Unicorns & Fairytales
dino verjaardagsfeest - unicorns & fairytales
creatief DIY DIY Birthday Party Food Get inspired Koken met kinderen My life tussendoortjes en snacks

Een dinosaurus verjaardagsfeest geven: tips en ideetjes

Is het de leeftijd of gaat elk kind doorheen deze dino fase? Vince werd 5 jaar en enkele maanden daarvoor werd hij fan van dinosaurussen. Laat dat nu nét een kei tof thema zijn : een dino verjaardagsfeest. Zo gezegd, zo gedaan. We hadden eigenlijk het feest in verschillende stukjes omdat niet iedereen er op alle momenten kon bij zijn. Dat doen we natuurlijk niet elk jaar maar dit jaar mocht hij voor de eerste keer ook een feestje doen voor de kinderen van de klas. Voor onze framily hielden we een apart feestje. Wij hadden heel veel dino pret. Kijk je mee naar onze tips voor een dino party?

Dino verjaardagsfeest

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het om het organiseren van een dino party gaat. Je kan het eenvoudig houden maar je kan ook je huis of omgeving omtoveren tot Jurrasic World. En ja hoor, als je het wereldwijde web afschuimt dat kom je van die te gekke toestanden tegen. Hoe rijker, hoe zotter hahaha. Wij hielden het bij eenvoudigere dingen, het was tenslotte op een woensdagnamiddag in het midden van een schoolweek. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet veel meer tips heb natuurlijk…

dino taart - unicorns & fairytales

Decoratie voor een dino party

Qua decoratie kan je over the top gaan of het eenvoudig houden. Denk aan kleuren zoals groen, blauw, bruin. Veel planten, dino slingers en van die grote opblaasbare dinosaurussen. De tafel kan je dekken met planten onder een doorschijnend zeil bijvoorbeeld… Echte bladeren of nep bladeren, dat kan je zelf kiezen.

Voor mensen die graag een volledig pakket hebben voor een dino verjaardagsfeest kunnen altijd een kijkje nemen bij dinoworld.nl, een heuse website waar je zowel deco, spelletjes als cadeautjes vindt. Een echte aanrader. Hier haalde ik bijna alles voor onze heuse dino party! De toppers waren toch wel de opblaasbare dino’s die je eigenlijk zo lang ze leven kan bijhouden. Beter en milieuvriendelijker dan ballonnen.

opblaasbare dino - unicorns & fairytales

Eten en drinken bij een dino verjaardagsfeest

Ik ging er wel een beetje over en ik wou eigenlijk nog veel meer doen. Maar ik hield het toch maar een beetje gewoon… Ik serveerde nootjes, maltesers, popcorn in potjes alsof het leek dat dino’s die hadden omgegooid en wilden opeten. Ik sneed groentjes en fruit voor de herbivoren en serveerde lekkere soorten hummus met pitabroodjes en broodstengels. Njammie.

dino verjaardag snacks - unicorns & fairytales dino verjaardag snacks - unicorns & fairytales

dino verjaardag snacks - unicorns & fairytales

Ik maakte ook zelf dino koekjes (zandkoekjes en dan de poot van een dino erin zetten, bakken en met voedingskleurstof inkleuren) , liet de bakker verse bokkenpootjes maken en kocht uiteraard de gekende dino koeken van LU. Een dino verjaardagsfeest moet deze dingen toch wel hebben hé 😉

dino verjaardag snacks - unicorns & fairytales

De kers op de taart… nou ja… de taarten maakte ik zelf, met behulp van voorgemaakt deeg en die smaakte niet minder goed. Integendeel. Kei lekker. Ik versierde wel zelf de taarten en maakte er te gekke dino taarten van.

Lees hier hoe je de taarten makkelijk zelf kunt maken. 

