Unicorns & Fairytales
zwanger - unicorns & fairytales
My life zwangerschap

Ik heb héél groot (klein) nieuws…

Wij hebben leuk nieuws voor iedereen. Eindelijk mag ik het aan iedereen bekend maken. Het was moeilijk om te zwijgen maar nu na 12 weken mag het dan toch wel, vind ik. Ja, wij zijn terug zwanger!

 

12 weken

Momenteel ben ik dus 12 weken zwanger. Wie mij kent weet dat het moeilijk is om te zwijgen en die eerste weken kan er ook nog vanalles mis gaan. Vince wordt grote broer. De baby is uitgerekend voor 9 januari 2017! Hopelijk beval ik weer niet te vroeg want zo tijdens de feestdagen zou ik jammer vinden. Maar als het zo is dan is het zo hé.

Ik voel me goed. Niet misselijk. Op 6 a 8 weken kreeg ik wel enorm veel pijn in mijn onderbuik en bovenbenen. Ik dacht toen het ergste maar het bleek niets ernstig te zijn. Hoewel ik op een bepaald moment naar de spoed ben gegaan . Daar wilden ze me niet echt helpen. Ik moest maar wachten op de controle van gyneacologe. Ik vond het toen dom dat ze niet gewoon even met de echo keken. Ik heb er twee uur gezeten om enkel mijn urine te laten nakijken. Maar goed, dat is voorbij.

zwanger - unicorns & fairytales

Broertje of zusje?

Als we Vince vragen wat hij graag zou willen dan zegt hij meestal een zusje. Al denk ik niet dat hij ten volle beseft wat er aan de hand is. Wanneer we vragen waar de baby is dan zegt hij dat die slaapt in de buik van mama. Hij geeft er ook een kus op. Zo lief. We zijn wel benieuwd wat dit allemaal gaat geven want Vince is redelijk jaloers. Maar tegen dat het zover is zal hij 2 jaar en 8 maanden zijn. Dan zullen we hem zoveel mogelijk betrekken.

zwanger - unicorns & fairytales

zwanger - unicorns & fairytales

Verhuizen

Vanaf we wisten dat we gingen verhuizen zijn we gestopt met de pil. Wij mogen heel blij zijn dat het zo snel gelukt is, dat weet ik. Er komen nog drukke tijden aan: verhuizen in augustus, Vince naar school in november en dan alles voorbereiden. Een voordeel is wel dat we de kinderkamer meteen kunnen inrichten. Als alles goed meezit weten we ook voor eind augustus het geslacht. En ja, dat willen we weten want ik ben veel te nieuwsgierig en nee, we gaan het niet geheimhouden want dat kan ik toch niet.

zwanger - unicorns & fairytales

zwanger - unicorns & fairytales

Angst

Soms krijg ik een gevoel van angst en niet enkel ik. Ook manlief zegt dit wel eens. Hoe zal het zijn met twee kinderen? Want één kind is makkelijk te verdelen als het eens moeilijk gaat. Ik sta er vaak ook ‘s morgens en ‘s avonds alleen voor wanneer manlief gaan werken is en dan ben ik soms wel wat bang. Zal ik dat allemaal bolwerken? Maar dan denk ik ook weer: ik ben niet de enige met twee kinderen. Er zijn zoveel andere mensen die zelfs nog meer kinderen hebben, alleenstaand zijn of ook in dezelfde situatie zitten. Het komt allemaal wel goed, denk ik…

zwanger - unicorns & fairytales

Ouderschapsverlof

Na mijn bevallingsverlof ga ik in ouderschapsverlof. Ik geef mijn klas normaal gezien af in november aan mijn interim. Moest ik dan weer terugkomen moeten die kinderen weer van juf wisselen. Maar dat is natuurlijk niet de hoofdreden. De hoofdreden is omdat ik het niet zie zitten om met een kindje van 8 weken opnieuw aan de slag te gaan terwijl manlief in shiften staat en ik ‘s morgens er alleen voor sta. Ik wil ook weer borstvoeding geven en dan ben ik op mijn gemak.

zwanger - unicorns & fairytales

zwanger - unicorns & fairytales

Blij

Natuurlijk zijn we enorm blij met de komst van dit tweede kindje. Ik wil met jullie elke week de vooruitgang delen. Dus vanaf nu zal er naast de wekelijkse diary ook een zwangerschapsupdate zijn. Spannend!

zwanger - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

29 Comments

 • Reply
  Sonja
  30 juni 2016 at 07:36

  Aahhhh meid wat geweldig ; van harte! Ik snap je angst heel goed, dat had ik vanaf het begin ook. Maar je groeit erin! Komt goed! Nu eerst genieten van je groeiende buikje!

 • Reply
  Patricia
  30 juni 2016 at 07:38

  Gefeliciteerd! Super leuk!

 • Reply
  Astrid
  30 juni 2016 at 07:42

  Super leuk!!! En als mama van twee ga je dat prima redden joh. Alle begin is wennen (jan ik zeggen nu ik een maand mama van drie kids ben) en ja soms is het mss wat lastig en onhandig maar (heel cliché) je krijgt ee zoveel voor terug! ?

 • Reply
  Bregje
  30 juni 2016 at 07:49

  Wat leuk! Gefeliciteerd met je zwangerschap!!

 • Reply
  ester
  30 juni 2016 at 07:50

  Proficiaaaaat!!! Super leuk ??

 • Reply
  Isabelle
  30 juni 2016 at 07:50

  Gefeliciteerd meis! Prachtig nieuws! Geniet er van! Liefs Isabelle (iapeters)

 • Reply
  Bouke
  30 juni 2016 at 08:00

  Een hele dikke proficiat. Hier worst Sam ook grote broer. Ik ben uitgerekend voor 20 januari. Ik kijk uit naar jouw zwangerschapsblogs. Vind het wl plezant als je een beetje kan vergelijken en kan volgen waar een ander mee bezig is. Eerlijk gezegd denk ik ook vaak aan wat zal dat geven met 2. Maar het zal fantastisch zijn. Een broer of zus voor Sam en Vince, plots zijn ze grote broer en zullen ze zich verantwoordelijk voelen voor die kleine baby. Enige verschil is dat Sam al 3 jaar geworden is, dus hij is al iets zelfstandiger.
  Veel succes en geniet van de zwangerschap!!!

 • Reply
  Nicole
  30 juni 2016 at 08:00

  Wat leuk, gefeliciteerd! En leuke aankondiging ?

 • Reply
  Nathalie smeidng
  30 juni 2016 at 08:08

  Wow super leuk zeg! Gefeliciteerd met dit mooie nieuws ??

 • Reply
  Marijke
  30 juni 2016 at 08:12

  Wauw! Gefeliciteerd! Geniet van het groeiende wonder in je buik!

 • Reply
  Janske
  30 juni 2016 at 09:26

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Welkom bij de club en hopelijk heb je een fijne zwangerschap ?

 • Reply
  Barbara
  30 juni 2016 at 09:27

  Wat goed nieuws! Drukke maar mooie tijden in het vooruitzicht! Geniet ervan!

 • Reply
  Angelique
  30 juni 2016 at 09:36

  Ah super gefeliciteerd!!

 • Reply
  Sofie van OHEA
  30 juni 2016 at 09:37

  Gefeliciteerd!! Schitterend nieuws.
  Het komt inderdaad allemaal wel goed hoor …. maar zorgen maken is ook volkomen normaal 🙂

 • Reply
  Nele
  30 juni 2016 at 09:59

  Gefeliciteerd, schat x mocht je ergens hulp mee nodig hebben, we staan paraat. Love you a lot. Kus aan Vince !

 • Reply
  Sanne
  30 juni 2016 at 10:19

  Gefeliciteerd!!!! Wat een mooi nieuws

 • Reply
  wendy naessens
  30 juni 2016 at 16:06

  Ik volg je nu al een hele tijd en was me de laatste tijd aan het afvragen wanneer nummer 2 op de planning zou staan 🙂 🙂 megagrote proficiat, ik kijk al uit naar je zwangerschapsupdates en verhalen en …Ikzelf heb 2 kids heel kort op elkaar gekregen en sta er ook héél vaak alleen voor, want mijn hubbie is kinesist en werkt lange avonden, maar het lukt sowieso! Sommige dagen denk je zeker ‘omg’ of ‘hoe heb ik die eerste maanden in godsnaam overleefd’ maar alle mooie momenten, maken de mindere helemaal goed! Je zal dat opnieuw super doen!

 • Reply
  Edith
  30 juni 2016 at 17:26

  Dikke proficiat voor jullie alle drie ! Leuk nieuws om te horen, Natalie ! Geniet ervan !

 • Reply
  Els
  30 juni 2016 at 20:39

  Wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd!

 • Reply
  Saskia
  30 juni 2016 at 22:25

  Gefeliciteerd!!! Kan me voorstellen dat je het best spannend vindt. Heerlijk dat je ouderschapsverlof opneemt dan hebben jullie in ieder geval de tijd om te wennen aan een gezin van vier. Geniet ervan xx

 • Reply
  Linda
  30 juni 2016 at 23:39

  Gefeliciteerd! Ik had ergens al zo’n vermoeden. Veel succes gedurende de rest van de zwangerschap!

 • Reply
  Mahwish
  30 juni 2016 at 23:51

  Wat een leuk nieuws. Gefeliciteerd!!

 • Reply
  Trang
  1 juli 2016 at 09:08

  Wauw! Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Ik herken je gevoel, mijn man werkt ook in ploegen en ik heb ook ouderschapsverlof opgenomen voor borstvoeding. Alles gaat straks vanzelf echt waar, je kan meer dan je denkt. Geniet van alles want bij de tweede vliegt echt de tijd voorbij! Liefs

 • Reply
  Lieke van Veen
  1 juli 2016 at 13:04

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Geniet ervan!

 • Reply
  roelina
  1 juli 2016 at 14:55

  Wat leuk! (Ook) een tweede. Van harte gefeliciteerd!!! Eneuh… het komt echt allemaal goed. Ook ik zag er als een berg tegenop maar nu, 3 maanden verder en tegen het einde van mijn verlof, kan ik zeggen. Het is te doen, echt waar! Ik heb meer ‘last’ van de onze 2-jarige belhamel dan van babylief. Ik ga je verhalen over de kleine absoluut volgen 🙂

 • Reply
  Jess
  1 juli 2016 at 16:47

  PROFICIAT!!! Na 8 weken terug gaan werken is inderdaad wat zottekes. Lekker genieten!

 • Reply
  Angela
  4 juli 2016 at 08:37

  Super gefeliciteerd, echt leuk nieuws! Geniet ervan!

 • Reply
  Anne Zondag
  4 juli 2016 at 10:06

  Wat een leuk nieuws zeg! Geniet er van zonder te veel kwaaltjes en zorgen!

  • Reply
   Nathalie
   4 juli 2016 at 19:18

   Bedankt!!

Leave a Reply