Unicorns & Fairytales
verjaardagsfeest met als thema ruimte - unicorns & fairytales
creatief decoration DIY DIY Birthday Party Get inspired knutselen rond een thema My life

Wij hadden een astronautenfeestje! Zo organiseer je een verjaardagsfeest met als thema ruimte!

Elke keer wanneer een van mijn kinderen verjaart, wil ik dat graag in een thema doen en deze keer werd het een astronautenfeestje. Er werd aangebeld door de gasten en ze werden verrast door 4 astronauten! Zowel de kinderen als wij waren verkleed. Het werd een verjaardagsfeest met als thema ruimte. Zowel de aankleding, hapjes, taart, deco… Alles wat in space thema. Het werd een leuk feest. Kijk je mee?

Zo organiseer je een astronautenfeestje

astronautenfeestje - unicorns & fairytales

Een verjaardagsfeest met als thema ruimte organiseren is niet zo heel moeilijk. Het is een zeer dankbaar thema. Wij hadden een erg leuk astronautenfeestje. Ik geef je graag onze tips! Natuurlijk kan je zelf zo ver gaan als je wil. Je kan bij wijze van spreken heel je huis omtoveren tot de ruimte. Bij ons bleef het vrij simpel want het feestje begon pas om 15u. Normaal organiseer ik ook nog een leuke kinderactiviteit maar deze keer bleef dat achterwege. De kinderen amuseerden zich zo ook.

1. Verkleed jezelf op het astronautenfeestje

https://www.hieppp.nl/verjaardag-kind/space/

Tijdens ons astronautenfeestje bestelden we allemaal een ruimtepakje. Zo waren wij in thema. Ook hadden we op voorhand gezegd tegen de gasten dat iedereen verkleed mocht komen op onze space party. Jezelf verkleden in space thema is niet zo moeilijk. Met blinkende kledij, aluminiumfolie en een geknutselde kartonnen doos kan je eigenlijk een low budget outfit maken. Onze astronauten kostuums komen van de webshop Carnavalskleding.nl.

2. Maak een ballonnenboog

astronautenfeestje - unicorns & fairytales

Wij bestelden bij Hieppp een hele lading decoratie met als thema ruimte. Zo bestelden we enkele kleuren ballonnen die pasten bij het space thema dat we wilden: donkerblauw, zilver, oranje en zwart. Ook een opblaasbare maan (er was zelfs een raket en tassels!) Zorg vooral voor veel zilver! Wij maakten met de ballonnen een ballonnenboog ! Dat liet ik over aan manlief. Je knoopt telkens 2 ballonnen aan elkaar en draait twee setjes aan elkaar zodat je een rozetje van 4 ballonnen krijgt. Daarna knoop je ze aan een nylondraad die je niet ziet. Wil je een heel stevige boog dan kan je kippendraad gebruiken. Wij staken er nadien nog wat lichtjes tussen. 

3. DIY decoratie in ruimte thema

astronautenfeestje - unicorns & fairytales

Met nylondraad en aluminiumfolie maakten we een slinger en de kinderen bouwden een raket uit LEGO, samen met manlief. Dat was meteen een goed idee om hen rustig te houden voor het feestje. Zo konden ze zich concentreren op het bouwen van een raket. Je kan natuurlijk ook raketten maken met lege wc-rolletjes. Zo hadden we ook low budget 

4. Space sweet-table voor je space party

astronautenfeestje - unicorns & fairytales

Wij toverden ons lange tv-meubel om tot een sweet table in ruimtethema. Uiteraard werden er veel mopjes gemaakt over Space Cake, maar wees gerust, het werd een superleuke taart in ruimte thema. Maar goed… Op de hapjestafel stonden zowel hartige als zoete hapjes. Ik maakte gekleurde popcorn, raketten van worstjes, raketten van groenten en er stonden chips. De taart presenteerde ik ook meteen. Omdat het feestje pas om 15 uur begon, wou ik de taart deze keer een onderdeel laten zijn van de hapjestafel. Ik maakte deze keer de cupcakes ook niet zelf maar ging ze halen in HEMA en stak ze in leuke cupcake houdertjes in ruimte thema voor je space party!

5. Een taart in ruimte thema

astronautenfeestje - unicorns & fairytales

Bij een astronautenfeestje hoort natuurlijk ook een taart in thema. Al twee jaar komen onze taarten van JE EIGEN TAART, waar je zeer veel keuze hebt uit verschillende taarten, waarbij je de vulling kan kiezen en ze zelf kunt decoreren als je wil. Bij bestelden de maantaart en decoratie van Hieppp. Ook hadden we nog een astronaut in Playmobil en enkele planeten. Zo werd het een echte astronautentaart!

6. Tafel in thema!

astronautenfeestje - unicorns & fairytales

De tafel waar de gasten aan eten kan je ook versieren zodat het een echt astronautenfeestje wordt. Zorg voor een laken dat bij je bordjes en bekers past. Dit tafelkleed is van bij Action (en kan je ook voor Nieuwjaar, Kerst, gebruiken) maar bij Hieppp heb je bijvoorbeeld ook afwasbare zilveren tafelkleden. De bordjes en alle deco komen kan je hier bij alle space artikelen vinden. Je kan zo ver gaan als je zelf wil!

7. Activiteiten in space thema

raket DIY - unicornis & fairytales

Wanneer je feestje langer duurt kan je de kinderen ook bezig houden met leuke activiteiten met als thema ruimte: je kan knutselen, verkleden, raketten bouwen en noem maar op.

Lees ook: Leuke activiteiten voor kinderen die fan zijn van de ruimte, planeten en de aarde.

8. Eenvoudige snack als avondeten

Omdat we met redelijk veel kinderen en volwassenen waren in huis besloten we om als avondeten te gaan voor croque monsieurs. Misschien niet in thema, maar hey… Je kan moeilijk astronautenvoeding geven 😉 Alhoewel hahaha.

9. Drankjes in ruimte thema

verjaardagsfeestje thema ruimte - unicorns & fairytales

Ik vond drankjes in het oranje en blauw, dat paste helemaal in het thema. Maar je kan natuurlijk ook zelf gekleurde kannen met drinken maken.

10. We hadden veel plezier, maar zet al het kostbaar materiaal even weg 

Het belangrijkste is natuurlijk dat de kinderen plezier hebben op hun astronautenfeestje. TIP: doe tapijten even weg en zet alle kostbare dingen even op een veilige plek. Laat ze gewoon spelen en zich amuseren 😉

Meer inspiratie voor verjaardagsfeestjes nodig?

Heb je nog meer inspiratie nodig of wil je een ander thema? Dan kan je alvast eens gaan kijken bij de categorie DIY BDAYPARTY op mijn blog, waar je verschillende thema’s kunt vinden.

Lees ook: Een kinderfeestje organiseren: waar je op moet letten

Pin it

Wil jij deze ideetjes onthouden? Sla dan de onderstaande foto op en zo kan jij alvast ook beginnen aan het verjaardagsfeestmet als thema ruimte!

verjaardagsfeest met als thema ruimte - unicorns & fairytales

Wat vind jij van ons astronautenfeestje? Zou jij dat ook doen? Stuur gerust foto’s van jouw space party!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply