Unicorns & Fairytales
dino taart - unicorns & fairytales
dessert DIY Birthday Party Food Get inspired My life

Een supergemakkelijke dino taart maken in no time!

Ik hou van feestjes organiseren en dat merk je waarschijnlijk wel. Ik ben echter geen keukenprinses als het op gebied van taarten en gebak aankomt. Zo liet ik mijn eerste baksel koekjes aanbranden tot ze pikzwart zagen. Omdat ik weinig voorbereidingstijd had (werken) kon ik geen uren in de keuken staan voor taarten. Uiteindelijk maakte ik twee coole dino taarten in weinig tijd, maar met veel fantasie. Kijk je mee? 

Gemakkelijke dino taart

Ik maakte een gemakkelijke dino taart zonder teveel moeite maar even lekker, dat zag ik aan de reacties van de kinderen en volwassenen. Ik besloot om voorgemaakt deeg te kopen. Dat heb je van verschillende merken hoor maar ik nam de vanille en chocolade versie van Herta. Die moet je in de koelkast bewaren en het enige dat je moet doen is de deeg uitstorten in een bakvorm en laten bakken. Ik liet ze even afkoelen, liet chocolade smelten en goot het over de taarten. Op dat moment is het tijd dat je alle decoratie die erop moet blijven kleven aanbrengt.

dinosaurus taart - unicorns & fairytales

Dinosaurus taart decoreren

Op de ene dinosaurus taart strooide ik gouden sprinkles en op de andere dino taart strooide ik geplette maltesers. Dat leek wat op brokstukken van in de dino tijd. Met ronde lange koekjes en groene deco topping maakte ik palmbomen die ik in de taart stak. De overschot van de koekjes decoreerde ik naast de ene taart zodat het leek op houten balken. Met kleine dinosaurussen die ik heb van dinoworld.nl versierde ik de taarten. Dat maakte deze simpele taarten wel erg bijzonder. Het werden echte dinosaurus taarten!

dino taart - unicorns & fairytales

Nog meer taart en feest ideetjes

Je kan natuurlijk ook zelf je deeg maken, andere smaakjes, een dino taart bestellen ergens of muffins maken met dino versiering. Maar voor wie weinig tijd heeft is dit een erg makkelijke en lekkere oplossing hoor. Wie meer traktatie ideetjes nodig heeft kan ook altijd deze interessante artikels lezen:

Een chocolade pudding taart met groeimelk en rood fruit, ook voor je baby!

Een super lekkere (en mooie) carrot cake maken doe je zo…

Een verjaardagsfeest voor kinderen organiseren: tips en ideetjes

Ons kerstkindje werd 2 en dat vierden we zo…

Knutselen en koken in het ‘unicorn thema’

dino cake - unicorns & fairytales

Pinnen maar

Vind je dit een leuk idee? Pin het dan op Pinterest

dino taart - unicorns & fairytales

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply