Vince hielden we een soort KERMIS thema met spelletjes buiten.
 • Voor Vince zijn 4e verjaardag gingen we naar Landal Hof van Saksen en versierden we daar het huisje
 • Voor Vince zijn 5e verjaardag hielden we een DINO PARTY
 • Voor Lex zijn eerste verjaardag hadden we het thema WOODLAND
 • Voor Lex zijn tweede verjaardag gingen we mee in het KERST thema
 • Voor Lex zijn derde verjaardag gingen we voor een ASTRONAUTENFEESTJE
 • Lex zijn 4e verjaardag deden we helemaal in KERST

Meer inspiratie kan je vinden bij BDAY PARTY

Pin it

Vind je dit verjaardagsfeest thema hulpdiensten wel leuk? Pin het zeker voor later.

verjaardagsfeest thema hulpdiensten - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  21 april 2021 at 10:00

  Ziet eruit als een geslaagde dag! Leuk 🙂

 • Reply
  wit bekken
  23 april 2021 at 06:24

  Interessant artikel om te lezen, ik ben er echt dol op en wacht op updates

Leave a Reply