 

dino cake - unicorns & fairytales

 

Spelletjes bij een dino verjaardagsfeest

Een verjaardag in het weekend, bij goed weer, vraagt om spelletjes met de kinderen. Er zijn zoveel mogelijkheden in het dino thema. Niet normaal. Enkele voorbeelden:

– piñata

Je kan samen op voorhand een piñata maken met kinderen of er eentje kopen.  Stop ze vol met snoepjes of cadeautjes en je hebt plezier!

– kleurprenten

Druk op voorhand wat kleurplaten af en kinderen die graag een beetje kleuren die kan je plezieren met zo’n prent. Dat last ook vaak even een rustmoment in. Leg wat potloden, stiften of krijtjes klaar of laat ze het als activiteit met verf inkleuren. Wat jij kiest… Hang ze nadien op en geef ze mee in hun goodiebag als afsluiter van de dino party.

– dino maken wc-rolletjes

Als knutselopdracht kan je een dino maken van een wc-rolletje. Op Pinterest vind je genoeg ideetjes. Of laat de kinderen zelf eens nadenken.

online botten opgraven op iPad

Misschien niet zo’n sociale activiteit maar sommige kinderen willen misschien even een rustmoment en kunnen dan botten opgraven via de iPad. Je kan dit ook als opdracht doen tijdens een zoektocht of schattenjacht.

Dinosaurus Memory

Leg enkele spelletjes klaar waaronder een leuke dino memory

– Dinosaurus Race

dino loopklossen - unicorns & fairytales

Wij maakten met kegels een parcours waar ze een race op dino loopklossen moesten houden

– Dino uithakken

Dit vinden kinderen enorm leuk. Leg wat blokken klaar en laat ze dino’s en fossielen uithakken.

– Dropveter happen

Vliegende dino aan waslijn hangen met knijpertje dropveter aan z’n snavel, met handen op de rug zo snel mogelijk dropveter opeten.

– Dino zoeken in griezeldoos

Maak een gat in een grote doos. Steek in de doos allerlei enge dingen zoals sponzen, gelatine, gekookte pasta, natte zeep enz… Verstop daarin kleine dino’s en laat de kinderen om beurten met hun handen graaien in het gat. Wie kleine dino’s vindt mag ze houden. Je kan ze ook laten verzamelen en nadien eerlijk uitdelen.

– Dino mag ik oversteken

Laat de kinderen zich allemaal verkleden of knutsel dino staarten. Nadien kan je Dino mag ik overvaren spelen in plaats van het gekende spel Schipper mag ik overvaren. Je kan de kinderen dan allerlei dingen laten doen. Alle dino’s die grommen mogen over.

– Eieren race

Wie het snelst over de finish is, met de ei op een lepel, zonder het ei te verliezen…. Geen troep op de vloer, kies voor de (stuiterbal)

– Dinosaurus schilderij maken

De kinderen krijgen allemaal een schilderijtje (canvassen kan je goedkoop vinden bij Action) en mogen een dino verven en  versieren met oogjes, glitters, foam, enz…

– Dino film kijken

Heb je pech en valt het weer tegen? Kijk dan een Dino film of een film / serie op Netflix.

– Dino’s maken uit blokken

Geef de kinderen een voorbeeld en laat ze dino’s nabouwen met blokken of kapla blokken.

 

 

– Dino botten opgraven in zandbak

Uit zoutdeeg kan je gemakkelijk dino botten en fossielen zelf maken en verstoppen in de zandbak. Kinderen moeten dan net zoals echte archeologen de botten opgraven. Leuk toch?

– Dino’s spelen

Haal al je dino’s boven: playmobil en andere dinosaurussen en speel gewoon….

– Dino tossen

Gooi dino’s of dino eieren in een doos of in een geknutselde vulkaan.

– Het hete dino ei

De kinderen staan in een kring. Een van de kinderen heeft een waterballon of een echt dino ei.
Als de muziek speelt wordt het ei doorgegeven. Stopt de muziek, dan is het kind met het dino ei “uitgestorven”. Speel het spel tot er één kind over is.

– Dino Botten bowling

Zet enkele kegels, blikken of andere zaken die je aankleedt als bot. Gooi dan met een bal (dat zogezegd een ei is) de kegels omver.

– Breek het dino ei

Neem kleine plastic dino of dino stickers. Stop ze in ballonnen (1 ballon per kind) en blaas deze op.
Maak 2 teams en laat de eerste spelers van elk team op het “ei” gaan zitten om het te breken. Wie breekt het dino ei als eerste? Laat ze de prijsjes houden.

– Dino brulwedstijd

Laat de kinderen om beurten hun beste dino imitatie ten gehore brengen, in deze wedstrijd waarin iedereen wint. Kies een winnaar voor de stoerste, de luidste, de liefste, de zieligste, de grappigste, enz.

– Dino puzzels

Leg een leuke dino puzzel klaar en laat kinderen lekker puzzelen.

– Grijp de dino staart

Doe de kinderen allemaal een staart aan of hang een stuk stof. Laat ze door elkaar lopen en zoveel mogelijk staarten afpakken van anderen.

 

 

Leuk knutselen op het feestje

We gingen ook knutselen… Ik ben zelf graag creatief bezig en zorgde ervoor dat de kinderen zich geen minuut konden vervelen. Hier enkele ideetjes:

– Deco Patch dino’s van Pim Pam Party

Bij Pim Pam party kan je op voorhand een heel pakket aankopen voor je dino verjaardagsfeest. Ze hebben er allerlei thema’s maar ook dino’s die je kunt bekleven en schilderen. In zo’n doos zit al het materiaal dat nodig is voor de kinderen! Dat was echt cool. De kinderen vonden het geweldig.

dino's schilderen - unicorns & fairytales

dino's schilderen - unicorns & fairytales

– Herbruikbare zakjes maken

Er hingen ook stoffen zakjes klaar die ik kocht bij Dinoworld en die je met textielstiften of textielverf (of leuke patches) kan versieren. Nadien mochten de kinderen al hun gemaakte spullen en goodies erin doen en meenemen. Over een leuke goodiebag gesproken…

dino zak maken - unicorns & fairytales

 – Foam dino’s

Ook bij Pim Pam Party haalde ik deze houten dino’s die je kan bekleven met Foam klei. Geloof mij, dit was een SUCCES! Kinderen vinden deze klei super om mee te werken en de resultaten zijn ook mooi hé!

dino's schilderen - unicorns & fairytales

dino's met klei- unicorns & fairytales

– Dino botten maken

Zoals ik al eerder aangaf kan je de kinderen ook speeldeeg geven zodat ze hun eigen botten kunnen maken!

Cadeautje bij het einde van het feest

– dino diploma

Je kan de kinderen een dino diploma geven die ze zelf kunnen inkleuren of die al ingekleurd is. Je kan ze hun handtekening laten zetten en eventueel lamineren of in een kader. Wat jij wil…

– adopt a dino

Zet een mandje met allemaal kleine speelgoed dino’s en zet erbij: adopteer een dino. Laat de kinderen allemaal een dino uitkiezen die ze mee mogen nemen.

– uitdeelzakje

Vince gaf ook een uitdeelzakje met leuke dino spulletjes mee. Daarin zaten tattoo’s, stickers, een stempel, een ei dat groeit, een sleutelhanger met kleine dino. Al die leuke dino spulletjes kwamen van Dinoworld.

dino's uitdeelzakjes - unicorns & fairytales

 

lees ook: Een verjaardagsfeest voor kinderen organiseren: tips en ideetjes

 

Pin it

Vind je deze ideetjes voor een dino verjaardagsfeest leuk? Pin de afbeelding dan aub :)))

dino verjaardagsfeest - unicorns & fairytales

 

Wat vind jij van ons dino verjaardagsfeest? Zou jij zo’n dino party houden? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Teddy
    13 juni 2019 at 21:05

    Wat leuk gedaan zeg! Dit soort thema feestjes zijn zo leuk om te doen lijkt me!

Leave a Reply